Jun 03

Directorul Maternităţii Botoşani, medicul Maria Olaru, a ţinut morţiş să-şi păstreze funcţia, neacceptând în ruptul capului ca Maternitatea să devină secţie a Spitalului judeţean Botoşani.Iată unde a dus acest orgoliunemărginit şi  împins la limita nebuniei.
În primul rând că Maternitatea Botoşani a fost declasificată, ea nemaiavând dreptul nici măcar la o cezariană. Pentru că a primit o categorie inferioară spitalului Dorohoi, cazurile grave şi dificile de naştere vor fi transferate la spitalul din Dorohoi. Aceasta în cel mai fericit caz.
De nun an de zile medicul Maria Olaru ne tot ameţeşte de cap că nu ştiu ce secretar de stat din Ministerul Sănătăţii, un anume Eremia, sucevean şa origine, urmăreşte desfiinţarea Maternităţii Botoşani pentru a ridica prestigiul celei din Suceava.
Iată că ce n-a înfăptuit acest secretar de stat, în fond totul fiind o gogiriţă servită nouă, a înfăptuit chiar medicul director Maria Olaru.
Mai nou s-a vehiculat prin presă că la Maternitatea din Botoşani se va putea naşte sub apă. Apă de ploaie, pentru că faţă de categoria primită Maternitatea nu poate efectua astfel de naşteri. Practic, Maternitatea a devenit cu o clasă superioară unei case de naştere. Iată unde a dus un orgoliu dominat de dorinţa de putere.
Să mai adăugăm faptul că la categoria primită Maternitatea va primi foarte puţini bani de la CAS şi nu va putea funcţiona nici ca o casă de naştere. Tot acest orgoliu a fost sprijinit o perioadă de timp şi de preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac. Inteligent cum îl ştiu, Ţâbuleac a realizat că este prins întro cursă şi că a nu fi de acord cu unificarea Maternităţii cu Spitalul judeţean se aduce un mare prejudiciu botoşănenilor, atât de finanţare a spitalelor cât şi mai ales pentru pacienţi.
Numai că Ţâbuleac a apucat a intra în jocul politic al celor din USL, care au comandat consilierilor lor judeţeni să nu voteze comasarea, motivul fiind unul put politic, respectiv pentru a spori ura botoşănenilor asupra guvernării PDL.
În momentul de faţă, salariile celor de la Maternitate vor deveni şi mai mici decât erau, pentru că finanţarea este limitată la categoria prestărilor medicale permise de categoria primită. Medicii ginecologi de înaltă calificare profesională nu-şi vor mai putea valorifica cunoştinţele dobândite pentru că n-au voie să efectueze astfel de acte medicale, totul fiind limitat la naşteri normale.
Mai există o portiţă prin care se poate salva şi Maternitatea şi Spitalul judeţean. Ministerul Sănătăţii a clasificat Spitalul judeţean provizoriu, tocmai în speranţa că de la nivelul Consiliului Judeţean Botoşani se va vota comasarea şi atunci Spitalul judeţean va primi o categorie mai înaltă iar cei de la Maternitate vor beneficia de salarii mult mai mari ca cele prezente şi vor putea presta acte medicale de înaltă dificultate.
Tocmai acest lucru speră să-l obţină de la consilierii judeţeni şi preşedintele Mihai Ţâbuleac, numai că Ţurcanu şi cu Marcu, cei doi lideri ai USL nu sunt dispuşi să piardă capital politic în favoarea celor din PDL.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Dezastru medical produs de un orgoliu nemărginit”

 1. 1. Nedumeritul Says:

  Dar sindicatele de ce tac complice? Sau când este vorba de situaţia pacientului Sanitasul n/are nici un amestec. Nişte javre ordinare aservite şefilor. Cînd vor mai ieşi în stradă să-i scuipăm.

 2. 2. terchea berchea Says:

  Si de ce credeti ca nasterea in apa ar fi un lucru rau?Ea nu ar fi decontata nici daca maternitatea ar avea gradul I FIINDCA E CU PLATA.Daca Maternitatea s-ar incadra in II M Spitalul judetean se incadreaza in gradul III FARA A FI NEVOIE SA AIBA IN STRUCTURA ORGANIZATORICA SECTIE DE OBSTETRICA GINECOLOGIE.

 3. 3. LOTI Says:

  Gabi,lasa-ma sa ma odihnesc in pace !
  fii barbat si nu musca pe la spate !
  succes la primarie !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia