Jun 11

În această săptămână prefectul Roman şi deputatul liberal Ţurcanu s-au întâlnit la Todireni, la un eveniment mai dolofan. Dolofan pentru că evenimentul s-a lăsat cu o masă de protocol.
Cum la şpriţ se discută multe şi se fac şi se desfac afaceri, în cazul de faţă jocuri politice, prefectul i-a servit lui Ţurcanu câteva „gogoşi” politice. Şi asta pentru că Ţurcanu s-a arătat extrem de interesat de cum vor arăta viitoarele regiuni, numite deocamdată tot judeţe.
Profitând de naivitatea lui Ţurcanu, prefectul i-a spus că el va fi şi prefectul viitoarei regiuni.
Ca să fie crezut, i-a serevit lui Ţurcanu şi câteva argumente. Cică prefectul de Iaşi are probleme cu cei de la DNA iar cel de Bacău nu are specializare pentru a ocupa o astfel de funcţie. Roman i-a explicat „Berbecului de Suliţa” că el este singurul pr5efect din zona Moldovei care dispune de toate calificările necesare ca să nfie prefect.
Mai mult, l-a convins pe Ţurcanu că şi-a împărţit funcţiile cu Gheorghe Flutur de la Suceava, căruia i s-a promis funcţia de preşedinte al viitorului CJ.
Ţurcanu, sub lâna sa capilară, n-a avut cu ce rumega toate aceste trăsnăi debitate de prefect aşa că le-a luat de bune şi, ca fata mare la măritat, s-a grăbit să le dea pe goarnă presei, ca să pară un politician informat.
Iar presa, plină de guguştiucii lui Cristoiu, au preluat informaţia cu mult tam-tam. Lucru pe care l-au făcut şi ai mei, că doar nu erau să rămână de căruţă. Aseară, din întâmplare, m-am întâlnit cu prefectul şi mi-a povestit întreaga tărăşenie, râzând copios de naivitatea lui Ţurcanu.
Apoi, bădie Florine, chiar eşti de râsul oilor. Cum să haleşti o aşa „gogoaşă”? Chestia cu Flutur trebuia să-ţi aprindă beculeţul. Nu putea Roman să-i garanteze lui Flutur o funcţie care se ocupă prin vot nominal. Nici că Roman este cel mai cărturar administrator din Moldova nu trebuia s-o crezi. Diplomele sale sunt simple hârtii fără valoare dacă se schimbă legea odată cu modificarea teritorial-administrativă. Dacă aceste regiuni vor lua fiinţă, Botoşaniul va da prefect numai dacă se va aplica principiul rotaţiei cadrelor, altfel în vecii vecilor amin nu vom ocupa noi o aşa funcţie.
Că prefect va fi un membru PDL, este posibil. Dar că acel membru să fie Roman de la Botoşani este imposibil.
Nea Florine, deşi bei lapte de oaie, nu te-ai prins!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia