Jul 14

Liberala Cătălina Lupaşcu a stârnit un miros pestilenţial sută la sută liberal, atunci când a declarat că modernizarea bulevardului Eminescu din Botoşani nu este o prioritate. Am demonstrat că este, folosindu-mă de  comentariile cititorilor şi, slavă Domnu8lui, au fost cu zecile.
La comentariul meu de ieri, postat pe blogul personal, un alt comentator vrea să ştie adevărul despre ce s-a întâmplat cu bulevardful Eminescu de arată aşa de prost.
Desigur, presa locală a mai scris despre cauzele care au dus la starea actuală a bulevardului şi cui aparţine vina. Dar cel mai bine cunoaşte subiectul chiar colegul liberalilor, fostul viceprimar Romulus Eram., cel care a supervizat lucrările..
Să ne amintim că execuţia de mo0dernizare a bu8levardului a fost câştigată de firma ieşeană Nova Construct, iar unul dintre cei care poate atesta, din interior, că licitaţia n-a fost trucată, este chiar fostul viceprimnar Eram.
Mai mult, pe durata execuţiei, cel care a supervizat lucrările firmei ieşene a fost Eram, atât ca specialist în domeniu cât şi ca viceprimar PNL. Necazurile au apărut când firma ieşeană a început să aibă necazuri financiare şi să intre în incapacitate de plată.
Numai că firma apucase să finalizeze lucrările la bulevard, ceea ce ferise Primăria Botoşani  de neplăcerile falimentului în care intrase firma. Aparent, pentru că marea problemă avea să apară când plăcile de beton ampretat au început să se descompună sub acţiunea apei şi a sării presărată la vreme de iarnă.
În orice construcţie pot să fie ascunse o serie de vicii. De unde şi includerea în contractul dintre părţi a sarcinii evicţiunii, adică cui revine responsabi9litatea când ulterior se descoperă vicii ascunse.
În cazul de faţă, aşa cum este procedura, evicţiunea aparţine executantului iar prin lege executantul a constituit la dispoziţia beneficiarului, adică a Primăriei Botoşani, o garanţie în numerar de 10% din valoarea investiţiei, adică de zece miliarde de lei. Această garanţie nu se putea elibera de banca posesoare de cont decât numai cu acceptul scris al beneficiarului şi numai după recepţia definitivă a lucrării.
Cineva de la Nova Construct însă a acţionat fraudulos într-un alt mod. Pentru a retrage garanţia ca aceasta să nu mai ajungă la masa falimentului, a construit un fals la copiator, folosind semnătura viceprimarului ¤Eram. Cu acest fals şi cu sprijinul unui funcţionar al BRD Iaşi, firma a retras garanţia din cont.
Valoarea de refacere a lucrărilor la bulevard se ridică la şase miliarde lei vechi, iar garanţia era de zece. Dacă nu se fura, căci acesta-i termenul, garanţia din contul bancar acum Primăria Botoşani refăcea lucrarea pe banii firmei şi-i mai rămânea ceva rezerve.
Primăria Botoşani, când a aflat cum a dispărut garanţia din contul bancar s-a adresat Parchetului. Numai că de vreo trei ani cercetarea Parchetului n-a fost finalizată. De  ce? Să ne spună cei de la Parchet, că numai ei ştiu de ce.
Şi, acum, am ajuns la finalul poveştii noastre extrem de adevărată. Nu se poate lăsa bulevardul în starea actuală numai că aşa vrea liberala Cătălina Lupaşcu sau unii botoşăneni incapabili să priceapă realitatea. Nu ne put6em face de râs în faţa ţării numai că Lupaşcu nu pricepe un lucru elementar: imaginea publică a Botoşanilor este mai presus de interesele sale meschine de politician periferic. În schimb, acest lucru a fost pe deplin înţeles de botoşănenii care nu mai vor să vadă bulevardul în halul în care arată în prezent.
Pro9cesul cu firma Nova Construct poate dura ani de zile, timp în care degr5adarea bulevardului se va accentua şi asta va însemna bani tot mai mulţi pentru refacere E simplu de înţeles pentru orice persoană bine intenţionată dar de neînţeles pentru Cătălina Lupaşcu, propulsată în administraţia publică locală printr-un accident genetic de factură politică.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Adevărul stă sub nasul Cătălinei Lupaşcu”

  1. 1. Gogoashea herself Says:

    Daca totusi s-a facut ceva bun in oras, atunci sigur e vorba de intrarea de la Mavromati, pentru care bolnavii din judet, precum si apartinatorii raposatilor epocii, nu mai prididesc nici macar acum cu multumirile, ca sa nu zic si de un anume detinator de vila din proximitate si de alti cercopiteci, nu spui care, sa nu se tulbure poporu’. Aceasta ctitorie va ramane peste veacuri chezasie a cauzei drepte a partidului… si a aliantei, cu voia dumneavoastra si ultima pe lista de bucate. Amin!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia