Nov 10

Lunii seară am participat la o dezbatere pe postul de televiziune Tele’M, în cadrul emisiunii Dialog deschis. Printre invitaţi se afla şi Dumitru Viţel, primarul comunei Curteşti. Numai că primarul n-a mai venit la emisiune, spunându-i deschis moderatorului Ionuţ Poclid că el nu vine să fie judecat.
Primarul de Curteşti este considerat un baron local al PSD de prim rang. N-a venit în emisiune pentru că avea de dat multe răspunsuri la întrebări incomode.
În schimb au intrat în emisiune, pe calea telefonului, cetăţenii din comună. Iar cei care bau sunat au reclamat faptul că primarul lor este un demagog de primă clasă, minte de îngheaţă apele şi n-a făcut nimic pentru comună.
Cu multă nesimţire a intrat pe fir şi fostul primar ţărănist din mandatul 1992 – 1996 Gheorghe Hoidrag. Acesta s-a prezentat ca fiind consilier PSD şi a afirmat că primar mai bun ca Viţel n-a mai avut comuna. L-am întrebat pe fostul primar ce părere are despre faptul că la Curteşti nici acum nu s-au rezolvat o serie de probleme de împroprietărire. N-a răspuns.
Nici nu avea ce să-mi răspundă pentru că el a fost cel care i-a dezmoştenit pe curteşteni de pământul din zona Lebăda şi l-a dat şefilor din Botoşani.
O altă consilieră, tot PSD, iar a sărit în apărarea primarului Viţel, susţinând că acesta a pietruit drumurile. Numai că un alt cetăţean a interveni şi a explicat că respectiva consilieră are soţul şi băiatul proaspeţi angajaţi ai Primăriei Curteşti.
În ce-l priveşte pe Viţel, faptul că a pus piatră pe drumuri este ceva normal şi firesc. Toţi primarii au pus şi pun piatră pe drumurile comunale şi uliţele satelor. De aici ies grase comisioane, pentru că nimeni nu poate stabili câtă piatră s-a pus.
De la pietruirea drumurilor, din altă parte, cert veste că Viţel s-a chivernisit cu o vilă, cu un Jeep, cu o curte plină cu utilaje agricole, cu vile şi maşini la copii, cu o societate imobiliară în Botoşani prin care trec tranzacţiile cu pământiul din comună şi cu bani la teşcherea.
Un astfel de baron era normal să nu vină într-o emisiune televizată şi să dea socoteală de munca sa. Nesimţirea este cea mai practică metodă de a fugi de răspunderea publică.
Tot cu nesimţire au tratat aseară şi invitaţii emisiunii Chestiuni de lămurit de la televiziunea Rapsodia. Preşedintele Mihai Ţâbuleac şi protejatul său de la Nova Apa Serv, dr. ing. Marcel Georgescu n-au venit în emisiune să se confrunte cu doi preşedinţi de asociaţie şi să ne explice de ce ne fură la contorizarea apei şi ne taxează pentru consumuri imaginare.
Şi cei doi sunt baroni locali, dar ai PDL, de unde putem desprinde concluzia că baronii n-au culoare politică. Eri au doar nesimţire şi dispreţ pentru cei ca noi, oamenii de rând.

written by Ioan Rotundu


Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia