Sep 23

Olanda şi Finlanda ne-au blocat intrarea în spaţiul Schengen. Iar europarelamentarii PSD şi PNL au cerut demisia miniştrilor Baconsky şi Igaş. Cică n-au dovedit competenţă şi n-au acţionat convingător. Nu este prima dată când cei din PNL şi PSD, uniţi acum sub umbrela USL, dau dovadă de fariseism politic. În primul rând că europarlamentarii USL au pus la Bruxelles fel de fel de piedici ca România să nu intre în spaţiul Schengen, în speranţa că-l va compromite pe preşedintele Băsescu şi Guvernul Boc.
Să admitem că cei doi miniştri sunt tonţi, sunt incompetenţi, sunt cei mai slabi miniştri dintre toate ţările Uniunii Europene. Dar ce i-a împiedicat pe europarlamentarii PSD să stea de vorbă cu miniştrii de Interne ai Olandei şi Finlandei, ca socialişti ce sunt şi unii şi alţii, şi să trateze problema? Căci Olanda şpi Finlanda sunt ţări conduce de guverne socialiste, adică sunt surori cu social-democraţia,
Poate că mai glorioasă ar fi fost victoria celor din PSD, dacă ar fi demonstrat că sunt bravi români ce ţin la poporul lor şi au acţionat pentru a rezolva o problemă faţă de care Guvernul Boc s-a dovedit incompetent şi nărod. N-a fost aşa, pentru că zicala noastră din bătrâni cu omorâtul caprei vecinului i-a urmărit pe europarlamentarii noştri şi la Bruxelles.
De ce să să se bucure Guvernul Boc de intrare, când ne putem bucura noi de insuccesul lor, a fost gândirea europarelamentarilor USL. Şi nu este primul exemplu când USL acţionează împotriva interesului naţional. Avem un exemplu recent cu numirea ministrului Leonard Orban la mini9sterul Afacerilor Europene.
USL n-a dorit înfiinţarea acestui minister din raţiuni pur po0litice şi meschine totodată. Înfiinţarea ministerului Afacerilor Europene cu Orban ministru va aduce României mai multe miliarde de euro din banii UE. Ori venirea acestor bani va însemna investiţii, va însemna noi locuri de muncă, va însemna modernizarea căilor de acces, a utilităţilor publice şi multe altele. Toate aceste realizări vor fi contorizate politic în favoarea Guvernului Boc, ceea ce nu este deloc pe placul USL. Motiv pentru care au încercat să împiedice înfiinţarea ministerului, chiar dacă la mijloc sunt interese naţionale.
Faptul că n-am intrat în spaţiul nSchengen nu-i nicio nenorocire. Tot răul este spre bine. Intrarea în acest spaţiu înseamnă o anumită libertate de mişcare pentru români, dar pentru România este un pericol imens. Avem control vamal la graniţe, avem Poliţie de Frontieră şi tot iredentiştii unguri pătrund în Ardeal şi fac propagandă şovină. Pe unguri îi opreşte o revoltă masivă împotriva statului român lipsa armelor de foc.
Dispariţia controalelor de la graţia cu Ungaria va spori enorm riscul aducerii armelor de foc în România. Dacă punem în balanţă libertatea de mişcare cu pericolul ca statul să nu mai fie unitar, eu zic că nici n-ar trebui să intrăm în Schengen vreodată.
Marea Britanie, Irlanda sunt doar două ţări care au refuzat apartenenţa la spaţiul Schengen. Normal, de vreme ce aceste state ştiu că intrarea în acest spaţiu nar însemna pierderea identităţii naţionale.
Aşa cum şi organizaţia Noua Dreaptă a declarat, problema noastră este unirea cu Republica Moldova, chiar şi cu renunţarea la Transnistria. Ori spaţiul Schengen ne va depărta de acest deziderat.
Eu zic că Olanda şi Finlanda ne-au făcut un bine, chiar dacă ele au gândit că ne fac  un rău. Pentru că oponenţa lor este una pur politică. Guvernele lor socialiste au vrut să dea o lovitură guvernului de dreapta din România pentru a ajuta PSD-ul să revină la guvernare. N-am intrat în spaţiul Schengen? Pagubă-n ciuperci!

written by Ioan Rotundu

One Ping to “Fariseism politic cu pagubă-n ciuperci”

 1. Fariseism politic cu pagubă-n ciuperci : I Love Romania Says:

  [...] Sursa : Fariseism politic cu pagubă-n ciuperci Click here to cancel reply. Name [...]


4 Responses to “Fariseism politic cu pagubă-n ciuperci”

 1. 1. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Coane Rotundu, fii rezonabil. Vrei sa spui ca Baconscki si Igas sunt competenti pentru functia pe care o au? Mai ales Igas…?

 2. 2. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Coane Rotundu, fii rezonabil. Vrei sa spui ca Baconscki si Igas sunt competenti pentru functia pe care o au? Mai ales Igas…?

 3. 3. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Coane Rotundu, fii rezonabil. Vrei sa spui ca Baconscki si Igas sunt competenti pentru functia pe care o au? Mai ales Igas…?

 4. 4. Costic(l)ă Facaleţi Says:

  Coane Rotundu, fii rezonabil. Vrei sa spui ca Baconscki si Igas sunt competenti pentru functia pe care o au? Mai ales Igas…?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia