Aug 22

Alianţa pentru o Românie Curată a publicat lista parlamentarilor care fac afaceri cu banii statului. Pe listă figurează şi deputatul liberal botoşănean Florin Ţurcanu, derspre care stă consemnat:

„37. Florin Turcanu – deputat PNL de Botosani In 2007, a primit in concesiune de la Primaria Sulita (Botosani), locul unde altfel s-a si nascut, un teren de 90 de hectare de pasune. Contactul este semnat pe 25 de ani, parlamenarul urmand sa plateasca 9.255 lei/an. El nu a respectat insa intelegerea, astfel incat Primaria Sultita a trimis in 2010 o adresa catre Camera Deputatilor prin care cerea sa ii opreasca parlamentarului o parte din veniturile lunare. Florin Turcanu este si patronul unei fabrici de paine, alimentand cu produse de panificatie Liceul Economic, Liceul „Elie Radu”, Liceul Nicolae Iorga, toate din Botosani, Gradinita nr. 10 din Botosani si Spitalul de Neuropsihiatrie din Saveni, Primaria Sulita si ADS, in schimbul a aproape 100.000 lei.”
Îmi pare rău pentru cei de la această Alianţă, dar sunt cam începători în materie de afaceri ale parlamentarilor. Să fie ei sănătoşi, dar deputatul nostru mai are şi alte afaceri în derulare prin interpuşi. Despre aceste afaceri avem timp berechet să le despicăm în patru, odată cu apropierea campaniei alegerilor locale.
Ce nu ştiu cei de la Alianţă este şi cum a reuşit Ţurcanu să încheie afaceri cu instituţii ale statului. O parte din aceste contracte au fost încheiate pe vremea când era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. După ce-a ieşit deputat a tras sforile ca în locul său să ajungă musai Cătălina Lupaşcu. Şi a ajuns!
Iar Cătălina are în coordonare Cultura şi Educaţia. Precum puteţi constata şi singuri, majoritatea instituţiilor aparţin Învăţământului, semn că Gogoşica noastră este hărnicuţă precum o furnicuţă.
Apoi, cei de la Alianţă ar fi trebuit să aibă în vedere şi faptul că Ţurcanu nu este dator numai la Primăria Suliţa. Este putred de dator şi pe la alţii. Unii plâng pe la uşa sa de deputat imediat după ce-a primit huzmetul de parlamentar.
Bietul Popică, cameraman de serviciu pe la politicieni, are de încasat 8 mii de lei pentru filmările din campania trecută. Are de primit! Eu i-am recomandat să le citească molifta. El mai speră.
Un patron de abator l-a sponsorizat cu mici de-a mirosit întreg judeţul, din primăvara până în toamna anului 2008. Cam jumătate de miliard are de primit de la Ţurcanu. Omul are socoteala sa. Cică îl va sponsoriza pe Ţurcanu cu alt jumătate de miliard, la anul, numai să oasă preşedintele CJ. După care îşi va putea recupera toţi banii. Vise, domn’ patron!
Alţi săteni de-ai deputatului, adică din comuna Suliţa, i-au garantat familia la Cooperativa de credit din localitate, Florin adunând astfel bani de campanie. De p0lătit, familia Ţurcanu n-a mai plătit iar acum bieţii oameni sunt executaţi silit. Şi toate acestea sunt mici ciuzpeli pe lângă marea ciupeală, lovitură, pe care Ţurcanu a dat-o recent. Aveţi putinţică răbdare!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Ţurcanu a intrat în rând cu lumea bună”

  1. 1. omul bun Says:

    Si adica cum? Cat sa asteptam? Haideti domnul Rotundu spuneti ce a facut? Curat parsivi domle!!!!!! Eu am zis ca gata crapa de la anul ca nu-l mai ia nimeni pprin parlament sau la CJ. Doar sa dea cu matura. Dar vad ca da tunuri. Hai spune-ne domnule.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia