Oct 22

Medicul Gabriel Oprişanu, ajuns cu vreun an în urmă directorul Spitalului de Psihiatrie Botoşani, este supus în aceste zile unor presiuni politice care în fond îl victimizează şi-l transformă într-un erou al USL.
Este cunboscută opinia lui Oprişanu de a nu fi de acord cu comasarea spitalelor de Pediatrie, Psihiatrie şi Maternitatea cu Spitalul judeţean Botoşani. Omul are dreptul să-şi exprime o astfel de opinie, democraţia fiind valabilă şi pentru cei din opoziţie, nu numai pentru cei aflaţi la putere.
În loc cei din PDL, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac, prefectul Cristian Roman, să iasă zilnic în mas media şi să explice necesitatea comasării acestor spitale, toţi aceşti factori de răspundere politică şi administrativă stau pitiţi prin birouri şi-i trimit lui Opriuşanu control peste control.
După ce la Spitalul de Psihiatrie au fost trimise vreo patru controale, toţi angajaţii acestei unităţi spitaliceşti, chiar şi cei care îl acuzau de Oprişanu de promovarea unor interese personale, au trecut acum de partea acestuia şi-l compătimesc pentru ceea ce i se întâmplă.
Joi seară cei de la ITM, însoţiţi de vreo zece jandarmi au luat cu asalt studioul televiziunii lui Oprişanu, respectiv Rapsodia Tv. Nu lucrează în acest studio atâtea persoane câţi jandarmi au luat postul de televiziune cu asalt. O mişcare de trupe total inutilă şi care l-au postat din nou pe Oprişanu în poziţia victimă a puterii.
Cu privire la ce persoane lucrează la Rapsodia Tv şi raporturile juridice ale acestora cu postul voi scrie un comentariu separat. Dar m-a dezamăgit modul în care unii cititori, fără a cunoaşte realitatea raporturilor de muncă dintre personalul care realizează emisiuni şi societatea lui Oprişanu, au ridicat piatra şi au aruncat-o în acesta. A fost suficient să arunce unul, ca toţi ceilalţi să arunce şi ei. Ne bucurăm de răul produs altuia, în loc să aflăm de partea cui este adevărul.
Sunt de la bun început un susţinător al comasării spitalelor şi am declarat acest fapt încă din faza când erau puţini cei care ştiau ce se va întâmpla cu spitalele din Botoşani. Am fost şi sunt împotriva soluţiilor propuse de Oprişanu, soluţii care nu fac altceva decât să agraveze situaţia sănătăţii botoşănene. Dar cauza pentru care nu s-a votat comasarea nu estre Oprişanu.
Cauzele sunt interesele politice ale lui Ţurcanu şi Marcu, care nu i-au lăsat pe consilierii judeţeni ai USL să voteze comasarea. Oprişanu şi-a exprimat o opinie, dar nu poate dispune de votul consilierilor judeţeni ai UZSL. Ţurcanu şi Marcu nu vor comasarea pentru ca Spitalul judeţean să ajungă subfinanţat iar ei să arate botoşănenilor cât de incompetenţi sunt cei din PDL. Altfel spus, pe seama sănătăţii noastre, cei doi lideri politici vor să stârnească un val de ură împotriva PDL. Soluţia aleasă de cei din USL este una mişelească, criminală şi nici nu le va aduce rezultatele politice scontate.
Însă de condamnat sunt cei din PDL care stau paralizaţi şi nu ies în media să explice botoşănenilor de ce este necesară aprobarea consilierilor judeţeni, de ce nu se pot improviza secţii spitaliceşti în varianta propusă de USL, ce consecinţe vor fi pentru judeţ când spitalul judeţean va primi ultima categorie de clasificare şi va deveni un fel de spital orăşenesc, ce  servicii medicale actuale nu vor mai putea fi prestate pentru botoşăneni şi cum pentru o zgârietură la mână ne vom duce la Suceava sau Iaşi pentru că aşa vrea Ţurcanu şi Marcu.
Victimizându-l pe Oprişanu şi a nu fi demascaţi adevăraţii vinovaţi, călăii lui Oprişanu nu fac decât să-i crească acestuia cota de simpatie, ştiut fiind tendinţa omului de rând de a ţine cu cel oropsit, neajutorat şi nu cu cel puternic. Dealtfel, săptămâna viitoare voi putea explica mai multe jocuri politice care se petrec prin culisele partidelor şi ale unor instituţii botoşănene.
Gabriel Oprişanu va deveni erou pentru că cei care ar trebui să ne lămurească în privinţa comasării dau dovadă de nepricepere polit

written by Ioan Rotundu


3 Responses to “Făcut erou din nepricepere politică”

  1. 1. un cetatean Says:

    D-le Rotundu,de ce ii asociati pe D-nii Turcanu si Marcu privind problema spitalelor ? D-l Marcu,intr-un comunicat de presa a afirmat ca problema spitalelor din Botosani trebuie rezolvata conform,legislatiei in vigoare,de INSTITUTIA PREFECTULUI sau consiliul judetean.Deci nu-i mai bagati lui in carca aceasta problema.

  2. 2. alt cetatean Says:

    cetatene,daca esti asa milos ,preia tu din “carca” lui fluorinel si a marelui ALB, dute la cejeu si zile uselistilor sa voteze comasarea.ASA CA UN BUN SAMARITEAN CE ESTI!

  3. 3. Roze Marie Says:

    Eu una sunt din Brasov si s-a deschis la noi un spital nou , Clinicco care e foarte bun si personal serios si parerea mea ar fi sa caute in fiecare oras sa deschida altele noi si moderne , fiindca asa multi oameni vor avea de patimit si mai rau. Si sa se faca ceva in legatura si cu “spagile” acestea cum sunt in multe spitale vechi din tara. Deci eu zic ca se poate si la noi in tara nu numai in strainatate!

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia