Oct 13

catalina-lupascu-vice-2.jpg”Gogoşica parfumată”, cum a fost botezată politic liberala Cătălina Lupaşcu, s-a dat la Ioan Domonco, preşedintele de conjunctură al UNPR.
Mult stimata şi iubita noastră fostă educatoare promovată de şeful său politic, baciul Florin Ţurcanu, în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Ju7deţean Botoşani, o caută cu lumânarea. Nu ca anticul Diogene, pentru a găsi un „om” la lumina soarelui şi a lumânării, ci ca femeia blondă din sutele noastre de bancuri mioritice.
Gogoşica noastră nu ştie cine este şi ce poate Domonco. Nici Mircea Geoană n-a putut-o scoate la capete cu el, pe vremea când Domonco era mare şi tare prin PSD Dorohoi, darămite o biată educatoare ce încă n-a aflat că politica este matroana tuturor bordelurilor din lume.
Pentru că Domonco s-a lăudat că vreo 15 primari liberali şi social-democraţi au semnat pentru a se cununa politic cu UNPR, Gogoşica s-a umflat la el să dea numele primarilor trădători.
Dacă Gogoşica ar fi cu adevărat blondă, n-aş fi scris rândurile de faţă, dar cum ea este brunetă, ar fi trebuit să fi judecat declaraţia lui Domonco cu mai multă isteţime. O astfel de declaraţie politică poate conţine un adevăr sar poate fi o diversiune.
Dar, pentru liniştea sufletească a Gogoşicăi, îi atrag atenţia că Domonco a rostit un mare adevăr. Sunt mulţi primari liberali şi social-democraţi care nu se mai regăsesc prin actuala USL şi nu se mai simt reprezentaţi de Florin Ţurcanu şi Gheorghe Marcu. Dacă Gogoşica ar cunoaşte starea de fapt din anumite comune şi punctele de vedere ale unor primari PNL cu privire la USL, ar descoperi şi singură sine sunt aceştia, fără a-i mai cere lui Domonco să le rostească numele.
Dar cum Gogoşica a gândit ca o femeie de rând şi nu ca un politician maturizat, va aştepta mult şi bine să-i spună Domonco cine sunt primarii migratori.
În tinereţe am văzut pe scena Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoşani, piesa de teatru „Cum s-a făcut de-a rămas Catinca fată bătrână”, jucată de Teatrul de stat „Vasile Alecsandri” din Iaşi, în rolul principal fiind actriţa Despina Marcu. Piesa se referă la condiţia femeii, iar Catinca a rămas fată bătrână pentru că i-a plăcut prea mult politica activiştilor PCR.
Şi Gogoşicăi îi place politica, dar ea nu mai poate rămâne fată bătrână pentru că deja este femeie bătrână. Numai cu mintea stă anecdotic. Şi când spun că are mintea anecdotică, mă refer la o snoavă culeasă de Petre Ipsirescu de prin satele noastre pe unde bătrânii pot fi oricând exemple de înţelepciune pentru politicienii de azi.
Un preot îşi ţinea oalele cu laptele pus la prins în altarul bisericii, aici fiind mai multă răcoare la vreme de vară. Tot făcând curăţenie prin biserică, pălimarul n-a rezistat tentaţiei şi şi-a muiat degetul prin smântână. Azi a muiat un deget, a doua zi două şi tot aşa. Într-una din zile pălimarul a venit la biserică cu un codru de pâine şi a smântânit toate oalele.
Mare a fost mirarea preotului să constate că laptele prins nu mai are smântână deasupra şi i s-a plâns pălimarului că cineva îi smântâneşte oalele. Pălimarul s-a oferit să stea de pândă. Seara şi-a adus din nou un codru de pâine şi a smântânit din nou oalele. După care a uns degetul din ce-a mai rămas, la gură pe Maica Domnului şi Sf. Neculai din icoanele aşezate la altar.
Apoi a dat fuga la preot să-i spună că a prins hoţii:
- Părinte vină să vezi hoţii şi să nu crezi cine sunt!
Preotul a venit fuga la biserică, şi privind la icoanele celor doi, a exclamat:
- Maica Domnului ca Maica Domnului, minte de femeie, dar tu Sf. Neculai să-ţi pui mintea cu smântâna mea?! – rosti preotul cu reproş, privind la icoana Sf. Neculai cum îi curgea acestuia smântâna prin colţurile gurii.
Acum şi morala:
Domn’ Domonco, Gogoşica a vorbit gândind cu mintea sa de femeie, dar să te ferească Dumnezeu să vorbească şi Florin Ţurcanu cu mintea sa de bărbat!

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “„Gogoşica parfumată” personaj demn de Petre Ispirescu”

 1. 1. omu Says:

  Ce tot aveti cu fata asta?Chiar e dulce!

 2. 2. Bety Says:

  Amice ai gusturi perverse.

 3. 3. filmeonline Says:

  „Gogoşica parfumată” personaj demn de
  Petre Ispirescu

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia