Jun 01

Deşi aflaţi în opoziţie şi vor să le plângem de milă, consilierii judeţeni ai PSD şi PNL fac legea în Consiliul Judeţean Botoşani. Iar legile lor sunt numai împotriva intereselor comune ale botoşănenilor.
Despre măgăriile care le pun la cale prin Consiliul judeţean consilierii USL am tot scris. Credeam, până ieri, că cea mai mare măgărie a lor este că au votat împotriva comasării spitalelor Pediatrie şi Maternitate cu Spitalul judeţean, făcând ca acesta din urmă să fie declasificat, spre dauna sănătăţii multor botoşăneni care n-au nicio vină.
Iată că după această mare măgărie pusă la cale în cabinetele parlamentare ale lui Ţurcanu şi Marcu ne-am trezit cu o alta. Preţul la apa potabilă s-a mahjorat cu peste 15%, şi aceasta prin votul consilierilor judeţeni ai USL, care se plâng că sunt în opoziţie şi suferă prigoana celor de la putere, în cazul Botoşanilor prigoana celor din PDL.
USL susţine prin toate mijloacele că este o formaţiune politică care ne apără de abuzurile putrerii şi care vrea să vină la conducerea ţării ca să ne facă viaţa frumoasă. Mulţumesc frumos de aşa viaţă, când mă lasă fără posibilitatea de a mă trata la spitalele din Botoşani şi îmi majorează preţul la apa de ploaie!
Majorarea de preţ este total nejustificată, iar preşedintele Ţâbuleac ştie asta cum o ştiu şi consilierii judeţeni. Dar au acceptat cererea lui Georgescu, cel mai prost manager postdecembrist pus în fruntea societăţii APA, pentru că acesta îi are la mână pe toţi..
Să argumentăm de ce nu trebuia majorat preţul. În primul rând că s-a înfiinţat o nouă societate, Nova Apa Serv, tot balastul financiar şi datoriile rămânând per vechea societate. Pornind la drum curată ca lacrima, noua societate trebuia să-şi dimensioneze şi numărul de personal în raport de modernizările făcute. Numai că n-au fost daţi afară toţi cei angajaţi pe pile, toate rudele consilierilor judeţeni /consilierul PSD Mihai Jitaraşu şi-a angajat toată familia).
La APA s-au făcut investiţii de sute de miliarde de lei,. Au fost schimbate conductele pe sute de km ceea ce a redus substanţial pierderile de apă din sol. Reducerea acestor pierderi trebuiau să ne aducă şi o reducere de preţ nu o scumpire. Avem exemplul celor de la Modern Calor, care după ce-au reorganizat societatea şi au schimbat ţevile, au redus preţurile la energie şi apa caldă.
Mai mult, aceeaşi consilieri judeţeni au aprobat plata apei după contorul de la intrarea în bloc şi nu după cele individuale, ceea ce a dus la creşterea enormă a facturilor pe apartamente.
De când în fruntea Consiliului Judeţean Botoşani a fost ales preşedintre Mihai Ţâbuleac iar majoritatea este controlată de USL, s-au adoptat numai decizii potrivnice nouă şi de pe urma cărora plătim mulţi bani.
Iar Ţâbuleac şi liuota de consilieri ai USL mai vor un mandat. Votaţi-i !

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Der ce nu s-a micşorat şi s-a majorat preţul apei?”

 1. 1. alex Says:

  Iar opozitia e de vina ! Astia sunt prosti ! Dar, puterea, cum a votat ? D.le Rotundu, uneori articolele dumitale par de buna credinta. Dar, cine stie realitatea (si un pic de carte), nu poate avea aaceiasi parere. Sub masca scriitorului cu nerv, ori sunteti rau intentionat, ori…nu aveti consilieri (am fost politicos !).
  1.Desi NOVA APA etc. este “fata mare”, desi au redus pierderil, desi au mai dat afara, pretul apei nu o sa scada. Nici nu are cum ! Toate preturile au crescut. Logic, nu poti furniza apa rece, cu materiale sau servicii din ce in ce mai scumpe !!! Am mai spus, astia au facut investitii, cu efecte benefice asupra reducerii pierderilor. Dar aceste investitii trebuie RECUPERATE, asta se face prin pret !!!!
  2.Macar ca jurnalist, nu va lasati pacalit. Ati dat exemplu cu Modern calor ! Sunteti naiv ! La MC sunt trei preturi : de producere, de trasport si de distributie. Toate acestea fac ca o Gcal sa coste (real) aprox. 480 de RON. Pana aici ati inteles ? Ei bine, printr-o campanie nesimtita, Nelu Diaconu anunta “ca se tine de cuvant” si…reduce pretul la Gcal. Anul acesta este 180 iar la anul va fi 170. Dumneata chiar crezi ca toti suntem prosti ? Diferenta (de 300 RON) este de la bugetul local sau de la guvern !!! Adica, botosaneanul de la Tulbureni (buget local) si tatal meu de la tara, contribuie la “managementul performant” al lui Nelu Diaconu. Studiati evolutia preturilor de productie (le luati de la consiliul local sau ANRE(ANRSC)). Apoi, daca se vor face investitii la MC, acestea vor fi recuperate prin pret. Cereti documentatia pentru aceste investitii, si va lamuriti ! PRETUL REAL AL Gcal VA CRESTE CONTINUU.

 2. 2. Bercovici Says:

  Bă Alexe, tu nu l-am combătut pe Rotundu în ce-a spus. L-ai apărat pe Georgescu. Bag seama că şi tu mănânci cozonac de la APA şi lingi laba lui Ţâbuleac.

 3. 3. alex Says:

  1.Eu am comentat anumite aspecte tehnice si economice ale articolului. Voi ati comentat altceva.
  2.Nu lucrez la NOVA Apa etc., pe Georgescu l-am vazut numai la televizor. Tabuleac mi-e antipatic si nu am schimbat doua vorbe cu el, ca nu am avut prilejul. Nu stiu cine este jitarasu si nu discut de gastile din fiecare societate. CUNOSC insa foarte bine sistemul de alimentare cu apa si sistemul de termoficare. Punct ! Comentariile voastre la comentariu va legitimeaza.
  3.Retineti ! Daca de maine, se dau afara TOTI salariatii de la cele doua societati (sau nu se mai da nici un leu la salarii), cele doua societati “fete mari” vor functiona cu pierderi financiare (fara crestere de pret sau fara 300 RON subventie de la clm sau guvern. Punct ! Restul, e poveste !

 4. 4. costel Says:

  mai alex?,de ce au mai cerut aprobarea cj-ului?daca tot e musai scumpirea apei

 5. 5. Engels Says:

  Ciudată economie ştii tu Alexe. Investiţiile se fac pentru creşterea eficienţei şi nu a cheltuielilor ci a reducerii de preţ. Apoi, ne iei de proşti. Miroase de la o poştă că ai treabă cu Georgescu şi Ţâbuleac ca membru de vază USL ce eşti. Hai taci că ţipă scroafa în popuşoi şi nu-i frumos.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia