Sep 30

Ieri, în şedinţa Consiliului Judeţean Botoşani, mafia din USL a învins iar cozile de topor trimise în acest organism au votat conform ordinului primit. Pentru aceste cozi de topor n-a contat faptul că au ajuns în CJ cu votul celor împotriva căror interese au votat. Şi nu era vorba de împărţit cadouri sau de stabilit vreo nouă taxă, era vorba de sănătatea noastră, de sănătatea populaţiei unui judeţ întreg.
Este ştiut faptul că în PSD există un grup de medici care au interese directe să se menţină sau să revină în conducerea unor instituţii spitaliceşti. Această grupare de tip mafiot l-a determinat pe liderul PSD să ordone consilierilor judeţeni să voteze împotriva interesului general al unui judeţ întreg. Iar sluga preaplecată a PSD-ului, liderul PNL Florin Ţurcanu, s-a aliat acestei grupări mafiote şi a ordonat consilierilor judeţeni liberali să voteze alături de cei ai PSD împotiva comasării.
Medicii prezenţi ieri la şedinţă, cadre competente în domeniul lor de specialitate, au explicat consilierilor cât de important este să se voteze comasarea şi cât de mare va fi dezastrul respingerii acestei comasări. Numai că toată strădania lor s-a lovit de interesul de grup şi personal. De grup al mafiei din PSD, personal al consilierilor care s-au temut că dacă votează altfel decât li s-a ordonat vor vi  înlocuiţi cu următorii de pe lista de consilieri a partidului.
Medicul Rodica Tănăsache, în premieră şi cu curaj a dezvăluit mafia ce a cuprins Maternitatea. Nici dezvăluirile sale în premieră n-au convins.
N-au convins nici protestele cadrelor medicale adunate afară, în faţa sediului CJ Botoşani, ca să apere interesele noastre de sănătate. Nimic n-a putut îndoi inima de soldaţi SS a unor consilieri.
De felicitat curajul cu care consilierul judeţean PSD Mihai Darie, care s-a documentat la Ministerul Sănătăţii, şi care a cerut colegilor săi să voteze comasarea căci nu-i altă cale de a salva sănătatea botoşănenilor de la un dezastru major. N-a convins nici el.
Şi mai criminali s-au dovedit a fi cei care s-au abţinut, pentru că votul lor putea înclina balanţa în favoarea botoşănenilor. Mă refer la peremistul Dumitru Codreanu şi liberala Roxana Marandiuc.
Ruşinos şi degradant este faptul că printre cei care au votat împotriva comasării se află nume de personalităţi care s-au bucurat de respectul nostru precum prof. Constantin Manolache, Pavel Rusu sau Eugen Mirăuţă. Ce-o fi în inima acestor oameni şi cu ce ochi ne vor privi de acum înainte când ştiu că ne-au făcut un mare rău, inclusiv familiei lor. Ce poate face politica dintr-un om respectabil în comunitate?
Prin votul lor, aceşti consilieri judeţeni au pus în pericol vieţi omeneşti şi este greu de evaluat dramele care se vor consuma din momentul în care Spitalul judeţean va primi statut de spital orăşenesc iar importante servicii medicale de urgenţă şi chirurgie nu vor mai putea fi derulate la Botoşani.
Am fost condamnaţi la moarte, o moarte lentă, chinuitoare cu multă durere fizică şi sufletească. Nici soldaţii SS nu s-au comportat aşa cu evreii. Pur şi simplu i-au gazat, dar nu i-au chinuit.
Unul singur dintre cei din lista de mai jos dacă vota pentru comasare, eram salvaţi, iar cel în cauză devenea eroul zilei şi al anului şi intra în istorie pe uşa din faţă. Numai că eroii provin din rândul spiritelor înalte, alese şi nu din rândul laşilor.
Voi avea grijă ca numele de mai jos să nu se piardă din istoria judeţului nostru. Şi peste o sută de ani, generaţiile care vor lua cunoştinţă de numele lor şi ruşinea de care s-au umplut numai pentru a-şi putea păstra nişte privilegii mărunte, servind însă interesele marii mafii politice a partidului din care fac parte.

Consilieri judeţeni ai PNL
1.  . Lupaşcu Cătălina – vicepreşedinte CJ, educator
2.  Marandiuc Roxana – profesor
3.  Epuraş Gheorghe   – economist
4. Batîr Vasile  -
5.  Pavel Rusu  – profesor
6.  Alexa Liviu  – jurist
7. Axinte Mihai – inginer 
8. Nechita Petru – economist

Consilieri judeţeni ai PSD
1. Manolache Constantin  – profesor
2.  Ignat Florin
3.  Burlacu Laurenţiu  
4. Creţu Georgeta – juristă
 5, Jîtăraşu Mihai   – pensionar
6. Holeiciuc Mircea  – pensionar
7. Mirăuţă Eugen   – economist
8. Paraschiv Maria – pensionară
9. Ştefan Narcis PSD – jurist

Consilieri judeţeni PRM
1. Codreanu Dumitru – inginer

written by Ioan Rotundu


5 Responses to “Lista SS-iştilor din CJ Botoşani”

 1. 1. arhip Says:

  Cata lipsa de respect….

 2. 2. bolnav Says:

  stati linistit d-le Rotundu ,ca sa te mustre constiinta trebuie s-o ai,ori de cand exista consilierii jud.au votat,cu exceptii fireste,doar ce le-a dictat partidul.Nu ma mira votul pensionarilor din PSD,ptr. ei indemnizatia conteaza si n-ar face nimic sa-si supere stapanul, dar Mirauta care-i plin de bani,dar Cretu,ca sa ni mai spun de Codreanu care se pricepe la toate,adm., cultura, sanatate. Vai noua….

 3. 3. ALARMISTILOR Says:

  NU VETI RAMINE FARA SPITAL DE URGENTA.VA FI SEDINTA EXTRAORDINARA.ASTA E POLITICA. CA PARTIS DE OPOZITIE NU TREBUIE SA FII DE ACORD IMEDIAT CU MASURILE LUI BOC.SE VA GASI CEA MAI BUNA SOLUTIE PENTRU TOTI

 4. 4. Corina Says:

  Judetul Bucovina de nord se va numi judetul Botosani(Suceava,Neamt,Botosani) cu guvernator si vom scapa de aceste jigodii de consilieri se va decide totul la SUCEAVA.

 5. 5. cunosc[ăor Says:

  Alarmişti, dar cu temei. De când cei din USL se câcâie să nu voteze comasarea spitalul judeţean a piedut de la finanţare 30 miliarde lei. Până la sfârşit de an va mai pierde alte 30 de miliarde. Sunt bani care trebuiau să intre pentru medicaţie şi nu pentru salarii. Suferă bo9lnavii pent6ru că ISL se joacă de-a opoziţia pe seama suferinţei lor.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia