Oct 08

Administratorul de site mi-a atras atenţia că, joi, au fost postate pe jurnalulbtd.ro mai multe comentarii prin care mi se reproşa că pe site-ul unui alt ziar local s-a postat o ştire „scandaloasă” legată de reportajul meu televizat de la Mileanca. Ştirea contrazicea total afirmaţiile din reportajul meu şi se baza pe o declaraţie a primarului Ioan Ursachi.
Administratorul Jurnalului are interdicţie de a vizualiza comentariile referitoare la articolele apărute pe alte site-uri pentru că nu au legătură cu materialele publicate de noi şi, apoi, nu ar fi etic şi profesional să găzduim opinii cu trimitere la articole pentru care nu avem nicio implicaţie redacţională.
Am intrat şi eu pe site-ul cu pricina, după ce am citit comentariile de avertizare, şi nu mică mi-a fost surprinderea să constat lipsa de profesionalism a autorului articolului pe care l-a intitulat pompos „scandalos”. În primul rând că tot articolul s-a bazat pe ce i-a relatat la telefon primarul Ursache şi nu pe realităţile de la faţa locului.
De exemplu, primarul i-a spus reporterului, iar acesta, un fel de guguştiuc de-al lui Cristoiu, a luat de bună declaraţia, că microbuzul şcolar n-a cărat invitaţi la nunta organizată în şcoala din satul Scutari, ci oameni la stins un incendiu.
Ori, din reportajul televizat, sunt cel puţin doi martori care declară în faţa camerei de filmat c ă microbuzul şcolar a fost văzut în faţa clădirii şcolii iar apoi întâlnit pe traseul dintre satul Scutari şi Mileanca, ornat cu panglici tricolore, flori de nuntă şi condus de agentul şef de poliţie din localitate. La un incendiu nu se merge cu maşina ornată cu flori de nuntă şi persoane chiuind.
Primarul a negat că ar fi fost la acea nuntă şi că n-a ştiu de organizarea ei în şcoală. Tot din reportaj rezultă că primarul, cu o zi înaintea nunţii, a asistat cum cei de la E.ON reconectau şcoala la reţeaua electrică, deconectarea producându-se în primăvară când nu s-a achitat o factură de peste o sută milioane lei. Mai sunt şi alţi participanţi la nuntă care l-au văzut prezent pe primar.
Însă dovada cea mare a furnizat-o, în reportaj, sora soţiei primarului care, filmată la poarta casei primarului, n-a negat că acesta a fost la nuntă.
Primarul Ursache pur şi simplu şi-a bătut joc de reporter, negând fapte care deja erau dovedite prin reportaj. Iar susţinerea primarului că femeii de serviciu de la şcoală i s-a desfăcut contractul de muncă iar este falsă, realitatea contrazicându-l.
Să mai adaug faptul că autorul articolului a posta o poză cu o şcoală care nu este cea din Scutari, iar poza primarului este una mai veche, acesta fiind îmbrăcat de iarnă şi nu de toamnă cu zile fierbinţi.
Aşa că, cei care mi-au trimis mesaj că am fost fraierit prin ce-am scris şi filmat, le atrag atenţia că fraierii au fost ei că s-au lăsat atraşi în cursă de un articol „scandalos” care în realitate era dovada cum un reporter lipsit de experienţă şi lipsit de fler poate fi manipulat de un primar isteţ.
Reportajul „Nuntă-n sat la şcoală” poate fi vizualizat pe site-ul jurnalului şi în ediţia din această sâmbătă. Cine vrea să se convingă s-o facă!

written by Ioan Rotundu


One Response to “Voi aţi fost fraieriţi, nu eu!”

  1. 1. KAKITA Says:

    Domnule Rotundu ai pierdut timpul la Mileanca discutand numai cu parlacii satului,trebuia sa porti o discutie cu popa,cu politistul,cu dascalul Dubit ghita,nu cu mostenitorii criminalului Bidus ala care a ucis 3 suflete si care a lasat pe pamant un hot si un parlit ce face specula si hotie in Mileanca.Unul vinde peste si marfuri fara factura,altul fura banii saracilor cu vaccinuri cu apa la gaini si porci si a furat banii de la scoala construind un palat la dispensarul veterinar.Este doar feciorul unui cioban din Selistea ajuns doctor pe branza lu tatsu.Mai vor si primaria ca sa calareasca Mileanca.N-o vor lua !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia