Oct 18

Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, aflat la un eveniment prin comuna Mihălăşeni, într-un anumit context a recunoscut că a greşit atunci când l-a pus pe Marcel Georgescu manager la Apa Grup, devenită societatea Nova Apa Serv.
E bine că domnul preşedinte îşi recunoaşte greşeala, chiar dacă o face în cadru restrâns şi nu public. Numai că dumnealui n-a greşit doar în privinţa managerului Marcel Georgescu.
Un scurt rezumat, din memorie, ne aminteşte că preşedintele Mihai Ţâbuleac a cam mers din greşeală în greşeală. Mai întâi a desfiinţat Secţia de artă a Muzeului Judeţean Botoşani, trimiţând tablourile celor mai valoroşi pictori ai României, toţi botoşăneni, la subsolul unei clădiri. A procedat aşa din răzbunare politică pe fosta consilieră judeţeană a PSD Elena Condrei, care n-a votat într-o şedinţă a CJ cum şi-ar fi dorit Ţâbuleac.
Secţia de artă funcţionând cu chirie într-o clădire proprietatea Elenei Condrei, chiria lunară fiind de 1.000 euro, Ţâbuleac a desfiinţat secţia numai s-o păgubească pe Condrei. Pe Condrei n-a păgubit-o, pentru că şi-a găsit alt chiriaş, dar a păgubit cultura botoşăneană de ce avea mai valoros: expunerea colecţiei de tablouri ale lui Piliuţă, Luchian, Băncilă, Achiţenie etc.
A mai greşit când l-a pus pe Miluţă Ji9jie manager în fruntea celei mai reprezentative instituţii eminesciene din România: Memorialul Mihai Eminescu din Ipoteşti. Jijie, un economist format în producţia de maşini agricole şi şuruburi n-are priceperea necesară să conducă o astfel de instituţie, prejudiciind-o de imaginea de care se bucura în plan naţional. Acum preşedintele Ţâîbuleac recunoaşte că şi cu Jijie a greşit, dar persistă în greşeală.
A mai greşit şi când l-a primit oaspete cu toate onorurile pe deputatul liberal Florin Ţurcanu şi amanta sa în vila din Botoşani şi cea de la Putna. Acum Ţurcanu îi dezvăluie public modul său privat de viaţă, ştergând cu Ţâbuleac prin mizeria politicii pe care o promovează, în speranţa că la anul îi va lua locul, adică va deveni preşedintele CJ.
A mai greşit Ţâîbuleac când l-a pus manager la Spitalul de Psihiatrie Botoşani pe medicul oftalmolog Gabriel Oprişanu. Acum Oprişanu l-a boicotat pe Ţâîbuleac în comasarea spitalelor din Botoşani cu cel judeţean, prejudiciind grav sistemul de sănătate al judeţului.
Şirul greşelilor comise de preşedintele Ţâbuleac poate continua, dar nu ajută la nimic de vreme ce el persistă în greşeli şi nu repară ce-a stricat.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Nu-s prea multe greşeli, domnule preşedinte?”

  1. 1. arhip Says:

    Repara,domnule Presedinte acele mari stricaciuni si altfel de trecere veti avea in fata botosenenilor pe care,sa fim sinceri,i-ati cam dezamagit,ca si pe mine cu astfel de decizii.Felicitari domnule Rotundu,aveti mare dreptate si poate cine are urechi o sa auda,iar daca are si ochi o sa vada macar in al doisprezecelea ceas.Numai bine!

  2. 2. Chivu Says:

    Dar parca imi amintesc ce tare o criticati pe Condrei intro vreme dei mergeau fulgii ca a fost ziarista comunista si scria la coada vacii si cite si mai cite si ca de ce a luat geleria in spatiul ei ca e abuz de functie de ma durea capul sa citesc. Si deodata minune ati intors foaia si de la o vreme o cainati si o laudati.Ce so fi intimplat Oare a uns gras balamalele de la Jurnalul lu Matale si deodata a devenit imaculata?

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia