Aug 23

Vă mai amintiţi de verdictul profesional pe care mi l-a dat pr5efectul Cristian Roman? Cu ceva timp în urmă am avut o discuţie mai tăioasă cu prefectul, care a concluzionat că eu scriu prostii. Totul a pornit de la afirmaţia mea precum că prefectul tot iniţiază fel de fel de anchete, fără a finaliza vreo una.
I-am spus prefectului că eu scriu despre v„prostii”, dar nu le comit. Scriu despre prostiile comise de alţii. Iată o nouă „prostie” în care apare numele prefectului Roman.
Cu ceva timp în urmă, Ion Constantin, şeful APIA Botoşani, a fost detronat din funcţie şu înlocuit cu interimara Gica Huţanu. Am scris atunci că rocada de funcţii s-a făcut din iniţiativa şi cu decizia prefectului. Despre interimara Gica Huţanu se ştie că este o fire extrem de violentă. Unii chiar o consideră ca având probleme psihice generate de stresul profesional. Cert este că Gica Huţanu a mai trecut printr-o încercare de a fi titularizată şefă la APIA, dar pentru că presa a luat atitudine, numirea sa n-a mai avut loc.
De ce a trebuit numită interimar Gica Huţanu? Este un joc de culise complicat, în care numele prefectului Roman apare cu insistenţă. Să mai adăugăm faptul că Gica Huţanu şi soţul său, fermier pe zona Gulioaia, au fost implicaţi într-un dosar de fraudare a subvenţiilor agricole, dosar care s-a înmormântat, de prohodul acestui dosar fiind suspectat tot prefectul.
Interimatul Gicăi Huţanu n-a durat prea mult şi Ion Constantin a fost repus pe post. Şi aici apare partea frumoasă a „prostiei” despre care au am scris. La nivel central, între PDL şi sectele de pocăiţi (culte), în 2008 s-a realizat o înţelegere ca pocăiţii să voteze cu PDL iar Guvernul Boc să le asigure o serie de şefii la nivelul instituţiilor locale.
Pentru Botoşani pocăiţii au primit două posturi. Cel de şef de la Cadastru şi de la APIA. La Cadastru a fost numit pocăitul Mihai Luca iar la APIA pocăitul Ion Constantin.
Când prefectul a acceptat rocada lui Constantin cu Huţanu, nu ştia de acest joc politic la nivel central. Constantin s-a dus la Bucureşti şi s-a întors cu patalama de repunere pe post. Prefectul n-a mai putut face nimic.
Să mai precizez că în spatele familiei Huţanu sunt şi alte interese de grup. Despre unul din aceste interese voi relata în curând. Asta, ca să-i dai dreptate prefectului cum că eu scriu „prostii”.

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Din ciclul: „Rotundule, scrii prostii!””

 1. 1. om Says:

  Cind ai sa intelegi si tu dl Rotundu ca acest prefect e cel mai corupt si are apucaturi dictatoriale fasciste. Pe citi i-a strins cu usa pt bani.Va da el socoteala se stie tot cu probe

 2. 2. omul 2 Says:

  Daca iese tot PDL ce te faci domnule??

 3. 3. omuleţul Says:

  Oare ce s-a făcut Rotundu până acum?
  A criticat, în urma criticii s-au mai “reparat” pe ici pe colo din prostioarele politicienilor, au mai primit dreptatea câţiva amărâţi, l-au mai înjurat câţiva burtoşi,…avere nu şi-a făcu pe pământ spun cei ce-i cunosc gradul de prosperitate, duşmani mai mulţi decât au procurorii, etc.
  Aşa se va face şi pe viitor oricine ar veni la putere.
  Dumnezeu să-i dea sănătate!

 4. 4. Gandhi Says:

  1. Prin lege, prefectul are atributii limitate, astfel incat rezolvarea unor probleme trebuie inteleasa si analizata in acest context. Chiar si asa, competent fiind in raport cu atributiile proprii, prefectul trebuie sa aiba o personalitate puternica fiindca i-o cere functia, sa nu cedeze unor factori de influenta derizorii si sa respecte deciziile adoptate la nivel superior, criterii de bun simt pe care Roman le indeplineste.
  2. A relata public discutii particulare, chiar daca acestea au fost punctate de exprimari mai dure sau plastice, e fie o dovada de slabiciune (de inteles, omeneste vorbind), fie una de orgoliu exacerbat (deh, cine-i perfect?).
  3. Daca postarea Dvs. e considerata de diversi (care se stiu cu bube-n cap) un semnal pentru a-si defula frustrarile prin comentarii patetice, asta nu foloseste nicicum vreunei cauze drepte.
  4. Din ce s-a vazut pana acum, prefectul pune pret pe PR si ii respecta pe jurnalisti. E exclus sa se fi schimbat ceva.
  Cu stima,

 5. 5. py ghandi Says:

  hai mai!!!!!!!!! ma faci sa imi stramb limba.ce ai tot vorbit acolo?

 6. 6. Danga langa Says:

  pre infectule, coruptule e bine sa stii ca ultima arhiva data la topit, mai intai a fost copiata, asa ca nu te mai bucura tu si functionarasii tai pupincuristi ! o sa va luati teapa cea mai ascutita si inalta !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia