Oct 25

Ieri, m-am pricopsit la redacţie cu un Comunicat de presă remis de organizaţia PSD Botoşani prin care se încearcă o diversiune în cazul comasării spitalelor. Probabil că prin acest Comunicat cei din PSD au urmărit să contracareze dezvăluirea mea de ieri cu privire la managerul Maternităţii Botoşani, medicul Maria Olaru.
Una peste alta, cei din PSD susţin că preşedintele PDL Cătălin Flutur şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac le-a ameninţat consilierii judeţeni că dacă nu votează comasarea spitalelor vor fi acţionaţi în judecată.
Oiri, susţin cei din PSD, potrivit Constituţiei României, fiind vorba de separaţia puterilor în stat, judecătorii n-au dreptul de a cenzura juridic votul consilierilor judeţeni şi de a-i trage la răspundere asupra modului în care au votat. Cel puţin aşa susţine social-democratul Aroşoaie, care este şi vicepreşedintele CJ Botoşani.
Eu îl ştiu pe Aroşoaie ca fiind ingi8uner de profesie şi nu jurist. Este adevărat că separaţia puterilor în stat este garantată prin Constituţie, dar una este separaţia instituţională şi cu totul alta răspunderea personală pentru fapte de natură să aducă prejudicii interesului public, fapte care pot îmbrăca şi răspundere penală.
Îi atrag atenţia vicepreşedintelui Aroşoaie că hotărârile CJ şi ale consiliilor locale sunt acte administrative supuse controlului instanţelor de judecată prin Secţia contenciosului administrativ, deci separaţia puterilor în stat nu înseamnă că o instituţie a statului poate face ce vrea ea că este separată şi nu răspunde în faţa unei alte forme de control pentru faptele sale.
Apoi, consilierii judeţeni au imunitate pentru exprimarea opiniilor politice nu şi pentru votul prin care încalcă legile statului sau aprobă hotărâri care prejudiciază interesul public. Pentru un astfel de vot consilierul judeţean răspunde civil şi penal, iar o astfel de răspundere o stabilesc organele judecătoreşti şi nu vicepreşedintele Aroşoaie la sediul PSD.
Mai ameninţă PSD-ul că şi ei îi vor acţiona în judecată pe Flutur şi Ţâbuleac pentru proasta gestionare a banilor europeni. Din nou constat că prin PSD nu există un avocat mai de Doamne ajută care să le orienteze declaraţiile publice şi din punct de vedere al aspectului juridic.
PSD-ul nu poate avea calitate procesuală într-o acţiune vizând gestionarea banilor europeni. Dacă Flutur şi Ţâbuleac s-au înfruptat din aceşti bani sau i-au gospodărit prost, sunt instituţii împuternicite să constate acest lucru şi să-i dea pe mâna justiţiei. Iar dacă s-au plătit penalizări din vina lor, numai Curtea de Conturi poate stabili imputarea acestora şi nicidecum cei din PSD.
Trist este faptul că nici în al 12-lera ceas cei din PSD n-au înţeles faptul că a se opune comasării spitalelor aduc un mare prejudiciu sănătăţii publice la nivel de judeţ, consecinţele care vor apărea fiind dezastruoase pentru noi toţi.
N-am crezut că prin PSD grupările mafiote au o atât de mare putere. Ştiam de mai mult timp că în PSD există astfel de grupări, am mai şi scris despre ele, dar nu mi-am imaginat că au o aşa mare putere şi că ele controlează şi stabilesc deciziile care se iau la vârful partidului. Sub acest aspect voi reveni şi cu alte dezvăluiri.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Joacă tare băieţii, dar prost regizat!”

  1. 1. Adrian Says:

    Domnule Rotundu, regret mult faptul ca v-ati implicat în acest razboi politic. Ati renuntat sa mai fiti obiectiv asa cum va stiam, pentru a juca sub culoarea portocalie. Ne place sau nu, cei de la PSD au dreptate cu separatia puterilor in stat. Am mai vazut cauze similare in care persoane juridice sau particulare dadeau in judecata consiliul judetean pentru ca a votat o hotarare care nu era pe placul lor si chiar le crea prejudicii materiale. instanta a fost mereu clara: nu e treaba noastra sa judecam astfel de lucruri. si de fiecare data au facut trimitere la separatia puterilor in stat. incercati sa vorbiti cu un jurist mai experimentat si va va cofirma. regret ca nu ati facut acest lucru inainte de a iesi la atac… de unde inteleg ca a contat mai mult orientarea politica (sper macar sa o faceti din convingere… cu portocalii… nu pentru bani).

  2. 2. Adrian Says:

    Am uitat sa precizez. Intr-adevar, hotararile se supun verificarii legalitatii în contenciosul administrativ… dar atentie! controlul legalitatii se refera doar la procedura, nu la votul propriu-zis. poti contesta o hotarare pentru ca nu a respectat un termen legal, dar nu poti contesta felul in care au votat consilierii. Nu va dati seama ca daca ar fi asa cum spuneti n-am mai avea nevoie de consilieri? Preşedintele de CJ ar lua singur toate hotararile, iar instanta ar decide daca sunt legale sau nu. la asta se refera separatia puterilor. una e puterea judecatoreasca, alta e autoritatea publica locala. Nu mai fiti asa partizan domnule Rotundu! incercati sa va distantati putin. Sper sa nu ma cenzurati.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia