Oct 26

Medicul Gabriel Oprişanu mi-a trimis un fel de drept la replică, după ce a luat act de articolul meu publicat marţi, 25 octombrie a.c.
Medicul recunoaşte că a avut un comportament cam deplasat în emisiunea televizată, când a râs continuu, deşi se discuta despre cancer. În acea emisiune din 2008, difuzată pe postul local de televiziune Tele’M, doctorul a fost invitat în calitate de director al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani şi gestionar al programului de combatere şi prevenire a cancerului.
Dreptul său la replică este conceput în termeni modeşti şi respectuoşi, numai că eu n-am deloc încredere în vorbele politicienilor şi ştiu ce se poate ascunde în spatele vorbelor frumoase.
Îl asigur pe medicul Oprişanu că eu nu m-am ocupat şi nu mă ocup de viaţa privată a persoanelor publice, de aventurile lor plăcute şi nici nu practic atacurile la persoană. Eru m-am ocupat şi mă ocup de acţiunile persoanelor publice care ne afectează interesele personale, atacă morala civică şi atentează la traiul şi libertăţile noastre.
Apreciez faptul că, ieri, medicul Gabriel Oprişanu a demisionat, dar nu pot să nu remarc că demisia sa ascunde multe lucruri necunoscute nouă. Aş fi fost bucuros dacă gestul de curaj al medicului ar fi fost complet, adică şi-ar fi retras şi candidatura de la Primăria Botoşani. Are toate motivele s-o facă, şi aceasta până nu va fi prea târziu.
Chiar dacă a demisionat, medicul Oprişanu n-a renunţat şi la a boicota comasarea spitalelor din Botoşani în jurul celui judeţean. Această comasare se impune pentru asigurarea unui sistem de sănătate publică la nivel de judeţ pe măsura nevoilor reale ale noastre. Necomasarea va produce un dezastru cu consecinţe greu de cuantificat pentru siguranţa sănătăţii noastre.
Sunt în curs de a finaliza şi dezvălui public o serie de planuri diabolice puse la cale de un grup de medici, şi nu numai, de a profita din plin pe seama spitalelor din Botoşani. Am adunat multe informaţii, dar ca să public materialele mai am nevoie de o completare a lor. Am convingerea personală că medicul Oprişanu nu este străin de unele informaţii care-mi lipsesc, motiv pentru care îl solicit să mă ajute, răspunzându-mi la următoarele întrebări:
1: Maternitatea Botoşani era pregătită pentru privatizare, acţionarul principal urmând a i medicul Maria Olaru. Cine sunt celelalte persoane care au iniţiat acest plan dat peste cap de comasarea care se impune?
2. Este adevărat că naşterile sub apă au fost un bluf care a creat şi victime? De ce s-a renunţat la acest mod de naştere?
3. Se afirmă că la Maternitate este pus la punct un sistem extrem de eficient de taxare a mamelor care vin la naşteri. Sunt tarife pentru naştere normală, cezariană şi complicaţii ale aparatului genital. Cunoaşteţi care sunt aceste tarife?
4. Unii medici, în frunte cu managerul Maria Olaru, au un comportament extrem de umilitor pentru mame. Aveţi la cunoştinţă de un astfel de comportament, pentru că soţia dvs. este medic la Maternitate?
5. Susţineţi că dacă Maternitatea va fi comasată cu Spitalul judeţean va pierde o finanţare de 3,2 milioane euro. Mai afirmaţi că aceşti bani vor ajunge la Maternitatea Sucxeava. Puteţi argumenta aceste susţineri?
6. Ce ştiţi despre anumite plicuri cu bani înmânate unor consilieri judeţeni ca să voteze împotriva comasării spitalelor?
Mai am şi alte întrebări, dar v-aş fi recunoscător dacă mă veţi ajuta cu răspunsuri la aceste întrebări.
Cu aceeaşi consideraţie pe care mi-o purtaţi!

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Întrebări la care poate răspunde şi medicul Oprşanu”

 1. 1. Gheorghe dela IPOTESTI Says:

  DOMNULE ROTUNDU,
  Cu toata stima si inalta consideratie,ce constant v-o port,va rog respectuos sa
  aprofundati baza de date cu privire la comasarea spitalelor din Botosani si cu
  opinia Prof.dr.Gavril CORNUTIU din editorialul ” Un posibil model de reasezare
  a retelei sanitare romanesti”,publicat in VIATA MEDICALA Nr.42 /21 oct.2011.
  La Botosani comasarea spitalelor va duce la scaderea calitatii serviciilor de sanatate acordate populatiei judetului.
  “Parerea mea”,copiind pe “CINEVA”.
  Cu toata stima,Gheorghe dela IPOTESTI.

 2. 2. observator Says:

  Moare un pacient la Paris,se ineaca o vaca in Siret? Cu siguranta ,vinovat este dr. Oprisanu.Ati facut din el un adevarat Al Capone al sanatatii botosanene.D-le Rotundu,ura nu trebie sa intunece ratiunea.Cu asemenea acuze,ii faceti un mare serviciu d-lui Oprisanu,deoarece duceti in derizoriu tot ce s-a spus despre el.Oprisanu va poate raspunde doar la intrebarea nr.5.Cat despre comasare(desfiintare),institutia prefectului sa respecte prevederile legale,initiind un proiect de H.G.Cine crede,d-le Rotundu ca un spital transformat in “sectie” isi pastreaza numarul de paturi si personalul.P.D.L. sa-si asume in totalitate acest plan diabolic si sa nu paseze responsabilitatea pe altii.In rest numai de bine.

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia