Oct 14

Surse din cadrul Direcţiei Silvice Botoşani mi-au făcut o dezvăluire extrem de interesantă. În urma reportajului meu intitulat „Ciobul piroman”, conducerea Direcţiei Silvice Botoşani, în calitate de păgubaşă, a depus plângere penală împotriva presupusului incendiator al plantaţiei de pădure din zona satului Strahotin.
Reamintim că în luna iulie, plantaţia de pădure în suprafaţă de 7 ha, aflată în anul şapte de vegetaţie, a luat foc de la o mirişte incendiată din vecinătate. Iar miriştea aparţinea fermierului botoşănean Ioan Huţanu.
Eu am realizat reportajul anchetă fiind informat că cei de la ISU Botoşani au primit ordin de la o persoană sus-pusă în conducerea judeţului de a muşamaliza cauzele reale ale incendiului şi a stabili o cauză naturală. Iar în primă fază pompierii au stabilit că pădurea s-a aprins de la un ciob de sticlă supraîncălzit la soare.
Numai că eu am demonstrat prin cele filmate la faţa locului şi a martorilor că în acea zi vremea era noroasă, a ploaie, iar vântul bătea cu putere. Pe un aşa timp nici un ciob de sticlă nu putea deveni sursă de incendiere.
Colonelul Radu Anton, şeful ISU Botoşani, după îndelungi parlamentări, a recunoscut că incendiul n-a fost declanşat de un ciob de sticlă ci de la un incendiu de mirişte.
Cum colonelul a avut tăria să aprobe raportul de cercetare din care rezulta clar cauza reală a incendiului, nesupunându-se ordinului primit de sus ci legii, cei de la Direcţia Silvică s-au adresat Parchetului cu o plângere penală pentru a se stabili vinovatul şi a recupera paguba de şapte miliarde de lei.
Până aici totul pare normal şi firesc, legea fiind cea care a primat. Numai că plângerea penală depusă de Direcţia Silvică Botoşani a ajuns, în final, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni pe raza căruia de competenţă se află şi pădurea Strahotin. Iar Parchetul Săveni este condus de Raluca Stâncescu, nimeni alta decât fiica fostului ofiţer de securitate Dănuţ Stânceascu, un ofiţer pe seama căpruia circulă multe informaţii care-ţi fac părul măciucă.
Sursele m-au atenţionat că fostul securist este bun amic cu Ioan Huţanu, încă de pe vremea când Dănuţ Stâncescu era ofiţer de securitate iar Huţanu directorul IAS Dângeni.
Cum, necum Parchetul Săveni a trimis dosarul pentru cercetări agentului şef de poliţie din Dângeni. Altfel spus, procurorii de la Săveni au scăpat repede de dosar, plasându-l agentului de poliţie. Acest agent nu va putea face mare brânză pentru că Huţanu nici nu-l bagă în seamă. Relaţiile lui Huţanu sunt prea înalte ca el să se coboare la nivelul agentului de poliţie din Dângeni.
Mai pe şleau spus, dosarul care n-a putut fi înmormântat de pompieri va fi înmormântat pe filiera Parchetului din Săveni. Mai ales că la adresa acestui Parchet sunt multe reclamaţii, cele mai recente fiind ale unor săteni din  Aurel Vlaicu, comuna Avrămeni, care au fost bătuţi de un localnic ce are mare trecere printre procurorii Parchetului din Săveni. Dealtfel, cine a vizionat reportajul meu intitulat „Bătăuşul satului” a putut lua act despre ce cred cei din Aurel Vlaicu despre unii procurori din Săveni.
Revenind la dosarul „Ciobul piroman” aş vrea să cred că cele ce mi-au fost relatate de către sursele din Direcţia Silvică Botoşani nu se vor adeveri şi că Raluca Stâncescu, chiar dacă este fiica unui fost securist, îşi face datoria cu profesionalism iar prietenul tatălui său, dacă este vinovat, va răspunde în faţa legii.
Mai ales că şi cei de la DNA, din câte ştiu, sunt cu ochii pe acest dosar. Probabil au şi ei nişte informaţii interesante care i-au făcut să fie vigilenţi.. 

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Procuror fiică de securist, suspectată că apără prietenul tatălui”

  1. 1. Vorniceni News Says:

    Acest Hutanu, posibi sa fie din Vorniceni si are si o vila mare ìn sat, sper sa nu fie coincidenta de nume.

  2. 2. Chirila Ioan Says:

    Domnule Rotundu. Va rog respectuos sa ma contactati pentru a face un reportaj de stiri asupra a 3 cazuri mari cu iz penal. Nu doresc decat sa fac public toate parghiile pe care se incearca sa se ascunda

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia