Aug 27

Liderul PNL, Florin Ţurcanu, are multe suferinţe sufleteşti, unele mai dureroase decât celelalte, motiv pentru care nu se mai sfiieşte să-şi arate durerea în public.
Nu mai departe, sâmbătă, 21 august, deputatul nostru cu trăiri sufleteşti dureroase a fost invitat la nunta fiicei liberalului Doru Munteanu, naş de cununie medicul Gabriel Oprişanu, cei doi fiind moguli oficiali ai postului Rapsodia Tv.
Ţurcanu a dat curs invitaţiei, considerând-o probabil o ocazie rară de a se afişa în rând cu lumea bună a Botoşanilor. Iar la o nuntă vine şi momentul când vinul nu numai că dezleagă limba spre calea adevărului dar ridică şi bariera ce stă stavilă asupra tainelor din sufletul nostru.
Aşa s-a întâmplat şi cu Florin Ţurcanu. Văzându-l nostalgic şi cu sufletul plecat spre zări necunoscute nuntaşilor, cântăreţul orchestrei s-a apropiat de liderul liberal şi a început melodios să-i cânte, neştiind relaţia liberalului cu floarea de trandafir:
Mândră floare trandafir,
În viaţă eşti musafir:
Ori eşti trist, ori te petreci,
Pân’ la urmă tre’ să pleci.

Ochii lui Ţşurcanu s-au umezit iar privirea i-a devenit şi mai visătoare. Probabil liberalul nostru şi-a adus aminte de buchetul de trandafiri pe care cei din PSD i l-au dăruit să înlocuiască săgeata liberală.
Numai că vocea cântăreţului a devenit şi puţin patetică, câântând strofa:
Poţi s-ai lumea la picioare,
Bani cu furca să-i întorci,
Dar când te trage pământul
Tot acasă te întorci.
Şi Florin se mai întoarce din când în când acasă, la Dracşani, dar nu la nevastă şi copii,. Ci la părinţi. Aşa că ochii umezi au slobozit o lacrimă, semn cîă sufletul lui Florin s-a fleşcăit când versurile i-au adus aminte ce datorii are şi că vremurile când întorcea banii cu furca au rămas hăt în urmă.
Poţi să faci de toate-n viaţă.
Dar fă-le la timpul lor:
Să nu uiţi un singur lucru.
Omule! eşti muritor-.

La auzul acestor versuri faţa i s-a pleoştit a plâns. A luat paharul cu vin şi l-a dat peste cap, şi-a sters gura cu dosul palmei şi a lăsat să-i iasă din coşul pieptului un oftat de adâncă jale.
Cântăreţul şi-a dat seama că se află pe drumu8l cel bun de-a intra în sufletul nuntaşului, aşa că a mai dat glas la o strofă:
Mult am mai umblat prin lume.
Fiindcă am vrut s-o duc mai bine:
Mi-am dat seama peste ani,
Unde-s bani îs şi duşmani.
Perfect adevărat. Când avea bani, Ţurcanu era pizmuit de toată lumea., Acum când are numai datorii, toţi îl hulesc. De când este deputat la Bucureşti şi cu Roxana alături, nu se mai ţin banii de el. toate-i merg anapoda şi datornicii au cam început să devină obraznici, strigând după el să le achite datoria.
Pe cărarea vieţii mele,
Or fost spini şi au fost şi flori,
Am copii ce-mi calcă urma,
Dar au viaţa fără nor.
Aici cântăreţul a nimerit-o numai pe juzmătate. Cărarea vieţii sale este mai mult cu spini, firavii trandafiri pe care i-a primit în dar de la PSD fiind cam ofiliţi şi nici nu ştie dacă îşi vor mai reveni. În ce-i privesc cei trei copii, aceştia sunt bine crescuţi de mama naturală şi niciunul n-a dat semne că i-ar călca pe urme. Apoi, cântăreţul a dat drumul şi mai tare la voce, devenind şi mai patetic:
Doamne, orice rău din lume
Dă-mi-l mie, nu-l da lor,
Pentru ei am tras o viaţă ,
Şi-am să trag pân-am să mor.
Cred că Dumnezeu a anticipat vrerea cântăreţului şi i-a dat lui Ţurcanu tot răul din lume, că bietul om numai bine ce iese dintr-o belea intră în alta.
Dar vicleanul cântăreţ, urmărind trăirile emoţionale prin care trecea nuntaşul, a schimbat registrul vocii şi i-a strecurat lui Florin o rază de speranţă, cântând:
Mulţumesc la Dumnezeu,
Că-s bine şi sănătos ,
Am ajuns unde-am ajuns,
Şi-am plecat cândva de jos.
Cei din jur, care au privit şi admirat scena, au ajuns la concluzia că Ţurcanu este o fire sensibilă, plină de nobleţe şi că doar un înger îl mai poate egala în bunătatea sa sufletească ce-i sălăşui în   adâncul inimii.
Când cel care mi-a relatat scena a terminat vde povestit, aproape că izbucneam în lacrimi.
Eu zic că aşa o bunătate de om ar fi păcat s-o mai trimitem în Parlamentul României, departe de casa părintească şi Roxana cea iubăreaţă şi să-l oprim la noi, votându-l la anul preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Ar scăpa omul de datorii şi i s-ar însenina sufletul pe la nunţi. Dumneavoastră ce ziceţi?

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Suferinţele până la lacrimi ale lui Florin Ţurcanu”

 1. 1. Bobzla Says:

  Pe mine m/a convins. Este un politician sensibil. }l votey pre;edinte. Hai “urcanu!

 2. 2. alibel81 Says:

  Domnule Rotundu ….
  nu ii doresc rau domnului turcanu dar cred ca a venit timpul ca macar o lipitoare sa fie indepartata. daca acest om va gasi sustinere DIN NOU …. inseamna ca e foarte rau
  asta nu inseamna ca de la el vin toate relele in BT, dar macar pt moralul general … omul asta ar ttrebui sa se retraga acolo unde a fost el cel mai fericit: in mijlocul naturii, la crescut oi!
  regards,
  un om care va citeste :)

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia