Sep 01

Ieri am filmat următorul reportaj pentru emisiunea Lumea lu’ Rotundu, reportaj care va fi difuzat de Rapsodia Tv, azi, la ora 19.300. Printre cele reclamate de profesorul botoşănean pensionarDumitru Iordache s-a aflat şi faptul că deţine, în vatra satului Năstase, comuna Mihălăşeni, 25 ari de viţă de vie malaga.
Fie dintr-un interes economic, fie din răutate, cineva, în vara anului trecut, prin august, luna când strugurii de malaga încep a se coace i-a tăiat butucii cu tot cu iarba dintre rânduri. Vecinii l-au anunţat acasă, la Botoşani, iar profesorul s-a deplasat la Năstase să afle ce anume s-a întâmplat.
Cum viţa de vie era la pământ, nu mai avea ce face, aşa că s-a dus la Postul de poliţie din  Mihălăşeni, a reclamat situaţia şi s-a pus pe aşteptat ca poliţiştii să descopere făptaşul.
A trecut anul iar poliţistul cu care a stat de vorbă l-a tot amânat prin telefon, spunându-i că foarte aproape să afle făptaşul. De câteva luni poliţistul nu i-a mai răspuns la telefon.
Ieri, însoţit dce domn’ profesor, m-a deplasat la Năstase pentru a clarifica principalele probleme reclamate, respectiv arendarea unor suprafeţe de teren pentru care de doi ani n-a primit de la arendaş drepturile cuveni. M-am dus şi la poliţie, să aflu cum stau agenţii locali cu descoperirea făptaşului care a tăiat viţa de vie.
Când am intrat în post, cu cameramanul Popică după mine, am dat peste unb agent de poliţie care privea plictisit afară prin geam. Nici când m-am recomandat şi i-am spus ce dor m-a adus la el, poliţistul nu şi-a desprins ochii de pe geam.
Într-un târziu, plictisit de moarte, a intrat în dialog cu mine. A avut grijă să-mi spun ă că el este agent şef de poliţie Alecu şi că nu ştie de nicio viţă de vie tăiată. Poate să fi ştiut un coleg al său pensionat în această vară. Pe profesor nu l-a băgat în seamă.
În schimb mi-a atras atenţia că pe uşa sa scrie că în biroul său filmatul este interzis. Doamne, mi-am zis în gând, omul acesta este dus cu sorcova. I-am spus că mă aflu într-o instituţie publică şi legea îmi permite să filmez. Nu se filma pe uşă, unde era interzis, se filma în camera unde se plictisea el.
L-am lăsat pe agent să se plictisească în continuare în speranţa că azi va vedea reportajul şi comisarul şef Viorel Şerbănoiu şi-şi va îmbogăţi lista poliţiştilor ce urmează a fi disponibilizaţi cu încă un nume.
Cu toate acestea aveam să închei ziua cu o mare satisfacţie, Vizionaţi reportajul intitulat „Deznodământ fericit” şi veţi afla despre ce este vorba.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia