Oct 29

Verginel Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu, s-a plâns presei botoşănene că funcţionarii primăriei îl părăsesc pentru că nu au salarii suficient de mari. Motiv pentru care, crede Verginel, dacă s-ar majora salariile, funcţionarii nu l-ar mai părăsi.
Smiorcăindu-se presei de abandonul funcţionarilor, primarul a dezvăluit public şi organigrama instituţiei. Zice el, din 40 de funcţionari, a mai rămas doar cu 22. Măi să fie, acum zece ani prin clădirea gheboasă a primăriei din Ipoteşti furnicau doar vreo 15 birocraţi. De unde au apărut în schemă 40, că doar activitatea primăriei a rămas aceeaşi, ba s-a mai subţiat prin plecarea sătenilor spre zările Europei iar alţii pe drumul către ţintirimul satului.
Poate că primarul Verginel, care a pricopsit comuna cu o clădire nouă de primărie şi, odată cu ea,  în curtea personală o cochetă vilişoară, ar trebui să-şi pună problema dacă nu cumva sediul este prea mare, nu personalul prea puţin.
Cât despre o majorare de salarii, e criză mare de bani prin toate ţările Europei, aşa că va trebui să-şi pună pofta-n cui. E drept că Verginel al nostru, care o viaţă a stat la volanul tractorului, nu prea înţelege ce treabă are criza economică cu salariile. Bine ar fi fost să se lase de scaunul de primar şi să se aşeze din nou în cel de tractorist, dar acum imul şi-a luat Bacul şi nu mai cadrează studiile cu volanul tractorului.
Bacul l-a luat anul trecut, când agentul şef de poliţie din comună i-a suflat cine a scris Scrisoarea a III-a, agentul fiind un perspicace Sherlock Holmes, care l-a mirosit imediat ca autor pe feciorul căminarului Eminovici, ce ţine casă cu grădină chiar la intrarea în Ipoteşti, acum declarate muzeu.
Revenind la funcţionarii care-l părăsesc, Verginel n-are a se plânge câtă vreme blonda cu care urca într-un apartament din strada Colonel Tomoroveanu din Botoşani nu l-a părăsit.
Apropo, dom’ primar, mai treci cu blonda pe la apartament, că şoferului de la Jurnalul i s-a strâmbat gâtul tot privind de după perdea în aşteptarea blondei, că şi el are suflet de bărbat şi ar înghesui-o niţel în patul de deasupra apartamentului său, care scârţâie în draci ori de câte ori vii cu blonda.
Eu i-am spus să-şi pună pofta-n cui, din cel puţin două motive: nu-i primar şi n-are Bac!
Nu de majorarea salariilor să fie preocupat Verginel primarul, ci de blonda cea frumoasă, că de-i vine şi acesteia un damf de aer european şi-şi ia zborul spre Italia sau Spania, va avea toate motivele să demisioneze din PNL şi să se lase de primărie. Căci una din condiţia de bază ca să fii membru marcant al PNL este să ai amantă, aşa cum are şi şeful de partid, cum au şi ceilalţi colegi de teapa sa.
Aşa că, dom’ primar, stai cu ochii pe blondă şi nu pe salariile funcţionarilor. De salariile acestora au grijă Băsescu şi vuvuzela sa Boc.

written by Ioan Rotundu


11 Responses to “Verginel, blonda contează!”

 1. 1. blonda Says:

  Am fost cu multi, dar el e precum un John Deere pe langa un Universal 650. Doar ca avea cauciucul dezumflat. Deh, nimeni nu-i perfect…

 2. 2. ionica Says:

  ei, pai a plecat la Consiliul Judetean, ca la M Eminescu chiar daca lucra la achizitii nu mai era de lucru nimic pentru taticul ei . investitiile de la alimentare cu apa si canalizare s-au finalizat. Nu a stat la primarie decat cat a avut taicasu lucrari cu primaria. A zburat la CJ ca poate mai gaseste ceva banuti de muls pe acolo. Cat despre parasire nici cea mai mica grija ,e tare disperata sa se marite, si spera ca poate el divorteaza si uite asa o va lua si pe ea de nevasta cineva.si nu ramane dama de companie a primarilor..asa ca e cam invers…….ea trage de el.

 3. 3. pt ionica Says:

  Eu cred ca articolul face referire la o alta blonda… Poate dl sofer de la Jurnalul a facut si niste poze care sa scoata din dilema pe ceilalti cititori ai acestui blog.

 4. 4. pt Says:

  domnule sofer de la Jurnalul, blonda domnului primar si-a schimbat cuibusorul de la Premier , isi dau intalnire in zona spitalului de nebuni si de acolo ea se urca in masina lui si pornesc impreuna spre cuibusor. o poza ceva…

 5. 5. pt 3 Says:

  noul cuibusor -merg de doua ori pe saptamana la Pensiunea Andreea -Stauceni

 6. 6. pt 3 Says:

  personajul surprins – Boicu Teodora angajat al Consiliului Judetean Botosani

 7. 7. pentru ca stiu Says:

  pentru pt 3

  TU VEZI CE SCRII ACOLO ? De ce te iei de Boicu Teodora, ca nu iti mai ameninta nimeni postul acolo la primarie?

  Daca nu cunosti nu vorbi. Nu arunca vorbe aiurea. Daca e internet si nu te stie nimeni e usor.

  Ai grija de Ciobanu Nicoleta de la primarie si nu mai manca aiurea.

 8. 8. pentru ca stiu Says:

  Intelegem de ce Boicu Teodora ravnea la alte posturi.Daca a fost asa simplu sa induca in eroare o intreaga comisie la Licitatia cu fondurile europene , normal ca i se parea ca a coborat raiul pe pamant. Uite ca d zeu nu a dormit. Se pare ca a impartit fiecaruia pe masura ce merita.

 9. 9. pentru ca stiu Says:

  persoana de la punctul 9 sa nu vorbeasca in numele meu.
  Nu mai vorbiti prostii. Mai ales `pt3` la punctul 7. E atat de usor sa arunci cu vorbe cand nu te poate indentifica nimeni si nu poti sustine acuzele.
  Dar daca doar cu can-can va hraniti, atunci sigur sunteti niste oameni realizati in viata.
  Ma bucur ca nu nu va cunosc si nici nu as vrea

 10. 10. pentru ca stiu Says:

  SI ca sa citez pe cineva “Vorbeste despre viata cuiva atunci cand a ta va fi un exemplu”

 11. 11. un cetatean cu bun simt Says:

  Va rog sa stergeti toate comentariile (cel putin cele unde sunt numite persoane) pentru ca nu este corect sa se arunce cu cuvinte doar pentru ca anonimatul este posibil.
  Apelez la ratiune si simt civic. Nu cred ca sunteti o persoana lipsita de aceste caracteristici.
  Va multumesc

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia