Aug 24

Bine ati venit din vacanta,mi-a lipsit mult Jurnalul de Botosani si Dorohoi pe timpul vacantei dvs.Acum si eu sunt in vacanta  si ma bucur sa citesc ziarul dvs.
Cred ca va aduceti aminte ca de ani buni locuiesc in Madrid si acolo nu pierd nici un numar ,le citesc pe toate. Am citit azi articolul “Rotundule scrii prostii” ba inca l-am citit de doua ori.
E firesc sa nu-i placa prefectului atunci cand se scrie ceva negativ despre activitatea dansului dar nu e si normal. Pentru ca tocmai acesta este rostul presei, sa relateze cu obiectivitate si in spiritul si litera  legii tot ceea ce scrie.
Presa este câinele de paza al societatii si al politicului. Presa are un rol capital in formarea de opinii, in schimbarea mentalitatii oamenilor.Or tocmai de asta au nevoie romanii in momentul de fata.Traiesc de ani buni in Spania si pot afirma cu toata convingerea ca spaniolii nu sunt mai destepti decat romanii dar o duc mai bine pentru ca au alta mentalitate,alt soi de politicieni.
Ma uit in jurul meu si aiurea si raman uimit  si ma intreb oare cand se vor schimba lucrurile in societatea noastra? Referindu-ma strict la Botosani, de multi ani cand vin in vacanta vad arate la propriu strazile din Botosani, lucrari facute de mantuiala. Oare prefectul nu vede acest lucru? Am trecut azi pe pietonalul Transilvania si am vazut cum un muncitor taia cu un flex niste dale. Era in jurul sau pe cateva zeci de metri patrati un praf foarte consistent de ciment. Un nor ce se ridica pe cateva zeci de metri inaltime.In terile civilizate asemenea materiale se taie cu o masina cu apa si nu iese un fir de praf.
Se lucreaza mai peste tot in municipiu. Nu am vazut nicaieri punctele de lucru izolate cu garduri de protectie. Am vazut oameni ce treceau printre muncitori ferindu-se unii de altii. Oare prefectul nu vede acest lucru?S-au reparat unele trotuare,s-au pavat dar in urma se surpa borduri impreuna cu dalele.Oare prefectul nu vede si aceasta?Avem nevioe de acuta de schimbarea mentalitatii oamenilor.
Nu intamplator Romania este campioana in Europa in ceea ce priveste accidentele de circulatie. Circulam zilele trecute pe  o strada din municipiu si m-am oprit la o trecere de pietoni, sa dau prioritate pietonilor. Desi am oprit, din stanga mea de pe banda de langa axul drumului au trecut doua masini cu viteza, mai mai sa loveasca o mamica ce impingea un carucior cu pruncusorul ei.
Unde este respectul pentru cel de langa tine,respectul pentru lege?
Toate acestea ar trebui vazute de catre prefect. “Rotundule scrii prostii”, eu va indemn sa scrieti cat mai mult despre  prostiile facute de cei pusi sa apere legea,sa o aplice,sa schimbe mentalitatea oamenilor.
As avea mult mai multe sa va spun dar nevasta-mea m-a chemat sa dau rosiile prin masina de suc pentruca deja am inceput prepararea conservelor pentru sezonul rece.
Gheorghe Sava, rezident Madrid

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia