Jun 07

Sâmbătă şi duminică am cutreierat prin comunele judeţului. Mi s-a spus de mai mult timp că Florin Ţurcanu va fi sprijinit la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani de oameni la care nici nu mă aştept dar nu prea am dat crezare informaţiei.
Ei bine, în aceste două zile am fost surprins să constata că informaţia nu este lipsită de temei.
Ea mi-a fost confirmată chiar de un primar PSD şi încă unul de mare influenţă prin partid. Cu respectivul primar am trecut în revistă potenţialii candidaţi la preşedinţia CJ şi şansele fiecăruia. Iată cam ce concluzii s-au desprins:
Gheorghe Marcu nu este agreat de majoritatea primarilor pentru faptul că este un tip închis, ursuz chiar, şi care nu are suficientă „sclipire de inteligenţă” să ştie cum să împartă fondurile gestionate de Consiliul judeţean. Marcu este privind ca un politician care „preferă să mănânce singur şi să nu împartă şi cu alţii”.
În schimb mulţi sunt primarii PSD care s-au declarat susţinătorii lui Florin Ţurcanu. Aceşti primari cred că Ţurcanu ar fi cel mai nimerit în funcţia de preşedinte al CJ „pentru că ştie cum să scoată bani din bani”. Mai explicit, Ţurcanu ştie cui să dea bani din bugetul CJ şi cât comision trebuie perceput.
Apoi, mi s-a spus că Ţurcanu nu este pretenţios, nici mofturos şi că se mulţumeşte chgiar şi cu mai puţin decât a cerut.
Multă ură au adunat primarii asupra actualului preşedinte al CJ Mihai Ţâbuleac. Am întâlnit primari care mi-au destăinuit că atunci când au fost sunaţi de la CJ să li se dea bani i-a apucat transpiraţia şi n-au mai putut dormi noaptea.
Aceştia susţin că se simt mai bine fără să primească fonduri de la CJ decât să li se dea pentru că îi costă extrem de mult comisioanele, chiar imposibil de recuperat. Chiar şi unele firme executante nu se mai înghesuie la licitaţii pe bani publici pentru că n-au cum să-şi scoată banii plătiţi pe comisioane.
L-am întrebat pe amicul primar ce părere are de Conţac. A dat din mână a lehamite. Conţac nu mai poate fi considerat un preşedinte potrivit pentru că „el nu este omul comisioanelor”. Conţac este perceput ca fiind „sătul” şi „nu se complică cu nişte firimituri aruncate de primari”.
Aşadar, iată de ce liberalul Florin Ţurcanu nu scapă nici un prilej de a se lăuda că el are o mare susţinere prin judeţ la preşedinţia CJ Nu ştiu de ce dar am credinţa că în preajma alegerilor de la anul actuala Alianţă USL se va sparge iar cei care o vor încasa urât de tot vor fi cei din PSD.
Cel puţin la Botoşani cam aşa vor sta lucrurile, d vreme ce la preşedinţia CJ candidatul USL va fi Florin Ţurcanu iar la Primăria Botoşani doctorul Gabriel Oprişanu, considerat ca neavând nici cea mai mică şansă în faţa lui Flutur.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “De ce Ţurcanu preşedinte al CJ”

  1. 1. arhip Says:

    Cred ca dl.Turcanu este mai sufletist ptr.acest judet,indiferent de barfe!

  2. 2. Nenea Iancu Says:

    Da, asa e, Archip ! Un suflet de miel cu minte de oaie inchis din pacate intr-un corp de….Turcan!

  3. 3. Un cetatean Says:

    D-le Rotundu sunte-ti tare,aruncati gogosi pe piata cat incape.Sunt curios sa aflu care e acel primar PSD-ist caruia i-ati pus in gura asa cuvinte despre presedintele Marcu.Niciodata PSD-ul Botosani nu a avut un presedinte mai deschis ca D-l Marcu,niciodata mai democratic decat acum.Oricine poate candida la orice functie fara vre-o opreliste,lucru demonstrat prin candidaturile la functia de primar al Municipiului Botosani din partea PSD.Din articolul D-stra mi-am dat seama ca sunteti “diversionist”.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia