Sep 14

După ce Dumitru Codreanu a lătrat gros către primarii care organizează festivaluri, cu trimitere expresă la p0rimarul PSD din Bucecea, a lătrat subţirel şi slugarnic adjunctul lui Codreanu, vicepreşedintele PRM Eugen Niţură.
Bădia Eugen a fost spaima inginerilor din agricultura botoşăneană comunistă, cărora le impune raportări false şi întreprinderea unor acţiuni care să-i ridice lui Niţură cota în faţa Primului secretar PCR.
Încă nu şi-a pierdut simţul critic care l-a propulsat şef în regimul comunist aşa că, apropierea alegerilor locale de la anul îl consideră un prilej să iasă la rampa publică.
Niţură a pozat în cinstea întruchipată şi a declarat că în alegerile de la anul nu-şi pune prea mari speranţe să-şi înnoiască mandatul de consilier judeţean pentru că n-are averea celorlalţi candidaţi de la celelalte partide, avere adunată prin hoţie.
Am să-i aduc aminte lu’ bădiţa Eugen că nici averea sa nu provine dintr-o muncă care să-i asigure cale liberă spre Rai, după ce va da ortu’ popii.
Ca director al IAS Ripiceni, după ce n-a mai fost şef la nivel de judeţ, s-a înfruptat din plin din avutul obştesc. Iar după ce s-a transformat IAS-ul în Agromih Ripiceni s-a înfruptat din avutul public. Ca director a dus un trai de huzur. Avea bucătăreasa sa, metresa sa, o tinerică de prin Ripiceni care-i punea sângele în mişcare.
De la Agromih Ripiceni n-a plecat cu teşchereaua goală iar feciorul său a prins un hartan bunişor din foistul patrimoniu patronat da tata.
Că bădiţa Eugen îşi mănâncă de sub unghii, adică poate sta cu demnitat6e lângă clasicul personaj literar Hagi Tudose, este perfect adevărat. Dacă nu va scoate bani de la ciorapul unde-i ţine, nu va mai fi membru CJU, generând un grăunte de remuşcări pentru conştiinţa sa şi un munte de bucurie pentru botoşăneni.
PRM a fost şi rămâne partidul om, adică Vadim Tudor. Nu-i Vadim la vedere, nu se mai încurcă nimeni cu votul pentru PRM. Dar să stea liniştit bădiţa Eugen că tot se vor găsi în comune doritori să candideze la consiliul local. Şi cum pe listele ISL şi PDL nu vor încăpea toţi profitorii, o parte vor veni şi la PRM. Nu de candidaţi va duce lipsă la anul PRM, ci de voturi. Aici este buba pe care o scarpină bădiţa Eugen şi n-o lasă să se cicatrizeze.
Se va cicatriza după alegerile locale de la anul, când electoratul îl va trimite pe bădiţa Eugen acasă să aştepte poştaşul aducător nde pensie şi să-şi numere leuţii adunaţi cu mâna-i greblă pe seama fostului IAS devenit Afromih de Ripiceni.
Ce morală s-ar potrivit bădiţei Eugen? Una extrem de cunoscută: hoţul strigă cel mai tare hoţii!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Morală pentru bădiţa Eugen!”

  1. 1. bob Says:

    Sunt in polica si implicit si la Botosani tot felul de mosnegi care au avut totul pe timpul impuscatului si acum nu se mai satura.Daca s-ar face o ancheta si un reportaj cu mai multi fosti si actuali consilieri judeteni si locali am vedea ce au fost si ce functii au acum, majoritatea actionari, angajati in primarii, soc. adiacente sau subordonate acestora.

  2. 2. corradi cattani Says:

    Ginerele(ing. Plesca ) nu feciorul, in rest cam asa este . La romani este o vorba, “obraznicul manaca praznicul.”

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia