Jul 12

Există pe la periferia clasei politice botoşănene două personaje pitoreşti, care, ori de câte ori fac vreo declaraţie p0ublică tot de atâtea ori cititorii  îi „recompensează” cu comentarii extrem de nefavorabile.
Mă refer aici la Florin Ghiorghiţă, vicepreşedinte şi viceprimar de Botoşani PDL şi Cătălina Lupaşcu, poreclită şi „Gogoşica parfumată”, vicepreşedinte al CJ din partea PNL.
Aceştia doi n-au veleităţi de p0oliticieni şi nici de factori de decizie prin administraţia locală a Botoşanilor, dar personajele noastre au din când în când mâncărimi de limbă şi, atunci, îşi fac apari8ţia publică declarând năstruşnicii de proastă calitate.
Spre exemplu, luni, pe site-ul Jurnalului am publicat o declaraţie a Cătălinei Lupaşcu prin care aceasta îl critica pe vicele Ghiorghiţă că în loc să cheltuiască bani pentru a repara stricăciunile de pe trotuarele B-dului Eminescu din Botoşani mai vine aer dirija aceşti bani spre creşe, grădiniţe sau şcoli.
De observat că Lupaşcu, ca vicepreşedinte al Consi9liului Judeţean Botoşani de ceva timp, încă n-a aflat că sumele bugetate trebuie să ajungă acolo unde au votat consilierii poziţia din buget şi că a le dirija spre alte destinaţii înseamnă să comiţi infracţiunea de deturnare de fo9nduri.
Trecând peste ignoranţa de neiertat a Cătălinei Lupaşcu, trebuie remarcată poziţia pe care s-a situat aceasta. O poziţie total dăunătoare imaginii municipiuloui Botoşani dar mai ales celei mari înalte personalităţi culturale române din toate timpurile, a cărui nume îl poartă bulevardul.
Comentatorii au remarcat, şi pe bună dreptate, că trotuarele bulevardului trebuie reparate şi nu pot fi lăsate cum arată în momentul de faţă. Bulevardul este o carte de vizită a oraşului nostru pentru orice străin care ne calcă pragul şi nu ne este permis, din niciun motiv, să-l lăsăm în halul în care se află.
Pe bulevard îşi au sediul multe instituţii importante ale statului, instituţii culturale şi de educaţie, locaţii frecvent vizitate de străini. Poate că acasă, în bucătăria sa, Cătălina îşi poate permite să lase blidele nespălate şi să nu-şi fie jenă de cei care-i calcă pragul şi le văd, dar când este vorba de imaginea unei colectivităţi devenită brand naţional cum suntem  noi, botoşănenii, nu este permis să stăm cu „blidele nespălate” Iar pentru ca oraşul nostru să arate civilizat nimic nu este costisitor. Şi mai ales nu Ghjioghiţă este cel care a decis şi decide soarta acestui bulevard.
Dar cum politicienii noştri trec pe lângă principalele probleme cu care ne confruntăm zi8lnic şi nu le bagă în seamă, sau nu vor să le vadă din interese de partid, ne scuipă în faţă fel de fel de inepţii. Iar cu cât ne vom apropia de alegerile locale de anul viitor, inepţiile acestora se vor înmulţi.
Mai ales dacă noi nu vom lua atitudine şi nu le vom sancţiona public lipsa de implicare în problemele reale ale comunităţii şi vom accepta praful pe care ni-l aruncă în ochi o parvenită politic precum Cătălina Lupaşcu, până mai ieri o anonimă educatoare de grădiniţă. Aşa că, acei cititori care au comentat, forfecând-o cordeluţe, precum pe vremuri tărăncile zdrenţele de casă, sunt de felicitat că au luat atitudine. Bine rar fi să fie cât mai mulţi!
13.07.2011

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Forfecată cordeluţe”

 1. 1. Reinhard Moromete Says:

  Poate n-ar strica sa-i reamintiti pe cei care au trimis-o pe branzoaica asta intr-o functie atat de importanta. Nu de alta, dar maine-poimaine sunt alegeri, iar oamenii trebuie sa cunoasca atat politica de cadre a fiecarui partid, cat si cum intelege acesta sa puna in aplicare dictonul -omul potrivit la locul potrivit-.

 2. 2. Scorilo Says:

  Corect domnule, dar trebuia să reamintiţi concitadinilor cum de s-a ajuns în situaţia de a plăti de două ori pentru bulevard. Asta aşa ca să nu se uite şi să nu pară că-i ţineţi partea lui viceprimarul lu’ peşte.

 3. 3. Dan Says:

  Pozitia doamnei nu e tocmai incorecta. Trotuarele de pe Bulevard au fost facute acum 3 ani. In mod normal nu ar fi trebuit sa se puna problema refacerii (su, implicit, a alocarii de bani pentru asta) acum, fiind o lucrare noua!!!! Daca si pentru restul lucrarilor care se executa acum se va pune problema refacerii peste 2-3-4 ani???

 4. 4. Azazel Says:

  Pai anonimi erau cam toti . Si un bulevard se face cu suma X si tine Y ani in toata lumea, la noi se face mai scump si dureaza mai putin ( de exemplu trotuarele din bani public – ( banii europeni sunt toti publici ) care sau stricat dupa nici trei ani .

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia