Sep 17

Puiu Hromei este unul dintre poliţiştii care au renunţat la profesie pentru a se apuca de afaceri. La un moment dat devenise celebru prin Botoşani, când se plimba cu elicopterul pe deasupra oraşului.
Acum, Hromei şi-a mutat afacerile pe raza judeţului Suceava, unde prosperitatea este mult mai ridicată decât pe spaţiul botoşănean.
Numai că toată experienţa sa de poliţist tot nu l-a ferit de necazuri. Zilele trecute m-a contactat pentru a mă ruga să-l ajut în recuperarea unei importante sume de bani. Numai că modalitatea aleasă nu s-a potrivit cu profilul emisiunii televizate Lumea lu’ Rotundu, aşa că i-am sugerat să găsească alte mijloace prin care să-şi recupereze paguba.
Ce s-a întâmplat? Cu vreun an în urmă, Hromei a trecut pe la ferma lui Iulian Mertiucaru, din apropierea localităţii Stânca de Ştefăneşti. Cum şi Hromei se trage din acea zonă, mai exact din fostul sat Bold, aflat acum sub apele lacului de acumulare, văzând mizeria în care dormeau îngrijitorii fermei, i-a propus lui Merticaru să-i dea un dormitor auto. Afacerea s-a încheiat pentru suma de 200 milioane lei vechi.
Iulian Merticaru s-a prezentat la vila lui Hromei din Zăiceşti, o vilă asemănătoare celei din filmul Dallas, şi a ridicat dormitorul, urmând ca plata să se facă după valorificarea producţiei de grâu recoltată anul trecut.
Grâul a fost recoltat, s-a recoltat şi porumbul, s-a recoltat şi grâul de anul acesta dar Iulian ;erticaru tot nu i-a dat banii lui Hromei. Mai mult, de o bucată de vreme Iulian nici nu-i mai răspunde la telefon.
Aflând că Merticaru are de încasat o sumă mare de la APIA Botoşani cu titlu de subvenţie agricolă, vreo şase miliarde îm lei vechi, Hromei s-a folosit de cunoştinţele sale şi l-a ajutat să-şi încaseze banii. Cu speranţa că-i va achita şi lui suma de 200 milioane lei.
Merticaru a încasat subvenţia, după care iar s-a dat la fund. Este vorba de acelaşi Iulian Merticaru pe care l-am prezentat botoşănenilor într-un reportaj la Lumea lu’ Rotundu pentru că nu achitase drepturile de arendă la cetăţenii de la care are arendat teren
Cum nHromei l-a ajutat pe Merticaru în două rânduri, i-a aduc aminte acestuia că facerea de bine are ca final… o zicală!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia