Aug 30

Sâmbătă seara a trebuit să particip la un eveniment din mediul rural. Printre participanţi s-au aflat şi persoane de vază dar şi oameni simpli.
Cel mai mult m-a impresionat soţia preşedintelui Mihai Ţâbuleac. M-a uimit frumuseţea sa dar şi linia simplă a îmbrăcămintei sale ce-i dădea o eleganţă demnă de invidiat pentru femeile din jurul său. De asemenea m-a surprins modul simplu şi degajat în care s-a prezentat la eveniment şi comportat pe parcursul acestuia.
Nu ştiu unde lucrează doamna Ţâbuleac şi nici n-am cunoscut-o până sâmbătă seara. Dar dacă doamna s-ar hotărî să facă politică, cu siguranţă că s-ar bucura de un succes nemaipomenit.
Am mai remarcat eleganţa doamnei Marocico, fostă şefă la Oficiul de Consultanţă Agricolă Botoşani, care a venit îmbrăcată într-o fustă şi bluză de culoare neagră cu buline albe, cu o linie elegantă menită să-i pună în evidenţă silueta corpului ce a atras privirile multor bărbaţi.
Mai era o doamnă doctor de familie şi ea îmbrăcată într-un dupies alb cu gulerul şi celelalte margini tivite cu negru. O aranja excelent.
Să mai adaug că toate cele cinci cucoane preotese au venit de asemeni îmbrăcate elegant, în culori discrete, aşa cum stă bine unei soţii de preot.
Deşi cu aere de intelectuale, unele doamne din mediul rural s-au prezentat îmbrăcate într-un mod grotesc. Mi-a sărit în ochi o tânără îmbrăcată într-o rochie neagră şi lungă. Fata avea fundul prea jos din cauza picioarelor scurte şi pe deasupra început de burtă sau poate gravidă. Mulată pe corp, rochia n-o aranja deloc. Iar în picioare, în loc cde un pantof cu toc înalt, care să-i compenseze picioarele prea scurte, surprinzător, avea un fel de şlapi.
O altă tânără avea o rochie albă, cloş, cu bretele. Umerii îi avea acoperiţi cu o giacă aidoma celor purtate de toreadori. Când şi-a dat geaca jos arăta de parcă era îmbrăcată într-um jupon şi a uitat să-şi tragă fusta.
M-am distrat copios privind această pestriţă adunare ieşită la dans. Unii bărbaţi, voind să pară interesanţi, dansau ţopăind în fel şi chip, dar fără ca dansul lor să respecte ritmul muzicii. Un adevărat chin pentru partenera de dans. Scena mi-a adus aminte de o descriere a lui Nicolae Filimon din Ciocoii vechi şi noi în care boierii bucureşteni bătrâni şi tineri ieşeau la iarbă verde în pădurea Băneasa, unde se încingea câte o sârbă iar boierii bătrâni, îmbrăcaţi fanariot, ridicau poalele anteriului şi ţopăiau pentru a le arăta celor tineri cât de viguroşi sunt ei
Cum să nu te distrezi privind la aşa imagini vii?!
Orchestra, formată din cinci muzicanţi, a avut un repertoriu acceptabil, numai că sonorizarea n-a fost adaptată la rezonanţa sălii, ecoul fiind prea deranjant la ureche. Una peste alta, evenimentul s-a desfăşurat civilizat.
Nu pot să nu remarc şi meniul care a fost în totalitatea lui natural, adică un meniu ţărănesc bazat pe carne şi legume din curtea ţăranului şi fără otrăvitoarele E-uri. Şi cum să te abţii să nu mănânci pastramă şi muşchi de porc afumate în stil tradiţional, cârnaţ de casă alături de palincă din Ardeal. La aşa ospeţe să tot participi!
30.08.2011

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia