Oct 31

Pe la Spitalul de Psihiatrie din Botoşani se petrec lucruri paranormale. E firesc să fie aşa, ar spune orice cetăţean cu scaun la cap, de vreme ce pacienţii acestui spital aparţin unei alte lumi.
Totuşi, de când se petrec prin această unitate spitalicească fenomene paranormale? Studiind aştrii politici ai „regimului Băsescu”, am ajuns la concluzia că aceste fenomene au apărut odată cu alegerea lui Mihai Ţâbuleac în fruntea Consiliului Judeţean Botoşani.
După ce Ţâbuleac s-a instalat preşedinte, s-a produs o conjunctură astrală, constelaţia Gemenilor politici, gemenii în cazul de faţă fiind Băsescu şi Boc, a pătruns în constelaţia Leului.  Procrearea acestor două constelaţii s-a produs cu spermatozoizi fecundaţi de fostul ministru al Sănătăţii Ceske, un Săgetător de-al hunului Atilla. În urma acestei fecundări a rezultat un ordin ministerial prin care unele spitale, printre care şi cele de psihiatrie, au trecut sub zodia preşedinţilor de consilii judeţene, adică în constelaţia Leului cea aducătoare de comisioane barosane.
Urmând destinul constelaţiei sale, adică a leului, Ţâbuleac l-a schimbat de la Psihiatrie pe dr. Nicolae Vlad, un specialist în domeniul bolilor psihiatrice, şi l-a pus şef peste cei cu gâze la cap pe oftalmologul Gabriel Oprişanu. Dorinţa lui Ţâbuleac era ca Oprişanu, precum Ochilă din povestea lui Creangă, să vadă gâzele din capul pacienţilor şi să le săgeteze până la ultima, externându-i apoi, ca să folosească banii judeţului astfel economisiţi în investiţii mult mai profitabile în comisioane..
Convins că Oprişanu aşa va face, se spune că Ţâbuleac, Leu fiind, l-a tapat pe Ochilă de un avans asupra veniturilor pe care Oprişanu avea să le realizeze din vânarea gâzelor. Ca să-şi recupereze avansul, Oprişanu, zis Ochilă, că la cazier se cere şi porecla făptuitorului, a lăsat gâzele să fie în continuare în capul pacienţilor şi el s-a apucat de bâzâit fondurile spitalului.
Un bărzăun mai vânos l-a turnat la bondarii cu controlul, care l-au luat la bâzâit pe Oprişanu, scociorându-l la bani mărunţi. Prins pe picior greşit, Ochilă l-a lăsat baltă pe Leul Ţâbuleac, a renunţat şi la returnarea avansului şi s-a duuuus… în Lumea lu’Rotundu!
Rămas cu pacienţii şi gâzele lor, Ţâbuleac a recurs la un joc al incantaţiilor în urma căruia a rezultat un înlocuitor al lui Ochilă, medicul epidemiolog Ecaterina Chihaia. Cum Caty este specialistă în omorâtul gâzelor, Ţâbuleac speră ca nici un pacient să nu mai aibă gâze la cap. Tot tratamentul se va face gratuit, adică epidemiologul nu va trebui să suporte nici un comision cu titlu de tribut pentru Leu, beneficiind de scutire pentru că spitalul este în refacere financiară după ce lui Ochilă nu i-a scăpat nimic.
Dacă tratamentul promovat de Caty va avea efect, o rog respectuos să-i trateze de gâze şi pe politicieni. Ăstora le bâzâie prin cap roiuri întregi, de zici că şi-au transformat scăfârlia în WC public!

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia