Sep 06

Dacă până acum, vreme de trei ani şi ceva, prin judeţ rar auzeai vorbe despre Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, acum se simte un fel de  dezmorţire. Numele său a început să fie tot mai mult pe buza botoşănenilor din  judeţ iar vorbele în majoritatea lor îi sunt favorabile.
Dacă ajungi în bazinul electoral al PSD, format de comu8nele Mihăileni, Dersca, Lozna oamenii sunt mulţumiţi de faptul că preşedintele Ţşâbuleac le-a asfaltat un drum care-i chinuia de mulţi ani. Habar n-au acei oameni că Ţâbuleac n-a făcut decât să pună în practică un proiect primit cadou de la fostul preşedinte al CJ Constantin Conjţac.. Locuitorii din acest bazin electoral ştiu că drumul le-as fost asfaltat de preşedintele Ţâbuleac şi vorbesc frumos la adresa sa.
Mai are prieteni susţinători politici şi în zona comunelor Ibăneşti, Cristineşti, Suharău unde se asfaltează drumul judeţean cu cap de pod la Oroftiana. Şi acest proiect Ţâbulerac l-a primit de la Conţac, dar culege roadele, că-i băftos.
De simpatie se bucură şi în zona  Dobârceni, Mihălăşeni, Ripiceni. Şi aici a tăiat panglica unui drum asfaltat pe baza unui proiect lăsat de Conţac.
Am trecut recent prin aceste zone ale judeţului şi am constatat cu surpriză că preşedintele Ţâbuleac nu-i chiar aşa de hulit cum credeam. Dacă la aceste simpatii vom adăuga şi bazinele electorale ale comunelor cu primari PDL, n-am încotro şi trebuie să recunosc că preşedintele Ţâbuleac se află în cursa electorală pentru un nou mandat. Şi se află pe o poziţie avantajoasă.
Acum îmi explic de ce Cătălin Flutur, liderul PDL Botoşani, a declarat săptămâna trecută că Mihai Ţâbuleac este cel mai probabil candidatu8l partidului la preşedinţia CJ.
În ce-l priveşte pe Florin Ţurcanu, candidatul USL, la preşedinţia CJ, dacă vrea să aibă vreo şansă, să ia judeţul la pas şi să stea de vorbă cu oamenii de rând,
Cel puţin prin Colegiul Săveni, în care a obţinut mandatul de deputat, este înjurat ca la uşa cortului. A promis cabinetele parlamentare în fiecare comună şi nu s-a ţinut de promisiune. Mai rău, n-a mai dat pe la poarta celor care l-au votat, aşa că oamenii sunt profund nemulţumiţi.
Dacă despre Ţâîbuleac se poate spune că se dezmorţeşte electoral, despre Ţurcanu se poate afirma că amorţeşte.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia