Jun 02

În comentariul meu de ieri am explicat de ce preţul apei nu trebuia majorat ci mai degrabă redus. Cum tema comentariului a fost strict legată de anumite decizii ale consilierilor judeţeni şi ale preşedintelui Ţâbuleac pentru a proteja interesele societăţii Nova Apa Serv, astăzi vin cu completarea generată de interesele politice care stau în spatele acestor decizii..
De mai mult timp am fost atenţionat de anumiţi politicieni locali, unii chiar din opoziţie, că tandemul PNL – PSD a funcţionat împotriva intereselor botoşănenilor încă de la formarea Consiliului Judeţean Botoşani după alegerile din 2008.
Iar interesul acestui tandem a fost şi este extrem de simplu: să stârnească ura cât mai multor cetăţeni împotriva Guvernului Boc. Mi s-a mai spus c ă ce se întâmplă la Botoşani face parte dintr-un plan naţional, pus la cale între Antonescu şi Ponta, cu sprijinul Antenelor lui Voiculescu şi a altor mijloace media naţionale şi locale.
N-am comentat pe seama acestor informaţii pentru că nu aveam suficiente argumente care să-l susţină. E drept, au mai fost acele schimbări de vicepreşedinte PDL al CJ, dar le-am pus totul pe seama jocurilor politice.
Numai că în acest an deciziile consilierilor judeţeni USL luate împotriva botoşănenilor s-au înmulţit. Printre ele, două sunt extrem de dăunătoare comunităţii întregului judeţ. Mă refer la votul împotriva unificării spitalelor pentru a boicota sistemul sanitar la nivel de judeţ prin subfinanţare şi introducerea taxării consumului de apă după contorul de la bloc şi nu cele individuale.
Prin aceste două decizii s-au cret nemulţumiri enorme la adresa Guvernului Boc, botoşănenii de rând considerând că totul li se trage de la guvernanţi şi nu de la un joc mişelesc al opoziţiei. Toţi aceşti nemulţumiţi vor vota la anul cu USL, neavând altă variantă de vot.
Iată că la aceste nemulţumiri s-a mai adăugat şi cea a majorării de preţ la apă, decizie care afectează consumatorii de apă din întreg judeţul şi nu numai pe cei din Botoşani.
Ieri am discutat cu persoane care au statut de intelectuali şi care clamau reproşuri la adresa PDL că au majorat preţul apei. Când le-am explicat mecanismul au rămas stupefiaţi. Dar ei au fost doi, restul zecilor de mii rămânând cu convingerea că majorarea a venit de la guvernanţi.
Nu mă mir că puzderie de comentatori s-ar în apărarea USL, a lui Ţâbuleac şi a lui Georgescu şi intoxică populaţia cu informaţii false, viclean ticluite. Numai că eu nu aparţin acelei categorii care abandonează lupta. Voi continua să-i inbformez pe botoşăneni despre cum stau lucrurile, despre jocurile politice murdare, despre diversiunile puse la cale, despre moralitatea putredă a unor politicieni.
S-a încercat să mi se bage pumnul în gură că Ţâbuleac este membru PDL. Niciodată Ţâbuleac n-a fost membru PDL cu sufletul şi activitatea de preşedinte, ci duşmanul lui Fluture din interiorul partidului.
Aplicând politica paşilor mărunţi a UDMR , actualul USL se apropie tot mai mult de preluarea puterii. Sub aspectul tacticii abordate îi felicit. Au găsit mijlocul de a convinge cetăţenii să-i voteze. De condamnat sunt cei din PDL care tac şi încasează bobârnace după bobârnace, fără ca vina să le aparţină integral.
Numai că cei din PDL sunt atât de dezorientaţi şi de speriaţi de imaginea lor publică actuală că nu mai au nicio reacţie de apărare şi atac.
Mai am informaţii că până la sfârşitul anului, consilierii USL şi preşedintele Ţâbuleac vor adopta cel puţin două decizii potrivnice botoşănenilor, decizii menite să sporească actuala ură împotriva PDL.
De vreme ce până acum s-au confirmat toate cele ce mi s-au adus la cunoştinţă, de ce nu s-ar confirma şi adoptarea acestor două decizii.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Diversiune menită să le aducă puterea”

  1. 1. Scorilo Says:

    Bun. Şi de ce nu vine nici un pdl-ist de marcă să susţină contrariul, să condamne public ceea ce susţineţi ?! Oricum sunt nişte mârşavi toţi. Singura soluţie este să-i rânduim la fiecare mandat, ca să le fie frică unii de alţii, că dacă punem mâna pe ciomag, cade leul de tot şi ne ducem la vale cu economia.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia