Oct 24

Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani se plânge de faptul că este boicotat de către unii politicieni şi consilieri judeţeni în a obţine comasarea spitalelor aflate în subordinea CJ cu cel judeţean.
Să plângă, domnul preşedinte, că are de ce! Nu botoşănenii l-au pus anager la Spitalul de psihiatrie pe medicul Gabriel Oprişanu, ci preşedintele Mihai Ţâbuleac.
Să-şi aducă aminte preşedintele Ţâbuleac câtă nemulţumire a creat în PDL prin faptul că a pus manager de spital un lider al PSD, schimbându-l pe cel mai competent director de spitale din Botoşani, dr. Nicolae Vlad.
S-a spus atunci că Ţâbuleac a încasat un comision gras de la Oprişanu. Nu cred. Mai degrabă înţelegerea lui Ţâbuleac cu Oprişanu a fost ca Oprişanu să-i facă imaginea prin postul său de televiziune. Le amintesc botoşănenilor că la Somax, topul politicienilor realizat de trioul Dorin Bejenaru, Val Guraliuc şi subsemnatul avea o audienţă ridicată.
Cum preşedintele Ţâbuleac era pe la mijlocul topului, i-a cerut lui Oprişanu să-l propulseze pe primul loc. Iar Oprişanu ne-a cerut nouă să-l punctăm în aşa fel ca să iasă pe primul looc. Noi am refuzat, căci topul era pe bune, dar Oprişanu l-a concediat pe Dorin Bejenaru, eliminând astfel topul din emisiune.  Acum de ce se plânge Ţâbuleac de Oprişanu, căci şi-a făcut-o cu mânuţa sa.
Mai scria zilele treute un comentator că Ţâbuleac, dacă vrea să-l schimbe pe Oprişanu, să-i dea înapoi banii primiţi la numire. Din nou susţin că n-a fost vorba de bani, ci de acest troc. Dar dacă s-au manipulat şi ceva bani, aceştia au venit dintr-o altă sursă.
Imediat ce Opriuşanu a fost numiot manager la Psihiatrie, preşedintele Ţâbuleac a virat în contul spitalului suma de 11 miliarde lei vechi, pentru a plăti pe un anume constructor care realizase nişte lucrări. După această plată, se spune că Ţâbuleac a fost foarte fericit o perioadă de timp iar Oprişanu şi-a dotat studioul de televiziune cu aparatură modernă.
Să mai plângă Ţâbuleac şi pentru faptul că i-a înlesnit medicului Ovidiu Mimor să ajungă managerul Spitalului judeţean. Cum Mimor este o fire încâlcită în gândire şi acţiune, nu este deloc iubit prin Spitalul judeţean. Iar acum, când este necesară comasarea, Mimor n-a fost în stare să convingă consilierii judeţeni de ce se impune această decizie.
Să mai plângă preşedintele Ţâbuleac, că are de ce, pentru că tot el a făcut chilimet cu cei din PSD ca să facă anumite jocuri politice în Consiliul judeţean, mai ales în schimbarea de vicepreşedinţi. Tot el a fost bun amic cu Florin Ţurcanu şi s-a folosit de consilierii judeţeni liberali ca să voteze cum i-a fost vrerea.
Să constate acum preşedintele Ţâbuleac că a conduce un judeţ nu înseamnă numai să cunoşti administraţie publică ci să ai şi abilităţi de politician. N-ai astfel de abilităţi, plângi ca un copil. Ţâbuleac n-are a plânge, are a boci în hohote. Pot fi mituiţi oamenii, dar nu şi Dumnezeu ca să-ţi acopere matrapazlâcurile!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia