Oct 07

Avarie Mall – Independenţei
S.C. Nova Apaserv S.A anunță că a fost nevoită să limiteze furnizarea apei în zona Mall din cauza unei avarii apărute miercuri 5 octombrie în jurul orelor 22, la conducta nouă de polietilenă Dn 315mm, montată prin programul ISPA de către SC HIDROCONSTRUCȚIA SA. <br>
Lucrările fiind în garanție, sunt executate de firma constructorare, obligată să intervină pentru remediere. Deși inițial s-a estimat că se poate rezolva defecțiunea lucrând în presiune, fără manevre de limitare, în momentul intervenției lucrătorilor s-a văzut că situația este mult mai gravă, prin cedarea unei mufe speciale, de electrofuziune, fiind necesare lucrări complexe de înlocuire a unui tronson de conductă, de cca 2 m lungime. <br>
Lipsa apei este resimțită în mod special de locuitorii etajelor superioare din cartierele Independenței, Donici, Parcul Tineretului, Săvenilor, respectiv zona cuprinsă între străzile Calea Națională – Tudor Vladimirescu- Donici-Parcul Tineretului. <br>
 Specialiștii SC Hidroconstrucția SA estimează că lucrările se vor finaliza astăzi, în jurul orelor 12. <br>
Director  Exploatare, <br>
ing. Stelian Dumitrescu

Aşa sună comunicatul de presă remis ieri redacţiilor locale de către conducerea societăţii Nova Apaserv Botoşani, în jurul orelor 10.00. Comunicatul este plin de erori. În p0rimul rând că avaria nu a avut loc pe strada Independenţei, adică în spatele Mall-ului, cum ni se spune în titlul comunicatului. Avaria a apărut în faţa clădirii Mall, la intersecţia Căii Naţionale cu str. Griviţa, loc în care în acest an au mai avut loc cel puţin două avarii.
Nu miercuri seară la la ora 22.00 s-a semnalat avaria, ci mult mai devreme. La ora 19.00 se lucra deja, perimetrul fiind încercuit.. Lucrările nu s-au terminat joi, la orele 12.00 pentru că la orele 15.00 se lucra la astuparea gropii săpate.
Să mai adaug faptul că acest comunicat n-ar fi apărut dacă eu n-aş fi publicat pe blog comentariul intitulat „Doctor în incompoetenţă”, prin care semnalam tocmai lipsa de competenţă a managerului societăţii Nova Apaserv dr.ing. Marcel Georgescu. Parcă pentru a-mi confirma afirmaţiile făcute, deşi ele erau confirmate de faptele din teren, conducerea societăţii a ţinut să ne pricopsească cu acest comunicat întocmit formal şi plin de inexactităţi.
Se mai arată în comunicat că avaria s-a reparat pe cheltuiala firmei constructoare, reţeaua de aducţiune apă fiind încă în garanţie. Da, dar aşa cum a apărut această avarie pot apărea şi altele, ceea ce ridică mari semne de întrebare asupra calităţii lucrărilor executate de Gidrotehnica. Ce-am făcut? Am înlocuit ţevile ciuruite cu altele care pocnesc sub presiunea apei? După ieşirea din garanţie a lucrării vom plăti noi toate… conductele sparte.
Spuneam în comentariul anterior că managerul Georgescu poate concura cu succes la titlul de a.d.i., titlu deţinut până în prezent doar de Elena Ceauşescu. Iată că Georgescu a ţinut să-mi demonstreze că merită pe deplin acest titlu. Eu propun să+ i-l acordăm fără nici un fel de reţineri!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia