Nov 09

Scriam într-un comentariu anterior xă social-democraţii din generaţia lui Victor Ponta se cotonogesc unii pe alţii, aşa cum au făcut bunicii lor comuniştii, cum au făcut părinţii lor Ion Iliescu şi Adrian Năstase.
În argumentaţia afirmaţiei făcute am adus fapte concrete consemnate de istorie. Un cititor a postat un comentariu prin care mă acuza că fabulez.
Când susţii o afirmaţie cu fapte concrete consemnate de istorie, în cazul de faţă de istoria contemporană unora dintre noi, acuzaţia de fabulaţie este ea însăşi fabuloasă, dacă nu cumva avem de-a face cu o doză de ignoranţă.
Cum spuneam în comentariul anterior, Ponta, susţinut de Iliescu şi Năstase, intenţiona schimbarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului României, a doua funcţie în stat. Iar dorinţa de schimbare l-a cuprins pe Ponta după ce Geoană a efectuat o vizită oficială în SUA, ţară în care Victor Ponta n-a fost invitat şi nici luat în seamă de ambasadorul SUA la Bucureşti.
Mai afirmam în comentariu că, prin schimbarea lui Geoană, social-democraţii creează condiţii celor din PDL şi aliaţii lor să ocupe funcţia lui Geoană, un vis portocaliu neîmplinit.
Între timp, Ion Iliescu şi Adrian Năstase au realizat pericolul ca funcţia de preşedinte al Senatului să ajungă pe mâinile Puterii, aşa că au renunţat la a-l mai schimba pe Geoană. Nu şi Victor Ponta, care vrea cu orice preţ capul Prostănacului .
Pentru a-şi atinge scopul, Ponta a anunţat că Geoană nu se mai bucură de sprijinul politic al PSD iar pentru că nu s-a supus deciziei partidului de a demisiona de la conducerea Senatului, l-a dat pe mâna Comisiei de disciplină. Care Comisie va îndeplini întocmai dorinţa lui Ponta de a-l exclude pe Geoană din PSD.
Ca să-şi vadă atins scopul, Ponta declara ieri că la nevoie va convoca şi Congresul PSD, numai să-l vadă pe Geoană afară din partid.
Desigur, dorinţa lui Ponta este alimentată şi de liberalul nCrin Antonescu. Geoană a anunţat, înainte de a pleca în SUA, că va candida la preşedinţia României. Ori Antonescu a bătut palma cu Ponta să fie el candidatul USL la preşedinţie. Intrarea lui Geoană în cursă dă planul celor doi peste cap.
Aşa că, anunţul lui Geoană de a candida pentru Cotroceni şi vizita sa în SUA l-au scos din sărite pe Ponta. Pătimaş, cum este, Ponta nu se va lăsa până ce nu-l va exclude pe Geoană din PSD, spre liniştea lui Crin Antonescu. Iar dacă îi va merge, îl va da jos şi din fruntea Senatului, fără să-i pese prea mult de consecinţele politice pentru partid.
Cu astfel de pătimaşi România nu-şi va primeni clasa politică şi nici nu va scăpa de eticheta de „ţară cu politicieni gălăgioşi”

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia