Jul 09

Ieri, m-am întâlnit în Botoşani cu un funcţionar din Primăria Dorohoi, cu care n-am mai avut contacte de mult timp. Nu se putea ca discuţia noastră să nu alunece în sfera politicului şi mai ales a activităţii actualului primar Dorin Alexandrescu. Mai ales că de curând un grup de dorohoieni s-au prezentat la prefectiul Cristian Roman să se plângă de incapacitatea şi incompetenţa primarului.
Omul a fost deschis în discuţia cu mine şi a făcut un rezumat al primarilor postdecembrişti. Concluzia sa a fost că dorohoienii au avut până acum primarii pe care i-a meritat cu prisosinţă iar orientarea lor social-democratică le-a adus numai speranţe deşarte.
Primul primar, fost primar şi în comunism, a fost Vasile Gherasim. Vreme de trei mandate Gherasim n-a făcut nimic pentru oraş, dar are meritul de a fi vorbit frumos cu dorohoienii şi a le sta la dispoziţie la orice oră in zi sau noapte. Gherasim spunea „sărut mâna” la ţigăncile de pe stradă iar dacă ţiganii veneau la el la cabinet îi servea chiar şi cu cafea.
Acest comportament a dat rezultate vreme de trei mandate.
Apoi dorohoienii s-au săturat de vorbele dulci şi frumoase ale lui Gherasim şi l-au ales primar pe un alt social-democrat, profesorul Sergiu Lungu. Profesorul a început să mişte viaţa în oraş, să se vadă ceva investiţii. Dar a fost cam lacom cu banul public şi s-a pricopsit cu nişte dosare. A scăpat de dosare trecând la PDL, dar oraşul n-a mai primit nici un ban la investiţii.
În 2008 dorohoienii l-au ales primar pe Dorin Alexandrescu, un social-democrat care nu şi-a schimbat cu nimic caracterul format sub comunişti. Orgolios, infatuat şi neputincios, Dorin Alexandrescu n-a făcut decât să acutizeze starea de sărăcie a dorohoienilor şi să menţină o economie extrem de firavă.
Îmi spunea funcţionarul, amărât în suflet, că asupra Dorohoiului parcă pluteşte un blestem al social-democraţiei de care dorohoienii nu pot scăpa. Şi-ar dori şi el la primărie un primar care să-.l pună la treabă, dar o treabă făcută cu cap şi în folosul dorohoienilor.
Adevărul este că dorohoienii au rămas anchilozaţi în gândirea anilor 1989. Pentru cei cei 21 de ani postdecembrişti n-au produs nicio schimbare semnificativă. După cum îmi spunea funcţionarul, la anul dorohoienii îl vor alege primar tot pe Alexandrescu. Să-l aleagă, că-l merită din plin!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Să-l aleagă primar, că-l merită din plin!”

  1. 1. Manfred Says:

    Si cand te gandesti ca pe unii ii bate gandul sa aduca asa ceva si la Botosani, spre a-l inlocui pe Flutur, care a facut atatea lucruri bune. Oricum, n-au nici o sansa.

  2. 2. cetatean Says:

    Speta prezentata de dvs dle Rotundu, nu este unica. Si in mediul rural, desi nemultumit,poporul nu ia atitudine. Intr-o comuna oarecare, la anul are sanse sa castige un nou mandat de primar, un personaj care a pastorit acolo vreme de 14 ani fara sa miste NIMIC.Actualul, a dezamagit dand vina pe criza si uite asa romanii de acolo s-au gandit s-al unga inapoi pe ………….., ca tot nu are loc de munca.Da dle Rotundu, noi romanii ne meritam soarta,stim doar sa cerem, sa dam vina pe stat, iar cand cineva incearca sa ne trezeasca din amortirea asta eterna il catalogam drept nebun,sau il acuzam de rele intetii.Ne lipseste sentimentul de patriotism, fie el si local.Si daca tot a inceput campania electorala,sa va spun cum se face acolo :promisiunile celebre (drumuri comunale asfaltate mai nou, podete…….) si nimic altceva.Vreo strtegie ceva(CREARE LOCURI DE MUNCA,EXPLOATAREA TERENURILOR IN PARAGINA CARE AU POTETIAL)-nimic. Si credeti-ma ,s-ar putea.Concluzionand, va spun ca ar trebui cate cel putin unul ca dvs in fiecare comuna pentru a-i trezi din adormire.Cu respet.(Stiti dvs, cine spune lucrurilor pe nume estedat la o parte si tavalit in noroi)

  3. 3. telembici Says:

    Ati fost dus de nas domnule Rotundu de angajatul Primariei Dorohoi. MAre parte dintre angajati au jucat la 2 capete in ultimii ani, cautand doar propria buna-stare. Acuzele adresate domnului Primar Alexandrescu sunt nefondate si neavenite. Reclamagii “sinistrati” sunt cacanarii ce au vandut tot ce au primit in 6-7 randuri- televizoare, aragaze, frigidere, congelatoare, mobila etc., sperand ca o sa curga ajutoarele pana la sfarsitul lumii. Daca le pastrau, acum erau boieri. DAS-ul Dorohoi nu are nici o evidenta clara a ajutoarelor. Ba chiar pe baza electro-casnicelor primite, seful de acolo si-a facut mobila in apartament. Deci ideea ar fi ca dl Alexandrescu a facut mult pana acum pt DOROHOI. Cui nu-i place, duca-seeee……..

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia