Aug 20

Ieri, Miluţă Jijie, considerat mai nou cioclul universului eminescian de la Ipoteşti, n-a mai scuipat coji de seminţe în faţa blocului în care locuieşte, n-a mai îmbrăcat nici pantalonii scurţi, ci s-a prezentat îmbrăcat decent şi umil la uşa vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, liberala Cătălina Lupaşcu, dezmierdată şi ea cu apelativul de „Gogoşica parfumată”.
Marius Ştefanache, considerat, nu se ştie de cine, restauratorul de la Memorialul Ipoteşti, a lăsat ciocănitul catapetesmei bisericuţei Eminovicilor, pe care a demolat-o într-un mod ce şi vandalii l-ar pizmui, şi i s-a alăturat lui Jijie, la aceeaşi uşă „parfumată”. Cine ar fi privit la cei doi, ar fi constatat că după mutra lor merg la o înmormântare, doar buchetul de stânjenei lipsindu-le din mână.
„Gogoşica parfumată” şi-a întrerupt audienţele şi i-a primit pe cei doi, cu care s-a întreţinut timp îndelungat. Se spune că managerul Jijie şi cu şeful său Ştefanache (cei de la Memorial consideră că şeful lor este Ştefanache iar Jijie executantul acestuia) i-au prezentat şefei liberale excepţionalele lor descoperiri de la Memorial. Cică furturi de un milion de euro, constând în obiecte de patrimoniu.
Iată, dar, că deşi Jijie a ajuns manager la Ipoteşti prin protecţia pe care i-a acordat-o preşedintele CJ Mihai Ţâbuleac, acum Jijie nu-l mai recunoaşte de şef pupând linguşitor mâna Cătălinei.
Cei doi urmaşi ai lui bDinu Păturică au pupat sârguincios mâna Căptălinei şi i-au raportat câte în lună şiu-n stele Numai că potrivit legii, integritatea patrimoniului gestionat de CJ intră în responsabilitatea preşedintelui Ţâbuleac şi nu a liberalei până mai ieri educatoare de grădiniţă.
De ce s-au dus cei doi la uşa Cătălinei şi nu la cea a preşedintelui Ţâbuleac? Simplu, cei doi l-au pus pe preşedintele Ţâbuleac pe făraş şi acum se pun bine cu liberalii, ca parte integr4antă a USL.
Nu m-aş mira ca în aceste zile, şeful stânei PNL, baciul Florin Ţurcanu, să-l tăvălească pe Ţâbuleac prin troaca porcilor, aşa cum a mai făcut-o. Stă în firea lui Ţurcanu să procedeze aşa iar preşedintele Ţâbuleac merită din plin un astfel de tratament, căci cine se lasă amestecat în tărâţă ajunge să fie mâncat de porci.
Cum, necum Gogoşioca a aflat că cei de la Jurnalul ştiu de discuţia din biroul său, considerată de taină, aşa că a sunat-o pe reportera noastră de pe domeniu şi a ţinut să-i declare că cei doi nu sunt membri PNL şi că au venit la ea în calitate de şefă peste Cultură. Dacă n-ar fi sunat, n-.am fi bănuit-o de măsluirea adevărului, dar pentru că a ieşit în faţă precum Ciociolina în Parlamentul italian, tragem concluzia că cei doi au fost racolaţi politic.
Până când vom prezenta toate dedesubturile care s-au pus la cale pe la Ipoteşti, Gogoşica parfumată ar face bine să stea la distanţă de lista celor care au spurcat cultura botoşăneană. Dacă tot miroase a parfum de salon, de ce vrea să miroase a borchetară de canal?

written by Ioan Rotundu


One Response to “Gogoşica parfumată a fost ieri intens curtată”

  1. 1. steffi Says:

    Daca Stefanache isi pune mintea, desfiinteaza tot. Miluta nu-i baiat rau, numa ca s-a trezit peste noapte cu o povara prea mare. a vrut si el ca numele sau sa intre in istorie si a intrat.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia