Sep 05

turcanu.jpgSâmbătă şi duminică, la Vf. Câmpului, s-a desfăşurat Ediţia a XI- a Festivalului-concurs al dansului popular moldovenesc. Acţiunea a fost finanţată rin Uniunea Europeană – Fondul european pentru dezvoltare regională şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Nu cunosc costul total, dar se apreciază că s-au cheltuit în jurul la 100 mii lei, o contribuţie având-o şi sponsorii locali proveniţi din rândul oamenilor de afaceri.
Festivalul are rolul de a promova activităţile de marketing  şi a produselor turistice specifice zonei Vf. Câmpului. Aşa se şi ecxplică finanţarea UE şi a MDRT.
În prima zi au fost activităţi specifice tinerilor, un fel de seară a tineretului, grosul activităţilor fiind rezervate pentru ziua de duminică. Festivalul a fost deschis cu o paradă a tuturor formaţiilor de dansuri participante. În fruntea alaiului s-a aşezat primarul liberal Aurel Ungureanu, care s-a remarcat mai mult prin talentul său de a compune epigrame.
Fost ofiţer în Armata Română, devenit colonel în rezervă, primarul aşezat în fruntea alaiului arăta precum un tambur major din vremurile lui Moş Teacă. În spatele său veneau călăreţii ce-au încălecat caii din celebra herghelie a patronului de la Elsaco, Valeriu Iftimie, herghelie aflată la Ionăşeni, sub pădure.
Desigur, asistenţa formată din mulţimea pestriţă adunată ca la paradă, a fost impresionată iar primarul Ungureanu şi-a mai trecut în cont ceva sporuri electorale, spre disperarea democrat-socialei Maria Huţu care-şi vede tot mai mult micşorate şansele de a mai candida la anul din partea USL.
Evenimentul în sine a fost unul bine gândit şi construit în plan cultural. Totul ar fi fost la superlativ dacă nu şi-ar fi băgat coada politicienii.
Pe scenă, ca să cuvânte adunării, au urcat prefectul Cristian Roman şi deputatul liberal Florin Ţurcanu. Locul lor nu era la un astfel de eveniment cultural. Dacă trebuia respectată moda discursurilor publice, era suficient ca pe scenă să urce profesorul local Dănuţ Huţu, devenit directorul Direcţiei de Cultură Botoşani. Mai avea dreptul, ca şi organizator, să vorbească publicului primarul Ungureanu, citind şi o improvizată epigramă.
Dar prefectul Cristian Roman, despre care se spune că vrea să candideze la preşedinţia CJ, liberalul deputat Florin Ţuzrcanu, şi el candidat la preşedinţia CJ, n-aveau a urca p+e scenă. Chiar dacă discursul lor n-a fost unul pur politic.
În timp ce Ţurcanu îngâna nişte vorbe, publicul  făcea glume pe seama burţii sale. Dacă-şi va mai arăta mult burta pe la astfel de festivităţi, Ţurcanu va deveni preşedintele CJ cam pe la Calendele greceşti.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Roman şi Ţurcanu n-aveau ce căuta pe scenă”

  1. 1. omul bun Says:

    Dar Roxana ce cauta?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia