Nov 04

Marilena Mardare este directorul Liceului pedagogic Botoşani. Desigur, ea a ajuns în această funcţie prin susţinere politică şi nu că ar fi fost un dascăl excepţional şi cu aptitudini de conducere care s-o recomande pentru funcţia de şef.
Ştiu că prin acest liceu sunt dascăli mult mai performanţi profesional şi mult mai pricepuţi în arta de a conduce, dar ei au preferat să-şi vadă de catedra lor şi să nu se amestece în troaca politicii.
Marilena Mardare nu este deloc un conducător priceput o dovedeşte şi calificativul de „Nesatisfăcător” primit în urma evaluării activităţii sale la sfârşitul anului şcolar anterior.
Oricine ar fi primit un astfel de calificativ, pe drept sau mutilat din interese meschine, ar fi demisionat imediat din funcţie fără a mai aştepta să fie dată afară. Marilena n-a procedat aşa. În orgoliul ei de a fi în continuare director de liceu,  a mobilizat tot staff-ul politic al PNL s-o susţină.
 Iar cei din PNL au ieşit public să acuze faptul că schimbarea Marilenei este determinată de interese politice, mai exact aşa vrea inspectorul şef al IŞJ Botoşani, democrat-liberala Ada Macovei. Cât despre rezultatele dezastruoase obţinute la Bac de către elevii liceului, cei din conducerea PNL nu amintesc nimic. Nici n-ar avea dreptul moral s-o facă, pentru că la capitolul cultură generală şi p0olitică, bagajul lor de cunoştinţe este inferior elevilor care au căzut la Bac.
Ca să-şi apere funcţia, Mardare s-a aşezat alături de Florin Ţurcanu, într-o conferinţă de presă, să pozeze în postura de victimă. Numai că asocierea profesiei sale cu imaginea publică dezastruoasă pe care o are Ţurcanu nu i-a făcut deloc cinste şi n-a avantajat-o. A stârnit doar sentimente de compătimire, de milă şi dezgust.
Stau şi mă întreb cum se simte Marilena, atunci când intră în cancelarie şi se întâlneşte cu colegii săi. Sunt convins că aceşti colegi, când o văd, au în minte doar noţiunea de „Nesartisfăcător” şi zâmbesc maliţios.
Cât despre autoritatea sa de director, care este grav compromisă, iarăşi simţim aceleaşi sentimente de dezgust.
Încăpăţinarea Marilenei este alimentată de orgoliul său nemărginit, un orgoliu care o descalifică şi o compromit ca dascăl. Numai pentru aceste manifestări negative de caracter, Marilena nu are ce căuta în funcţia de director.
Dar de vreme ce ea este înregimentată politic, ticăloşia clasei politice a cuprins-o şi pe ea. Raţiunea ei, bunul simţ, respectul faţă de cei din jur şi mai ales respectul pentru profesia sa de dascăl au fost anulate de ticăloşia politică de care s-a molipsit de la protectorii săi.
Cu un astfel de dascăl la catedră şi în fruntea unei unităţi de învăţământ devin explicabile rezultatele dezastruoase de la Bacul din acest an. Marilena nu s-a umilit numai pe ea, dar a umilit şi corpul didactic al liceului pe care-l reprezintă. Imaginea sa fiind proiectată asupra imaginii colegilor săi de catedră într-un mod nemeritat.

written by Ioan Rotundu


2 Responses to “Orgoliul Marilenei”

  1. 1. gelu Says:

    Oare directorul Mardare a predat toate discipinele de BAC? Romana, MAtematica, Istorie, Geografie, Engleza etc???? HAideti sa nu mai fim malitiosi. Fiecare cu mandatele lui. Spuneti-mi un parlamentar performant, un guvernant performant, un presedinte performant din ’90 incoace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Invinsi de sistemul din care fac de fapt parte, cum zicea nenea Emil, saracul de el!!!

  2. 2. anonim Says:

    despre ce `rezultate dezastruoase ` la BAC vorbiti?V-ati uitat pe rezultate? poate la alte licee

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia