May 25

Senatorii Crin Antonescu, Dan Voiculescu, Viorel Hrebenciuc, Ioan Ghişe sunt parlamentarii cu cele mai multe absenţe la lucrările în plen sau pe comisii. Toţi aceşti patru senatori, care aparţin de USL, sunt şi cei mai înverşunaţi duşmani ai Guvernului Boc.
Este corect ca parlamentarii opoziţiei să sancţioneze abuzurile şi incompetenţa celor aflaţi la putere. Dar când te erijezi în critic politic şi o faci pe moralistul, statutul tău trebuie să fie unjul exemplar, de model.
Ori, din cei patru contestatari vehemenţi ai preşedintelui Băsescu şi ai Guvernului Boc, nici unul nu se poate bucura de statutul de model pentru politicienii aflaţi la putere.
Cu câteva zile în urmă, Crin Antonescu declara presei că se luptă din greu pentru a obţine o nouă majoritate parlamentară şi a-l suspenda pe preşedintele Băsescu, după care să dărâme şi Guvernul Boc. În editorialul pe care l-am scris m-am întrebat ce pune Crin Antonescu în locul actualei puteri?
Păi ce să pună, lipsa sa de la lucrările Senatului, indiferenţa faţă de legile supuse dezbaterii, indiferenţa faţă de alegătorii săi din Colegiul unde a candidat, neputinţa de a concepe un program de dezvoltare economică a României şi scoaterea ei din criză. Asta va pune Crin Antonescu în locul actualei puteri. Şi, firesc, trebuie să ne întrebăm la modul serios dacă la viitoarele alegeri se merită să votăm cu USL.
Dacă Crin Antonescu, în locul activităţii din Senat ne oferă discursuri populiste lipsite de conţinut, Dan Voiculescu, declarat turnător la Securitate cu forme perfect legale, nici măcar de discursuri nu este bun. Domn’ profesor o lălâie din când în când pe la posturile sale de televiziune, criticându-i pe Băsescu şi Boc, dar fără a ne spune cum ar fi bine pentru noi.
Despre Viorel Hrebenciuc nici nu se merită să-l mai aducem în prim plan. De la alegerea lui Ponta ca preşedinte PSD, Şobolanul Rozaliu, cum l-a numit Băsescu, s-a dat la fund şi nu mai are apariţii publice de forţă.
În ce priveşte licheaua liberală de Ioan Ghişe, acesta este autorul iniţiativei unui proiect de lege pentru presă prin care vrea să limiteze accesul presei în a-şi băga nasul în treburile politicienilor. Normal că omul are nevoie de o astfel de lege, ca să nu mai scrie presa că el chiuleşte de la lucrările Senatului dar nu lipseşte de la nicio emisiune de la Antenele chiulangiului Voiculescu.
Arestările spectaculoase din  ultimele luni şi mai ales din aceste zile au dat lovituri serioase mafiei din sânul puterii. Oameni de bază ai PDL, puşi în funcţii foarte înalte, s-au dovedit a fi şi mari mafioţi. Mafia din portul Constanţa avea de gând chiar să preia controlul asupra Guvernului.
Faptul că cei de la DNA i-a cules şi băgat după gratii, în loc să-i bucure pe Ponta şi Antonescu, aceştia clamează pe la toate televiziunile că Băsescu se răzbună pe cei din PDL care nu-i execută ordinile. Aşadar, liderii USL apără mafia puterii. Şi iar mi se pare normal, de vreme ce Guvernul Năstase şi apoi Tăriceanu n-a băgat la zdup pe nici un corupt de-al lor, deşi presa scria zilnic despre ei.
Să hămăie Ponta şi Antonescu cât vor, dar important pentru noi este ca aceşti mafioţi să ajungă după gratii şi să răpsundă pentru faptele lor, Că-i răzbunarea lui Băsescu sau a lui Boc, nu mai contează, contează doar faptul că sunt traşi la răspundere.
Şi pe la Botoşani, cei de la DNA dau târcoale unor foşti şi actuali şefi de instituţii publice. Şi dacă tot veni vorba de mafia botoşăneană, sunt tot mai multe vocile care susţin că un cap al mafiei ar sta pe un scaun înalt în Palatul politico-administrativ Botoşani.
Dacă este aşa, înseamnă că năravul pe care l-a avut fostul prefect Simionovici nu s-a pierdut odată cu arestarea sa. Poate că vom mai avea ocazia să fotografiem un încătuşat scos pe uşa din faţă a clădirii.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Moraliştii puturoşi şi cătuşele zornăitoare”

  1. 1. Un roman Says:

    Sunteti indulgent domnule Rotundu,doar un singur cap “incoronat”?Cel putin 2-3 capete importante ale mafiei portocalii locale stau in atentia nu doar a DNA, de ceva vreme.Vom avea surprize mari!Toate la timpul lor!

  2. 2. un critic Says:

    buna ziua,le spuneti bine pe nume d-le Rotundu,oare de ce mai platim acesti oameni care stau pe tv,nu vin cu nimic concret,asteapta doar se vor intoarce ei la putere ca sa ce ?au aratat atatia ani neputinta,balbaiala,jaful national,fara o noua ordine nu vom progresa,poate noi oameni politici cu alte viziuni ar restabili niste reguli care vor fi respectate.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia