Jul 15

Narcis Ştefan este consilier juridic la societatea Locativa Botoşani dar şi consilier judeţean din partea PSD Botoşani. Este ştiut faptul că societatea Locativa este „portocalie” de la portar şa şeful suprem Gornea. Cum de s-a rătăcit Narcis, un pesedist convins, în această  colectivitate portocalie este o povest6e ceva mai complicată şi vine pe filiera socrului său, fost director tehnic la şi mai fosta Regie  Autonomă Municipală Botoşani.
Dar să revenim la Narcis, nume mitologic cu o anumită rezonanţă în complicata manifestare umană numită dragoste. Narcis este simbolul dragostei de sine şi mă refer la dragostea fizică şi nu cea spirituală.
În cazul de faţă se pare că Narcis, auzind zornăit de arginţi, a uitat de sine, de al doilea său sine PSD-ul, a uitat de îndatoririle funcţiei politice şi a trecut de partea celei mai hulite culori politice „portoicaliul”.
Ce s-a întâmplat? Cu ceva timp în urmă Consiliul Judeţean Botoşani, pe vremea când între Ţâbuleac şi Ţurcanu se înfiripase dragoste politică mare, consilierii PNL şi PDL au votat împărţirea unor fonduri ale CJ cu prioritate la primarii liberali şi democrat-liberali, cei social-democraţi fluierând a pagubă.
Supăraţi, cei din PSD au atacat la Contenciosul administrativ hotărârea CJ care-i văduvea pe primarii social-democraţi de banii cuveniţi. Iar ca jurist de vază şi consilieri judeţean, Narcis Ştefan a primit sarcina de a apăra în faţa judecătorilor interesele PSD.
Inexplicabil, acest proces s-a tot lungit, că nu degeaba spun bătrânii: boala lungă, moarte sigură. Cineva a avut interes să-l lungească. Numai că şi judecătorul de dosar s-a plictisit de atâtea termene de judecată şi a stabilit ca în ziua de 14 iulie să se judece la fond.
Cei din PSD s-au bucurat, gândind ei că vor câştiga procesul şi vor primi partea de bani cuvenită. Numai că ieri au avut o mare surpriză. Pe muţiş, Narcis a depus la dosar ţidulă cum că este în concediu şi cere un nou termen. Iar judecătorul l-a dat pentru 5 octombrie, adică după vacanţa judecătorească.
Interesant este că Narcis a plecat în concediu tocmai când a plecat şi preşedintele Ţâbuleac. Aşa că nimeni nu poate suspiciona pe nimeni de infidelitate politică. Dar cineva mi-a şoptit ieri că între Ţâbuleac şi Narcis s-a bătut palma, după care au plecat amândoi mulţumiţi în concediu.
Ţâbuleac portocaliu. Narcis cu serviciul într-o instituţie portocalie, n-a fost greu de bătut palma, mai ales că plesneala a fost însoţită şi de un zornăit de arginţi, dupoă cum se şopteşte.
Nu ştiu dacă Narcis a simţit răceala arginţilor în podul palmei, dar ştiu că modul în care a procedat nu este nicidecum unul pe măsura demnităţii sale de jurist. De termenul de judecată din 14 iulie ştia de câteva săptămâni. De plecarea în concediu se pare că n-a ştiut, pentru că a plecat intempestiv şi numai pentru o săptămână. Dar putea anunţa la sediul PSD că pleacă şi că este necesar delegarea unui alt reprezentant la proces..
A tăcut şi a plecat. La toamnă, procesul nu se va putea judeca la fond în 5 octombrie. Vor mai fi date cel puţin două termene. Asta înseamnă că fondul se va judeca pe la Crăciun. Dacă avem în vedere şi un recurs al părţii nemulţumite, soluţionarea definitivă va fi pe la vara viitoare. Numai că anul bugetar se încheie la 31 decembrie, aşa că dacă vor câştiga procesul, cei din PSD vor avea doar o împlinire sufletească. Bani primarii lor nu vor mai putea primi pentru că se va încheia exerciţiul bugetar al anului 2011.
Nu ştiu cine a pus la cale întreaga tărăşenie, dar ştiu că a gândit-o bine. Aflat în concediu, preşedintele Ţâbuleac se desfată de plăcere stând crăcănat la soare. Narcis îl concurează cu soarele de la Costineşti. Numai primarii PSD continuă săp fluiere a pagubă, că nu mai au bani de salarii, ajutoare sociale şi de unde sclipui şi ei un comision cât de mic, că-i secetă mare prin opoziţie şi obrazul de primar cu cheltuială se ţine

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “De trei ori trădare?!”

 1. 1. alex, petre, etc. Says:

  Ei, DA ! Un articol “muncit” ! O zi buna !

 2. 2. Narcis (chiar el !!!) Says:

  Multe salutari, domnul Rotundu ! Nu am reusit sa va spun pana acum dar, in ceea ce priveste talentul dvs. scriitoricesc, va admir ! In general, cel putin pana acum, am apreciat cantitatea deosebita a informatiilor asa-zis “deosebite” ce apar postate pe blogul Dvs. ( sau era mai corect in blogul Dvs. ?) Ma intreb daca, in trecut, ati procedat la fel…Ma gandeam daca verificati informatiile ce va sunt “soptite” si abia ulterior sa le asterneti pe hartie….Probabil ca fictiunea va place mai mult decat gazetaria…E o optiune pe care o apreciez , fiind si subsemnatul pasionat al SF-ului..
  Dar sa revenim la obiect…Niciodata nu mi-am tradat si nici nu-mi voi trada colegii mei..indiferent de tipul organizatiei din care fac parte…In politica cu atat mai mult se poate verifica acest fapt, pentru ca ..stie toata lumea…aici se vede cu adevarat ce interese are fiecare…In ceea ce ma priveste consider ca am ramas acelasi coleg de incredere, si chiar sunt mandru de aceasta impreuna cu toti cei din PSD Botosani, desi am avut si colegi care au facut acest pas gresit……Nu ma numar printre cei care schimba barca politica in functie de “arginti” otraviti !!..Ocazii de acest fel sunt si vor fi !! Nu sunt interesat pentru ca vreau sa ma uit in ochii copiilor mei si sa le spun ca, cel putin, am incercat si am reusit sa ajut oamenii, prin politica, si sa raman demn in acelasi timp !! De la parintii mei am invatat lucrul acesta si imi doresc ca mai tinerii care vin din urma sa incerce si ei acelasi lucru…indiferent in ce domeniu doresc sa activeze…
  Chestiunea juridica (si, mai ales, politica!!) ridicata este foarte simpla.. Atat timp cat se afla pe rolul aceleasi instante cauza (cu obiect cvasi-asemanator) cu numarul de dosar 1004/40/2011 cu termen stabilit din 27 iunie pentru 5 octombrie era firesc sau mai bine zis imperativ din punt de vedere procedural ca dosarul nou 2106/40/2011 ( de care faceti vorbire domnule blogger) sa fie conexat (alipit, atasat) pentru judecarea concomitenta, acelor doua cauze. Simplu, nu ? Astfel de masuri se iau, practic, in mod automat, fara ca partile sa poata impiedica in vreun fel acest demers procedural. Pentru cine doreste sa verifice informatia se poate observa site-ul instantei de judecata, care a acordat termen “in vederea conexarii”…De asemenea, trebuie stiut ca in dosar am calitatea de petent cat si de mandatar pentru alti patru colegi, respectiv presedintele organizatiei noastre judetene PSD, senator Gheorghe Marcu, si consilierii judeteni Mihai Arosoaie, Constantin Manolache , Mihail Jatarasu. Necesitatea comunicarii intre petenti este obligatorie in vederea sustinerii pozitiei procesuale in mod corespunzator, asa ca, la data respectiva, si din acest punct de vedere nu era posibila solutionarea cauzei, pe fond..
  In final, va rog domnule Rotundu sa-mi permiteti sa va raspund negativ ( de trei ori !!) la intrebarea Dvs. din titlul articolului/post-ului .

  Nu vreau sa uit sa va felicit pentru optiunea politica ce ati transmis-o prin blogul Dvs. in care (si Dvs. pe langa multi altii din tara asta) ati vorbit despre “cea mai hulita culoare politica – portocaliul” !!! Ii asigur, in continuare, pe toti colegii mei ca (asa cum, de altfel, am facut dovada si in alte dosare litigioase pentru consilieri locali PSD vanati sau inlaturati de adversarii portocalii) ca suntem impreuna si ne vom ajuta sa trecem peste aceasta perioada “portocalie” , cu scopul evident de a face mai bine pentru oamenii din orasul nostru, din judetuyl nostru..

  Imi cer scuze de interventia putin prea lunga poate , dar o consider oportuna si va garantez domnule Rotundu ca voi citi in continuare articolele/post-urile pe care le veti pregati pentru cititorii Dvs.

  (prezenta replica este ultima pentru tematica propusa prin articol)

  Botosani, 18 iulie 2011

  Narcis Stefan

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia