Jun 04

Aproape toţi primarii din Colegiul Darabani, indiferent de apartenenţa lor politică, sunt dispuşi să-ţi destăinui faptul că senatorul Liviu Câmpanu va candida la anul pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani.
Nu am ştiinţă ca senatorul Liviu Câmpanu să fi făcut publică o astfel de intenţie a sa, dare ştiu că prin culise a lansat un astfel de zvon. Cică el va fi candidatul UNPR la preşedinţia CJ.
Dacă lucrurile stau aşa, înseamnă că bădia Costică Conţac, susţinătorul din umbră al UNPR Botoşani, ori nu va mai candida la un asemenea post, ori are o altă socoteală. Iar această altă socoteală nu poate fi decât o candidatură de independent.
Dealtfel, în condiţiile în care partidele politice actuale, fie la putere, fie în opoziţie au dezamăgit întreg poporul român, cred că cea mai bună soluţie pentru Conţac ar fi să candideze independent. Mai ales că prin judeţ sunt mulţi cei care-l doresc din nou la cârma CJ.
Luând act, neoficial, de intenţia senatorului Câmpanu, să trecem în revistă cam ce candidaţi şi-au manifestat intenţia ca la anul să aspire la preşedinţia CJ.
Primul, şi cel mai constant în a-şi menţine intenţia, este actualul preşedinte Mihai Ţâbuleac. Deja preşedintele Ţâbuleac a început să declare public cam ce va face el în mandatul următor. Deocamdată cei din PDL n-au anunţat că Ţâbuleac va fi candidatul lor, aşa că avem de-a face cu un mare semn de întrebare: a cui candidat va fi Ţâbuleac?
Liberalul Florin Ţurcanu susţine că va fi următorul preşedinte al CJ după alegerile de la anul. Prieten de familie şi partener politici în CJ cu Mihai Ţâbuleac, liberalul Ţurcanu are cu totul alt comportament public când vine vorba de preşedinţia CJ. Îl face cu ou şi oţet pe Ţâbuleac ori de câte ori are prilejul.
Prin PSD şi senatorul Gheorghe Marcu mustăceşte pentru preşedinţia CJ. Numai că el are o mare problemă. Este înhăitat politic cu Ţurcanu, iar şeful stânei liberale nici nu vrea să audă că nu va fi el candidatul USL la preşedinţia CJ.
Se zice că spre scaunul de preşedinte al CJ şi-a coborât privirea şi prefectul Cristian Roman. Dacă este aşa, atunci avem dovada că Ţâbuleac nu prea va mai fi candidatul PDL. Cum nici la USL nu mai are  şansă, îi rămâne varianta de a migra spre Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu.
Un lucru însă pare a fi foarte clar: de va candida bădia Costică Conţac, ceilalţi să-şi ia adio de la preşedinţia CJ de pe acum. Dar şi bădia Costică are de rezolvat o problemă. De va candida, va trebui să primească garanţii de la Cătălin Flutur că nu-l va boicota pe Botoşani. Mai ales ca la alegerile din 2008, Flutur a fost cel care i-a tras scaunul de preşedinte al CJ, anulându-i pe Botoşani peste opt mii de voturi.
Luipta este abia la început, dar se anunţă a fi promiţătoare în scandaluri şi promisiuni care mai de care mai trăsnite.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Adio, preşedinţie CJ!”

  1. 1. ORIPILAT Says:

    DUUUU-TE DOMNULE CU BADIA TAU CONTAC CIT VEZI CU OCHII. IACA NE TREBUIE IAR INCULTUL SA PIRTIIE SCAUNUL CJ MAI ALES CA-I SI BATRIN .LASA-NE CU HDOROGII RUGINITI

  2. 2. Doru Bantus Says:

    In noapte de sambata spre duminica, la ora 1 si 8 minute, pe deasupra hotelului Rapsodia, in medie la circa 80 de metri de pamant ( zburau la inaltimi diferite ), pe o traiectorie perfect orizontala, zburand in formatiune dezordonata dar toate in aceiasi directie si cu o viteza relativ moderata, in lungul pietonalului Unirii, venind din zona centrului vechi, au trecut circa 14 corpuri luminoase ( cu luminozitate destul de mare ) care dupa ce au ajuns in dreptul parcului Eminescu au inceput sa ia altitudine si au disparut, fara sa faca cel mai mic zgomot. Sotia, care privea intamplator pe ferastra, le-a vazut prima, dupa care, imediat m-a alertat si pe mine. Locuiesc in turnul din spatele Rapsodiei si am vedere spre pietonal. adresa mea de E-mail este [email protected] si am telefonul disponibil 0724265945, o753792762 si 0758953173. Nume de contact Doru Bantus sau Adela Bantus

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia