Sep 08

Conul Gică este un tip de ispravă, săritor la muncă şi spornic la vorbă. Zilele trecute mi l-a scos norocul în cale, iar conul Gică, printre altele mi-a spus că a lucrat şi la Mecanex. Imediat am ciulit urechile şi l-am întrebat dacă l-a cunoscut pe directorrul Miluţă Jijie.
Omul avea mult năduf adunat pe Miluţă. Conu Gică a lucrat la Mecanex ca şef de cantină, în perioada 1998 – 2003, adică până ce societatea a dat faliment.
De cum şi-a luat împrimire funcţia de şef de cantină, a şi avut o primă ciocnuire cu Miluţă, directorul de care se ferea toată lumea din fabrică. Se fereau de el pentru că Miluţă este un tip alunecos, viclean şi care se comportă zbir cu cei mai jos ca el în schemă şi slugarnic cu cei mai suspuşi decât el.
Numai bine ce a intrat în pâine, conu’ Gică a trebuit să taie un porc pentru cantină. Cineva i-a adus o listă pe care trona la loc de cinste, cu trei kg de cotlet,  Miluţă Jijie.
Era lista cu cei care primeau la fiecare sacrificare de porc cotletele şi pulpele. Fără a plăti vreun ban.
Conu’ Gică nu le-a dat nimic. Adică i-a tăiat de pe lista cu privilegii iar când veneau la masă, la cantină, îi punea la plată. Aşa comportament l-a scos din sărite pe Miluţă. Cum să fie el înjosit de un şef de cantină?!
A organizat asupra şefului de cantină un întreg sistem de represalii. Numai că Gică al nostru nu i-a dat lui Mi8luţă prilejul să-l prindă în greşeală. Vreme de şase ani a fost Gică prioritatea numărul unu pentru Miluţă, dar nu l-a putut doborî. L-a doborât falimentul adus de Miluţă şi echipa de manageri a Mecanex-ului care n-a fost în măsură să salveze fabrica de la dezastru.
Păi cum s-o salveze, când directorul economic Miluţă Ji9jhie avea ca prioritate disciplinarea şefului de cantină, din cauza căruia avea acasă frigiderul gol!
Acum Miluţă are alte priorităţi. Aceea de a promova opera şi personalitatea celui mai valoros om de cultură român din toate timpurile. Este vorba de Mimai Eminescu, Miluţă fiind managerul Memorialului de la Ipoteşti. Şi la Memorial aplică vechea sa tactică: divide et impera. Îi merge de minune, numai poetului nostru îi merge tot mai prost cu promovarea.

written by Ioan Rotundu


One Response to “Destăinuirile conului Gică”

  1. 1. Vasile F Says:

    Domnule, astazi este Sf Maria,una din cele mai mari sarbatori crestine,macar astazi nu ar trebui sa scrii asemenea mizerii ,am lucrat 30 ani la Mecanex ca inginer ,daca nu crezi intreaba-l pe dl Doru Munteanu ,patronul de la Rapsodia TV ,cu totii am fost colegi daca te intereseaza persoana lui Miluta ,ia referinte de la oameni importanti nu prin crisme,ca el nu intra in crisme ca sa-l cunoasca acei oameni.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia