Oct 21

Aseară, în jurul orei 19.00, no trupă de jandarmi care au însoţit doi inspectori de la ITM Botoşani, au luat cu asalt Casa de cultură a sindicatelor. Trupa de asalt căuta studiourile postului Rapsodia Tv.
Pentru că jandarmii n-au învăţat ce este aceea orientare în teren, au intrat cu cei doi inspectori în sala de spectacole, acolo unde directorul Casei, domnul Rău, făcea repetiţie cu un grup de copii.
Directorul a rămas cu gura căscată când s-a trezit cu trupa de jandarmi pe post de spectatori. Bieţii copii au rămas fără glas, când au văzut uniformele negre care se mişcau prin sală ca fantomele în miez de noapte.
După ce s-a lămurit că nu pe copii îi căutau, ci pe realizatorii de emisiuni de la Rapsodia Tv, adunătura s-a îndreptat spre uşa de acces la studiouri. Numai că şi aici au avut ghinion. Până să ajungă la studiouri au dat nas în nas cu paznicul care păzeşte hainele de iarnă expuse la târgul găzduit în incinta Casei sindicatelor.
De la paznic au aflat că prin studiouri bate vântul, pentru că nu erau programate emisiuni în direct, joi seara fiind programată difuzarea reportajului realizat în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu.
Iar reportajul difuzat s-a intitulat „O altfel de lume”, fiind vorba de lumea celor aflaţi dincolo de gardul Spitalului de psihiatrie Botoşani. Regret nespus de mult că n-am fost informat de această vizită a inspectorilor ITM însoţiţi de trupele de jandarmi, că le ieşeam în întâmpinare. M-aş fi bucurat să le arat telespectatorilor, în direct, cu ce se ocupă unii bugetari plătiţi din sudoarea noastră.
Laitmotivul reportajului meu a fost un  fragment din dialogul cu medicul . Nicolae Vlad, dr. psihiatru, în care acesta declara că „Adevăraţii nebuni, în sens autentic, nu sunt la noi, sunt pe stradă!”.
Domnul dr. are perfectă dreptate. Aseară, un astfel de grup de nebuni au dat năvală în Casa de cultură a sindicatelor căutând studiourile Rapsodia Tv. Şi pentru că n-au găsit pe nimeni, au stat de pază prin jurul clădirii. N-a venit nimeni pentru că, joia, între orele 19.30 – 20.30 toată lumea stă acasă, în faţa televizoarelor, şi se suită la Lumea lu’ Rotundu. Numai nebunii autentici umblă aiurea, şi umblă pe banii noştri.
Aseară, am avut ocazia de a prezenta lumii nebunii autentici în plină şi grandioasă manifestare psihică, spre a compara comportamentul lor cu cel al persoanelor prezentate în reportajul meu. N-am putut-o fructifica pentru că n-am ştiu ora la care nebunii autentici îşi fac apariţia. Mai regret faptul că dacă eram anunţat de această vizită, aveam să-i invita să urmărească reportajul, după care aveam să-i întreb cu ce sunt ei mai normali decât eroii din reportaj.
Dar Lumea lu’ Rotundu este o lume în dinamică şi sper să am şi acest prilej., pentru că, vorba dr. Vlad, „Adevăraţii nebuni, în sens autentic, nu sunt la noi, sunt pe stradă!”.

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Aseară, jandarmii au dat năvală peste Lumea lu’ Rotundu”

  1. 1. gica b.prieteni de la Ecb Says:

    Mai publicati poezii scrise de Gaftoneanu.

  2. 2. Mihaela Says:

    O fi ei nebuni dar oamenii de la Rapsodia tv sant platiti la negru de un an si jumatate,fara carti de munca….

  3. 3. Gigi Says:

    D-le Rotundu nu are nimeni nimic cu LUMEA TA cu emisiunile realizate de dvs are cu Oprisanu spagaru cu legalitatea oamenilor care lucreaza la televiziunea de 2 lei Rapsodia Tv.Adevaratii nebuni sant pe strada in frunte cu seful lor OPRISANU.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia