Nov 11

Ieri dimineaţă, unul dintre medicii Maternităţii Botoşani, cuprins de milă pentru o tânără ce se zvârcolea în dureri de mai multe zile în sala de travaliu, fără a fi luată în seamă de medicii de specialitate, a sunat la redacţia noastră. Disperat, medicul ne-a solicitat să intervenim, considerând că doar de Jurnalul şi Rotundu se mai tem cei din Maternitate în frunte cu şeful lor medicul Maria Olaru.
Am trimis un reporter să afle despre ce este vorba, sugerându-i să nu meargă singur, să mai ia colegi şi de la alte mijloace media, ştiind cam ce-i poate mintea managerului Maria Olaru.
Contactată de presă, Olaru s-a arătat foarte iritată, iar când a aflat că reportera este de la Jurnalul, şi-a ieşit din minţi, având un acces de furie. După care a refuzat dialogul.
Îi aduc aminte medicului Maria Olaru, manager al Maternităţii, că unitatea spitalicească nu este proprietate moştenită de la părinţi şi nici n-a dobândit-o prin privatizare.
Ştiu că avea un plan bine pus la punct şi bani pregătiţi pentru a cumpăra Maternitatea, împreună cu alţi câţiva  colegi, dar i-am dejugat planurile. Olaru este plătită din banii contribuabililor la sănătate şi are obligaţia de a da orice informaţie de interes public.
Drama tinerei din Roma, pe numele său Gabriela Zvâncă, aţi putut-o afla citind articolul de pe site-ul Jurnalului, dar problemele din Maternitatea Botoşani sunt mult mai grave.
Se spune că moartea fostului manager, medicul Ladislau Szente, ar fi fost grăbită chiar de Olaru, care i-a făcut multe zile fripte. Nu ştiu dacă astfel de afirmaţii venite din interiorul Maternităţii au vreun sâmbure de adevăr, dar ştiu că aici s-a creat o cloacă rău mirositoare iar imoralitatea a erodat orice urmă de profesionalism medical.
De cum intri pe poarta Maternităţii, de la portar la medic, trebuie să plăteşti, altfel nu eşti luat în seamă. Sunt zeci de botoşăneni dispuşi să depună mărturie despre cum au fost umiliţi de această Olaru şi colegii săi, despre cum le-au fost luaţi banii şi apoi neglijaţi medical.
Este vremea ca Parchetul, cei de la DNA, să facă ordine în această unitate. Mamele care ajung aici nu mai pot suporta sumele exorbitante pretinse şi umilinţele la care sunt supuse.
Cruzimea şi avariţia sunt valorile morale ale unor medici, căci nu toţi trebuie băgaţi în aceeaşi oală. Este greu de uitat vocea medicului de la telefon, disperarea din glasul său dar şi revolta faţă de proprii colegi, care au abandonat în dureri îngrozitoare o tânără ce n-a avut banii necesari să achite tariful de mită impus.
Iată de ce Olaru se opunea cu atâta cerbicie comasării Maternităţii cu Spitalul judeţean. Nu voia ca regulile din feuda ce şi-o făcuse din Maternitate să transpire în exterior. Voia ca spiritul de castă să domine, teroarea promovată asupra colegilor cinstiţi şi dăruiţi profesiei să le ţină gura legată. Despotismul Olăriţei începe să iasă la iveală. Ce s-a putut vedea din filmuleţul postat pe site-ul Jurnalului demonstrează că Olaru, prin modul în care se comportă cu colegii şi mamele, este o tehnică de a-şi acoperi crasa incompetenţă managerială.
Cred că preşedintele Consiliului judeţean Botoşani Mihai Ţâbuleac ar trebui să ia repede măsuri de schimbare a Olăriţei, până ce nu vor apărea şi pierderi de vieţi umane, când va fi prea târziu.
Insist ca Parchetul, cei de la DNA să deschidă o anchetă la Maternitatea Botoşani pentru că s-a ajuns la un nivel de  condiţionare bănească a actului medical de nesuportat.
Până când Olaru va fi destituită de la cârma Maternităţii şi din funcţia de şef secţie, îi recomand să lase ifosele deoparte şi să pună la dispoziţia presei informaţiile de interes public, fără părtinire, pentru că ifosele sale costă bani mulţi, şi-s banii noştri, a contribuabililor la sănătate. La Maternitate, în ultima perioadă mor copii, aceste ifose fiind şi îndoliate.

written by Ioan Rotundu


4 Responses to “Ifosele îndoliate ale Olăriţei”

 1. 1. mama Says:

  Madam Olaru ar trebui data afara din maternitate..Aceasta femeie pretinde bani,are tarifele ei..o cezariana te costa 12 mil desii este subventionata de CAS..se poarta si vorbeste urat cu mamele parca e pe mosia lui masa.DE CE????De ce s-a opus comasarii spitalelor??Asta e motivul…banii nu mai curg…De unde are aceasta femeie atatia bani sa cumpere maternitatea??si cu cine…va spun eu,cu Oprisanu si altele de teapa lor.Locul lor este la puscarie langa cealalta doctorita spagara cu pensiile,acolo sa putrezeasca,sa-i iasa banii pe ochi,sa se sature o data.Mor copii cu zile in spital,de ce nu se iau masuri?Nimeni nui batut in cuie,afara,s-o dea la tara undeva sa nu mai auzim de ea…

 2. 2. vlad Says:

  Probabil presedintele Tibuleac asteapta sa ajuga subiectul pe ziarele nationale si apoi va fi convins ca trebuie sa ia masuri!

 3. 3. catalin Says:

  Am vizionat materialul video de la maternitate si am ramas perplex.Domnule Rotundu, v-as sugera la urmatorul material facut sa puneti intrebari femeii de servici si nu directoarei.Se pare ca madam Olaru nu stie nici cate urechi are.Sunt sigur ca face parte din mafia portocalie.

 4. 4. salariat Maternitate Says:

  Hai Hotarare de Guvern !Hai Liberare! Sa se incheie odata pentru totdeauna cel mai negru capitol din istoria Maternitatii! Lasati copii sa vina pe lume intr-un climat cald si primitor ,fara urlete si amenintari,fara stres si interese de clan mafiot……..

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia