Jul 06

PSD a depus la Parlament un proiect de lege prin care vrea să extindă aria confiscării averilor dobândite pe cale infracţională dar din lista cazurilor nominalizate lipseşte confiscarea averilor obţinute prin actele de corupţie.
Mi se pare normal să fie aşa, pentru că prima avere care ar trebui confiscată ar fi cea dobândită de Adrian Năstase, supranumit şi „Năstase patru case”. Apoi, tot PSD-ul este partidul care a creat clasa baronilor locali care au adunat averi imense din estorcarea banului public, actele de corupţie devenind o normalitate de lucru.
Dacă rememorăm, cei care au avut de beneficiat de pe urma FNI şi SOV Invest sunt tot baronii PSD. Cum să accepte PSD-ul confiscarea averilor dobândite prin acte de corupţie când prima averea confiscată ar fi cea a lui Sorin Ovidiu Vântu? Ar urma cea a lui Năstase şi a altora de prin PDL, că şi prin acest partid corupţia este la ordinea zilei, dovadă abundenţa de arestări dintre parlamentarii şi primarii portocalii.
Măcar Băsescu, deşi în al 12-lera ceas, a solicitat confiscarea averilor prin renunţarea la prevederea constituţională cum că averea se prezumă ca fiind licită şi că organele de anchetă sau alte instituţii ale statului trebuie să facă dovada că ea provine prin comiterea unor infracţiuni.
O fi Ion Iliescu curat şi cinstit, dar sub oblăduirea sa maşcaţii din PSD au adunat averi uriaşe, nu pe căi cinstite, ci prin acte de corupţie. Să ne amintim de amiciţia dintre Geoană şi Vântu în preajma alegerilor prezidenţiale din anul 2009. Ce l-a mânat pe Geoană în miez de noapte la Vântu, în chiar ajunul alegerilor? De ce şi-a asumat un risc atât de mare? Simplu, pentru că între cei doi existau nişte relaţii ascunse de public dar bazate pe principii murdare, imorale, oneroase.
Să punem problema şi altfel. Dacă în opoziţie PSD se opune confiscării averilor rezultate prin acte de corupţie, cum va proceda când va prelua puterea la anul? Va proceda cum a mai procedat în 1992 – 1996 şi 2000-2004.
Să luăm şi exemplele de la Botoşani. Marcu şi Ţurcanu vorbesc despre corupţia din PDL. De acord, dar de ce nu vor să o sancţioneze, că doar amândoi sunt parlamentari? Aşchia nu sare departe de trunchi iar ce descinde din Năstase tot pe seama banului public se chiverniseşte.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nu vrea confiscarea averilor din corupţie”

  1. 1. Un cetatean Says:

    Unde sa vorbesca,atat timp cat sunt in vacanta parlamentara ?

  2. 2. alibel Says:

    in concluzie, toata clasa politica este corupta si sunt rosi de invidie cand altul fura mai mult!!!!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia