Jul
05
|
Medicul Liliana Teodoriu, dovedită de procurori în cel puţin 130 de cazuri că a cerut şi primit şpagă şi încătuşată, a fost pusă în libertate de judecători. Cică medicul nu prezintă nici un pericol social ca să rămână în arest. Nici măcar cele 4 miliarde de lei vechi găsite în cabinetul, chiloţii, ciorapii şi apartamentul său, echivalentul a o sută mii de euro, adunate prin şpagă, nu prezintă pentru judecătorii botoşăneni pericol social.
Probabil că dacă lua şpagă vreun pachet de cafea sau un milion de lei de la vreun avut ar fi fost imediat arestată şi judecată, totul petrecându-se cu mult tam-tam. Dar dacă a luat şpagă de la sutele de nevolnici, bolnavi vai de capul lor, sau de la chiulangii societăţii, acei şmecheri care s-au pensionat pe caz de boală pentru a nu mai munci dar să trăiască din munca altora, adică pe banii contribuabililor, madam Teodoriu nu mai este periculoasă pentru societate.
Am observat că toţi cei care-i fură pe săraci sau din banii publici ori nu sunt arestaţi, ori puşi repede în libertate pe motiv că nu prezintă pericol social. Oare cât trebuie să furi din banii publici ca judecătorii să te aresteze şi să nu mai vezi lumina zilei câţiva ani buni de zile?
Dovedită că-i determina pe cei ajunşi în cabinetul său să-i dea şpagă, dovedită că a aprobat pensionări nelegale, doctoriţa noastră este liberă ca pasărea cerului. În cazul ei nu numai prezumţia de nevinovăţie a funcţionat, ci şi complicitatea judecătorilor, solidaritatea acestora cu infractoarea.
O ţară întreagă declară că judecătorii sunt printre cele mai corupte categorii de funcţionari ai statului dar Consiliul Superior al Magistraturii nu acceptă nici în ruptul capului ca judecătorii care comit abuzuri să răspundă pentru faptele lor. Inamovibilitatea acordată prin lege dă judecătorilor imunitatea faţă de lege şi puterea de a decide de vor, fără teama că vor răspunde vreodată pentru faptele lor.
Preşedintele Băsescu a comis multe nelegiuiri, dar când a cerut o lege ca judecătorii să răspundă dacă comit abuzuri faţă de lege, a făcut-o îndreptăţit.
Acum, procurorii care i-au pus Lilianei Teodoriu cătuşe să facă bine şi să-şi ceară scuze în mod public. Mai mult, să se ducă la domiciliul ei şi să-şi ceară iertare pentru deranj. Iar Teodoriu să cheme Parchetul în judecată şi să ceară daune morale de la stat câteva miliarde de lei pentru că procurorii au discreditat-o în faţa publicului şi i-au ştirbit prestigiul profesional. Va găsi, cu siguranţă, judecători care să oblige statul român să-i acorde daune morale.
S-a ajuns ca în România judecătorii să stabilească salarii funcţionarilor publici şi altor categorii de bugetari, să le acorde sporuri şi majorări de salarii, să oblige statul să plătească pensii majorate, să anuleze impozitele şi taxele stabilite prin bugetul ţării. Practic, nu Guvernul conduce azi România, ci judecătorii prin deciziile pe care le rostesc. Să mai adăugăm faptul că aceşti judecători şi-au acordat salarii care sfidează orice bun simţ. Cu toate acestea nu se dau în lături de la a primi şpagă ca să dea soluţii de achitare sau de punere în libertate. Moşul Gheorghe de la ţară, dacă ar înţelege acest mecanism al şpăgii, ar spune simplu: corb la corb nu-i scoate ochii!
Aceasta-i România pitorească de astăzi, aceasta-i ţara în care trăim, ţara în care judecătorii au propriile lor legi situate deasupra celor constituţionale!
Recent Comments