Jun 27

Tot mai mulţi botoşăneni sunt nemulţumiţi de întreruperile de apă care au loc în Botoşani. Ura nemulţumiţilor se îndreaptă spre Nova Apaserv SA, societate condusă cu multă „competenţă” de ing. dr. Marcel Georgescu, protejatul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac.
Numai că toate aceste nemulţumiri, de această dată nu trebuie să se spargă în capul lui Georgescu. Este vorba de întreruperi de apă planificate, societatea Hidrotehnica, cea care a modernizat reţeaua de apă din municipiul Botoşani, având de făcut numeroase racorduri de la conducta principală spre conductele secundare.
În schimb, botoşănenii ar cam trebui să-şi declare nemulţumirea faţă de alte aspecte. În primul rând că taxarea consumului de apă după contorul de la subsolul blocului a început să-şi arate efectele negative. Taxarea este total ilegală, dar a fost legalizată abuziv de către consilierii noştri judeţeni în frunte cu preşedintele Ţâbuleac, care au aprobat un regulament de furnizarea apei total anapoda. Toate serviciile se taxează loco beneficiar, adică pe apartament sau locuinţă individuală, numai apa o plătim la hurtă, aşa cum era şi pe vremea comunismului.
În comunism, consumai nu consumai apă, plăteai la fel ca cei care lăsau apa să curgă la WC zi şi noapte. Acum, aceeaşi şmecheri de bloc nu raportează consumul de apă după contorul individual, aşa că s-a ajuns la situaţia ca unele familii să plătească consum de apă ca diferenţă dintre contorul individual şi cel de la subsol mai mare decât a consumat în apartament.
De exemplu, o familie a consumat în luna mai 6 m.c. de apă după contoarele din apartament şi a fost pusă să plătească şi alţi 112 m.c. diferenţă pe scară.
Prin acest sistem de încasare la hurtă, şmecherii din bloc nu mai plătesc apa consumată pentru că le-o plătesc ceilalţi
I colocatari. Şi asta pentru că aşa a vrut dr. ing. Marcel georgescu iar secăturile noastre de consilieri judeţeni au aprobat.Cei care au aprobat acest sistem de plată sunt consilierii judeţeni ai USL, liderii lor politici plângându-ne soarta grea pe care o ducem. Ridicolul constă în faptul că soarta grea ne-au făcut-o chiar ei.
Mai trebuie amintit că de când Ţşâbuleac l-a pus pe Georgescu şef peste Nova Apaserv, pe capul nostru au venit necazuri după necazuri, scumpiri de apă, taxări nelegale, consumuri umflate şi multă, multă bătaie de joc.
Iar Georgescu, cel care a intrat în istoria Botoşanilor lăsând întreg oraşul fără apă în noaptea de Revelion, se bucură de protecţia lui Ţâbuleac şi a consilierilor judeţeni ai USL.
Se spune că Georgescu şi-a luat doctoratul la Iaşi, sub îndrumarea atentă a unui cumnat, profesor universitar, cel care l-a şi declarat „doctor”. Numai că teza sa de doctorat se referă la betoane şi nu la alimentări cu apă. De unde şi activitatea sa „beton” de când este în fruntea societăţii Nova Apaserv.
În ultima perioadă numărul doctorilor în diferite domenii a crescut exponenţial. Numai activităţile în fruntea unităţilor unde se află aceşti doctori sunt din ce în ce mai proaste. Dacă ar trăi domnitorul Alexandru Lăpuşneanu şi ar lua act de situaţie, ar exclama istoric: Doctori, da’ mulţi!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia