Sep 13

Dumitru Codreanu este un personaj pitoresc al politicii botoşănene. Dacă ar fi fost contemporan cu bădiţa Luca Caragiale ar fi devenit un personaj de bază al scrierilor sale. Dealtfel, dacă facem referire la diminutivul Mitică, chiar este un personaj caragielean.
Însă nea’ Mitică mai are o caracteristică. Precum ciclul lunar şi nea’ Mitică are ciclu electoral. Din patru în patru ani o ia razna, devine lunatic, făcând cele mai trăsnite declaraţii publice. Prin acest mijloc, zootehnistul Codreanu speră să mai prindă patru ani de ales al botoşănenilor şi să nu stea numai la coada vacilor din propria fermă.
De exemplu, săptămâna trecută nea’ Mitică s-a luat de primarul din Bucecea.
Anton Ţâmpău este primar PSD, dar bine apreciat de buceceni. Numai că nea’ Mitică aspiră şi el la această funcţie. A mai aspirat şi la alegerile anterioare, dar n-a avut curajul să-şi depună candidatura. Acum se pare că i-a revenit curajul, aşa că l-a criticat pe primar că a organizat, pe bani publici, o distracţie de pomină.
Distracţia organizată de primarul din Bucecea nu diferă cu nimic de cele organizate şi prin alte comune din judeţ. Am mai comentat pe această temă şi am afirmat că noi combatem, criza economică cu festivalului. Indiferent de culoarea politică, toţi primarii din judeţ au organizat şi continuă să organizeze festivaluri
Numai că nea’ Mitică n-are ochi decât pentru primarul Ţâmpău. Să aibă, că tot nu-i va ajuta la nimic. Cofdreanu este atât de hulit de buceceni, că nici câinii de la ferma sa, dacă ar avea drept de vot nu l-ar vota.
S-a mai luat nea’ Mitică de profesorii de la şcolile şi liceul din Bucecea. Cică unii dintre aceştia dau mai întâi pe la crâşmă şi apoi pe la şcoală. Fabulaţii d-ale lu’ Mitică!
Cu aceste declaraţii Codreanu nu şi-a sporit zestrea electorală. Dimpotrivă, a micşorat-o substanţial. Îşi mai aminteşte cineva de prof. Mircea Dănuţă, politician cu prezenţii? L-au uitat botoşănenii. Şi ne-a Mitică va fi uitat după alegerile de la anul. Îl vor pomeni doar profesorii jigniţi, care vor scuipa în urma sa pe străzile din Bucecea.
Năpârcile mor pe limba lor!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia