Sep 24

Ministrul Sebastian Lăzăroiu n-a fost schimbat din funcţie numai pentru că o făcea pe analistul politic pe la anumite posturi de televiziune. Adevăratul motiv al schimbării  stă în faptul că pe Lăzăroiu  l-a luat gura pe dinainte şi a declarat public că PDL-ul va rămâne la guvernare şi după alegerile din 2012 dar nu şi după alegerile prezidenţiale din 2013.
Şi ca să-şi întărească afirmaţia. Lăzăroiu a explicat că PDL va crea o alianţă de dreapta numită Mişcarea Populară, alianţă politică menită să-l menţină la guvernare şi în urma alegerilor de la anul.
Altfel spus, fostul ministru a dezvăluit o parte din planurile şi tactica PDL pregătite pentru alegerile de la anul. Iar când acesta a făcut afirmaţia căî PDL va guverna şi în urma alegerilor de la anul, s-a bazat pe faptul că USL nu va lua peste 50% diun voturile românilor iar preşedintele Băsescu va desemna premier din din coaliţia formată în jurul PDL. Şi a mai spus Lăzăroiu că după 2013 PDL va ieşi de la guvernare. Afirmaţia sa a fost făcută pe bata faptului că Băsescu nemaifiind preşedinte, noul preşedinte va face tot ce-i va sta în putinţă să scoată PDL-ul de la guvernare.
Că Lăzăroi a rostit multe adevăruri pe care nu trebuia să le rostească ne-a confirmat-o şi preşedintele Băsescu. Invitat joi seară pe postul de televiziune B1, preşedintele a recunoscut că există varianta formării unei Mişcări Populare.
Recunoaşterea sa ne aduce aminte de un episod similar petrecut în 2007. Şi atunci, într-un restaurant din Bucureşti, aflaţi la un şpriţ, Băsescu, Blaga şi Videanu au discutat despre formarea unui nou partid. Iar un tânăr aflat în local şi care a ascultat discuţia, s-a dus glonţ la Antenma 1 şi a explicat pe post ce-a auztit.
Băsescu, blaga şi Videanu au negat că ar fi discutat despre aşa ceva. Dar puţin mai târziu s-a format PLD, prin ruptură din PNL După ce PNL-ul a fost subţiat consistent şi a fost scos de la guvernare, a apărut actualul PDL.
Să mai aducem în actualitate o informaţie apărută prin presă şi care n-a dat prea mult de bănuit. Gigi Becali a afirmat că este posibilă o unificare a dreptei. S-a referit la o alianţă electorală PDL – PNG – PRM – UDMR şi Partidul Popular – Dan Diaconescu. Nu cred că Becali a vorbit numai ca să se afle în treabă. Mai ales că după declaraţia sa, la numai două zile a fost legalizat Partidul Popular – Dan Diaconescu. Deci Becali ştia că acest partid va fi legalizat.
Curios este faptul că în această combinaţie apare PRM alături de UDMR. Dar dacîă  neg gândim cam cine mai aste astăzi Vadim Tudor, nu m-aş mira ca din dorinţa de putere Vadim să se facă frate cu dracul UDMR.
Aşa privire lucrurile, o alianţă numită Mişcarea Populară poate încurca grav socotelile celor din USL. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în continuare, dar nu cred că Băsescu va sta pasiv şi va aştepta ca USL să câştige alegerile. Nu-l caracterizează pasivitatea!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia