Sep 16

olguta.jpgOlguţa Vasilescu, vuvuzela PSD, a trâmbiţat că partidul său va cere ambasadorului USA la Bucureşti să sesizeze procurorul general al SUA cu privire la faptul că preşedintele Băsescu a declarat că prin contractul încheiat între Guvernul Năstase şi compania Bechtel s-a pus la care un mare jaf al bugetului României.
A mai afirmat preşedintele Băsescu că autostrada Bechtel este cea mai scumpă din lume şi că deja compania a consumat miliardele de dolari alocate pe doar 50 km de autostradă şi acum vrea alte miliarde.
Preşedintele Băsescu are dreptate în cele afirmate. Şi el, când era ministrul Transporturilor, a construit autostrada Bucureşti-Piteşti, la acea vreme cea mai scumpă, ca şi cost, din Europa. Numai că firma era una italiană, nu americani, cheia afacerii fiind cuvântul magic „Traian”. Nu se poate contesta faptul că Băsescu nu ştie cum se poate fura la construcţia unei autostrăzi. Omul are experienţă în domeniu.
Dar nu afirmaţia lui Băsescu am eu a comenta. Olguţa Vasilescu, vuvuzela PSD, este mult mai interesantă de băgat în seamă. Fetiţa asta care se mâţăie pe la Antenele lui Voiculescu, ţuguind buzele conform unui tic ce se mai poate întâlni la traseiste, a sărit la gâtul „larg” al preşedintelui Băsescu pentru că din declaraţiile acestuia reiese că jaful a fost pus la cale de Năstase, ca premier, şi compania Bechtel. Şi asta nu dă bine cu cinstea întruchipată a românilor în persoana lui Adrian Năstase.
Modul în care se comportă Olguţa îmi aduce aminte de cele citite în tinereţe despre multipla activistă comunistă şi evreică Ana Pauker. Şi Ana l-a apărat pe Stalin, aducându-i metodele de lucru şi implementându-le în România.

ana.jpg
Ana Pauker avea şi unele calităţi mai neaoşe. Umbla îmbrăcată muncitoreşte, încălţată iarnă şi vară cu cizme şi pufoaică. Avea mania inspectării închisorilor, iar de descoperea vreun puşcăriaş viril, îl poftea peste noapte în camera unde se caza. De făcea treabă bună, omul era graţiat, în aplauzele şi invidia celor rămaşi după gratii.
De Ana Pauker îşi amintea şi recent răposatul Dumitru Sandu, fost deputat şi politician postdecembrist de marcă. Fiind tânăr elev la şcoala din Ştefăneşti, Sandu participa la serile dansante ale UTM, seri organizate la casa numită Odae.
Într-una din sâmbete, la serata dansantă a UTM-iştilor a participat şi o activistă de la raion, venită în control pe la Ştefăneşti. Tipa o imita pe Ana Pauker, fiind îmbrăcată cu pufoaică şi cizme în picioare.
În focul dansului s-a prins şi tovarăşa de la raion. Iar când tinerii au trecut la strigături, tovarăşa nu s-a lăsat şi le-a dat un exemplu de strigătură educativă:
„la Odae, la Odae,
Eu pun p… la bătaie”
Sandu încheia de fiecare dată poveste cu întrebarea:
- Nici în ziua de azi n-am aflat cine a fost beneficiarul „bătăii”.
Olguţa Vasilescu este o Ana Pauker modernă. Ea nu umblă cu pufoaică şi cizme, ci cu haine de firmă. A slujit mai întîi sub comanda tribunului Vadim, la PRM. Probabil că devenise prea „plictisitoare”, aşa că s-a mutat în PSD, îăn anul 2007.
Sunt voci care afirmă că ea i-a jucat Anei Birchall festa cu suptul la ”biberonul” flasc al unui baron local pesedist, acel filmuleţ porno apărut în camnpania lui Geoană şi care a scos-o din politică pe Birchall, dar şi din graţiile lui Geoană. Şi, coincidenţă, locul i-a fost luat, cu succes, de Olguţa.
Olguţa este mai pricepută în ţuguiatul buzelor, artă pe care şi-o exprimă inteligent la Antenele lui Voiculescu, când vine vorba de Băsescu şi portocalii lui.
Asemănarea dintre comportamentul de activistă a Anei Pauker şi cel al Olguţei este frapant nu numai prin activismul prestat la tacâm complet, ci şi prin imaginea fizică. Ceea ce mă face să cred că Olguţa este o clonă a Anbei Pauker. Care-i clonat-o, bre, pe Ana?! 

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia