Sep 19

După ce USL a încercat să-i intoxice pe botoşăneni prin publicarea unui sondaj cosmetizat din care rezulta că Oprişanu este acreditat la funcţia de primar al Botoşanilor cu peste 50%, adică îl va bate măr pe Flutur, acum aceeaşi USL vine cu alte scorneli, doar-doar îl va îngenunchea pe Flutur.
Le-a furat Dumnezeu minţile, se spune în astfel de situaţii, dar în cazul de faţă celor din Usl minţile le-au fost furate de gelozia pe care o au asupra realizărilor lui Flutur.
Zic cei din USL, în lipsa altor argumente şi fapte cu care să se prezinte în faţa botoşănenilor, că vor controla investiţiile lui Flutur. Le-au luat-o înainte Curtea de Conturi, dar n-a găsit nimic. Şi să nu uzităm că această instituţie este pedeserizată de la portar la preşedintele Văcăroiu.
Dar cum cei din USL nu mai au altă treabă, având împărţite deja pe hârtie funcţiile din viitoarea guvernare, vor să-şi umple tinmpul numărând pavelele şi plăcile de piatră puse de constructori. Intenţia este una de apreciat, pentru că aşa se vor obişnui cu munca şi nu cu jumulitul banilor publici aşa cum au făcut la guvernările anterioare.
Numai că ar trebui să înceapă număratul pavelelor cu cele puse de Egner pe Pietonalul Unirii şi Transilvaniei.
Dacă cei din PSD vor număra pavelele şi plăcile de pe trotuarele din Botoşani, cei din PNL au alte orientări. Tractoristul ajuns primar de Mihai Eminescu, proaspăt posesor de Bac, critică realizările primarului Flutur. Cică nu sunt oportune şi costisitoare. Măi, nea tractoristule, de ce nu stai în ultima băncuţă a vieţii, unde te-a aşezat valoarea personală, şi  veri să de remarci ca ţânţarul care pişcă elefantul?
Dacă te prinde noaptea prin Cătămărăşti Deal ai toate şansele să-ţi rupi gâtul, pentru că nu sunt trotuare. În afară de asfaltarea unui drum judeţean, graţie preşedintelui Ţâbuleac care a retras banii de la drumul Vorona şi i-a dat la Mihai Eminescu pentru a se recompensa faţă de societatea Tehnic Asist a cărui patron l-a sprijinit în campania electorală din 2008, Verginel Gireadă n-are alte realizări.
Dar dacă tot a văzut el la şeful său licenţiat în drept pe malul iazului Dracşani că dă bine critica adusă celor cu funcţii importante, tractoristul nostru îşi copie şeful la greu.
Gireadă ar tr5ebui ca mai întâi să repete gramatica anilor de gimnaziu, ca să înveţe să vorbească şi să crie româneşte, să  rezolve problemele comunei pe care o păstoreşte, după care să-şi ridice privirea şi spre cei de deasupra sa, nu pentru a-i critica, ci pentru a învăţa ceea ce nu ştie sau nu poate pricepe.
Au mai găsit cei din USL o trăsnaie pe care să ne-o fluture pe sub nas. Cică vor face în Botoşani o universitate. Ideea a pornit de la liberalul Gheorghe Sorescu. Dacă Sorescu, cât a fost prefect de Botoşani, înfiinţa universitatea,. mai ales că PNL era singur la guvernare, acum se bucura de culegerea roadelor muncii sale. Dar când vii cu cucuri de viitor, fără să nai în spate vreo realizare de soi, nu stârneşti decât eventual o politicoasă compătimire.
Ce guvern, fie el şi USL, va investi într-o universitate de stat la Botoşani, când ai deja aşa ceva la Iaşi şi Suceava? Cine vor fi studenţii? Dar profesorii universitari? Poate doar Ţurcanu la „istoria dreptului” şi Marcu la economia socialistă de tip Electrocontact.
În tot acest război al USL împotriva lui Flutur, de uzat se uzează cei din USL care-şi golesc puşculiţa cu fantezii electorale înainte de a se intra în campania propriu-zică. Fluture tac îşi vede de trenurile sale. O tactică de uzură pentru cei din USL, care au muşcat nada.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Le-a furat gelozia minţile!”

  1. 1. lica Says:

    da ce vrea verginel sa critice ce a facut flutur? sa critice ce face el ca a inceput din 2008 drumurile prin catamarasti deal si de abia a cu le termina, acolo verificare ar trebui, nu la flutur. Verginel asta trebuie filmat un pic ce face intr-o zi obisnuita si apoi sigur il linistiti. nu i pasa deloc de comuna doar afacerile lui si prietenia cu tehnic asist.
    mai bine si ar construi un bordel si s-ar pune sef ca aici nu i trebuie carte,

  2. 2. omu Says:

    si daca castiga alegerile?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia