Jul 08

Ieri, pe la amiază, m-am întâlnit în părculeţul de lângă Primăria Botoşani cu prefectul Cristian Roman. După salutul de rigoare, prefectul a ţinut să mă întrebe ce am cu el de scriu zilnic negativ despre activitatea sa. „Scrii prostii!” a fost concluzia sa despre comentariile mele, spunându-mi că el face anchete dar de finalizat le finalizează cei de la Poliţie şi Parchet.
Ce mi-a spus prefectul este corect. Numai că orice anchetă pe care a dispus-o a avut şi are două modalităţi distincte de finalizare. Este vorba de finalitatea pe linie administrativă şi, dacă este cazul, latura penală care, într-adevăr, intră în competenţa organelor de cercetare penală.
Nu este vina mea că prefectul n-a revenit prin conferinţele de presă să atragă atenţia că anchetele sale zac în sertarele unor poliţişti sau procurori, iar ca prim ministru în miniatură judeţeană, a intervenit la forurile superioare pentru a se accelera finalitatea dosarelor dar fără succes.
Revenind la consecinţele pe linie administrativă ceea ce intră în competenţele sale de prefect, vreau să-i aduc aminte domnului Roman de nişte fapte mai vechi. Când s-a dus la Dealu Mare să taie panglica de inaugurare a drumului şi să bea şampania, drumul nou construit s-a prăbuşit. Cine, pe linie administrativă, a fost demis din funcţie pentru că nu şi-a făcut datoria? Nimeni.
A dispus o anchetă în piaţa Botoşanilor pentru a afla cine sunt cei care căpuşează adevăraţii producători agricoli. L-a desemnat pe subprefectul Daniel Moruzi să facă o anchetă. Nici în ziua de azi nu s-a rezolvat nimic, iar samsarii din piaţă prosperă mai mult ca oricând. Era vorba de o anchetă administrativă, deci de competenţa prefectului s-o finalizeze.
Aş putea continua dar să mai punctez şi alte aspecte. Aş vrea ca prefectul să se spovedească public cum a crescut şi a falimentat societatea Dany Ema, ce stă cu adevărat în spatele scandalului pe care l-a stârnit cu Asociaţia Moldoovis, de la ce a pornit conflictul său cu Conţac când acesta era preşedintele Consiliului judeţean, cum s-a stins scandalul dintre el şi Victor Mihalachi cu „împrumutul” de 20 mii dolari etc.
Poate-şi aminteşte când mi-a sugerat să-l las în pace pe Emil Moga, că-i „om de gaşcă” şi multe altele.
Îl asigur pe prefect că eu nu fac parte din haşca acelor jurnalişti cărora le dictează ce să scrie şi ce nu şi nici nu accept să mi se facă observaţii publice de ce scriu despre unele lucruri şi nici să fiu ameninţat că voi fi pus la punct nu ştiu de cine.
Punctul îl voi pune eu când nu voi mai scrie ca jurnalist şi nu altcineva. De speriat nu mă sperii şi nici nu voi putea fi vreodată cenzurat în munca mea.
Concluzia sa că eu scriu prostii este cam subiectivă. Pe mine mă judecă cititorii, iar cum numărul lor este în creştere, înseamnă că pentru ei ceea ce scriu nu sunt prostii ci fapte aparţinând realităţii cotidiene.
Îi recomand prefectului Roman, aşa cum am recomandat şi altora, să se gândească la ce va fi când nu va mai fi ce este. Eu tot Rotundu voi fi perceput public, oprit pe stradă de admiratori şi încurajat să continui ceea ce am început.
În ce priveşte emisiunea „Lumea lu’ Rotundu”, care stă în gât la mulţi, şi dă multora fiori de spaimă îl asigur pe prefect că eu nu trec la SOMAX, ca să primesc ordine de la Mihalachi. Eu, şi emisiunea mea, rămânem la Rapsodia TV.

written by Ioan Rotundu


15 Responses to “„Scrii prostii!”, concluzia fermă a prefectului”

 1. 1. omul Says:

  Valeu, domn Rotundu!!!!!!!!!

 2. 2. arhip Says:

  Corecta atitudinea si demna de lauda celor multi,adevarul supara pe om fie el si Prefect!

 3. 3. stratulat Says:

  Normal! Face parte din gasca celor de la “controlul muncitoresc” al pcr!
  Ce vremuri bune pentru el si ai lui cand umblau ca voda prin loboda prin toate unitatile dand ordine si dispunand de viata tuturor!
  Isi mai amintesc, oare, cu cata “eficienta” au introdus “carnetul cu sarcini zilnice” la orice salariat, pana si la vanzatorii de la magazine? Ideea lui bostina, care acum conduce…. oamenii de afaceri!!!!
  E bine ca oamenii acestia sunt in continuare in atentia lumii, ca vazandu-i sa nu cumva sa regretam prea mult vremurile trecute.

 4. 4. Linda Says:

  Inteleg ca prefectul a facut un gest cat se poate de elegant rupandu-si din timp si manifestandu-si astfel, fata de un jurnalist pe care sunt convinsa ca il respecta, disponibilitatea de a purta o discutie lamuritoare, pe teme de interes public. Faptul ca limita de actiune a prefectului e clar delimitata de atributiile pe care legea i le-a stabilit s-ar putea sa nu raspunda intotdeauna asteptarilor unora sau altora, dar legea e lege. Asadar, inca o nota buna domnului prefect.

 5. 5. valy Says:

  Bravo dl Rotundu bine ai revenit. Noi credeam ca esti omul prefectului ca te-a corupt.Bine ca m-am inselat. E cel mai corupt om din judet prefectul.Ai sa vezi la timpul potrivit.

 6. 6. cititor Says:

  incepi sa-mi placi d-le Rotundu, sper sa fii la fel de obiectiv si cu Flutur, pe care-l divinizazi, ca sa zic asa.Prefectul culege roadele a ce a semanat.

 7. 7. Scorilo Says:

  Trebuşoara cu DANY EMA este ca o piatră de moară pt prefect. Cristi Petraru a început să ciripească….Oricum una e să scrii prostii şi alta e să scrii despre prostiile făcute de unii şmecheri.

 8. 8. Marcel Says:

  Vrajeala Rotundu este omul lui Flutur si al prefectului scrie si el sa ne scoata ochii,si cata lume vede RAPSODIA TV in Botosani…..nimeni

 9. 9. Buca Says:

  Discuţia a avut loc la colţul clădirii primăriei şi a fost auzită de mai multe persoane aflate în parc. Domnul Rotundu i-a spus prefectului că nu se asociază cu cei care fac prostii. Mai era cu prefectul şi o funcţionară care a vrut să se bage în vorbă dar domnul Rotundu a repezit-o.S-au despărţit certaţi.

 10. 10. Buca Says:

  Am uitat să vă întreb domnule Rotundu de ce v-a ameninţat prefectul că vă cheamă la Flutur să aveţi o discuţie în trei?

 11. 11. Azazel Says:

  Interesant articol !!! Dar de ce nu-l lasati si pe Domnul Prefect sa dea un drept la replica ::))) Sa vedem ce scrie si cum scrie dumnealui ::))

 12. 12. Tralala Says:

  Măi Zărzărel sau cum te-o fi chemând, prefectul să-şi facă blog şi să scrie ce vrea pe el. Unde ai mai cititi tu drept la replică pe un blog? Comentarii cvâte încap.

 13. 13. rusu Says:

  domnule Rotundu va citesc de foarte mult timp ,va apreciez,dar daca va referiti la DEalu Mare ,drumul spre Stefanesti eu nu prea am auzit de taiat panglica ,deoarece drumul s-a surpat exact cu 30 de zile inainte de a fi predat administratorului(drumurile nationale).poate nu stiu eu.Oricum felicitari pentra ce faceti…….Rapsodia tv cum emite?.Multumim.

 14. 14. Corina Says:

  Ramaneti la Rapsodiatv dar ar fi pacat sa nu vada botosenenii emisiunile dumneavoastra.

 15. 15. JORO Says:

  Rapsodia tv se aude ca va fi preluata de UPC si se va vedea in Botosani si Suceava.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia