Nov 14

Anunţul PSD că Ovidiu Portariuc este noul candidat al USL la Primăria Botoşani a mai revigorat viaţa politică botoşăneană, care devenise cam plictisitoare. Mai mulţi cunoscuţi m-au întrebat ce şanse îi dau lui Portariuc. Sincer să fiu, niciuna!
Este extrem de greu să candidezi împotriva faptelor lui Flutur cu viitoare promisiuni. Mai ales când aceste promisiuni vin din partea unei persoane necunoscută botoşănenilor şi în spatele căreia nu stau realizări care să convingă electoratul.
În schimb, dă aş fi în locul lui Ovidiu, aş adopta o tactică total diferită de până acum. Nu ştiu ce sfătuitori a avut Ovidiu în campania de pregătire a sondajului în urma căruia Oprişanu a fost desemnat candidatul USL la Primăria Botoşani, dare i-au fost prost sfătuitori. Tactica sa de luptă împotriva lui Oprişanu a fost greşit concepută. Campania de luptă împotriva produselor modificate genetic, prin formele de desfăşurare, au amintit botoşănenilor de campania lui Gelu Străjeru de la parlamentarele din toamna lui 2008.
Aceste campanii de model american nu prind la români. Apoi, Portariuc urma să concureze la candidatura de primar şi nu de preşedinte la Camera Agricolă Botoşani. Botoşănenii, în marea lor majoritate, nici n-au cunoscut numele persoanei care a iniţiat campania de combatere din alimentaţie a produselor agricole modificate genetic. Cei doi „ştiuleţi de porumb” postaţi la intrarea în piaţă stârneau zâmbetele trecătorilor care nu înţelegeau rostul celor doi oameni ştiuleţi.
Prin noua postură de candidat Ovidiu Portariuc are excelenta ocazie să se facă cunoscut botoşănenilor. Totul depinde de cum va aborda campania şi pe ce poziţie se va situa în lupta cu Flutur. Dacă va continua campania începută de Oprişanu şi-l va ataca pe Flutur pe programele şi investiţiile aflate în derulare, nu va aduna simpatii.
Portariuc să nu uite că Botoşaniul a mai avut un primar social-democrat în persoana lui Florin Egner, care i-a minţit şi i-a ţinut în frig.
Să mai ia aminte Portariuc că va fi extrem de important în compania cui va apărea la conferinţele de presă. Nu toate persoanele din conducerea PSD au imagine favorabilă în rândul botoşănenilor, iar unele au mania limbuţiei.
Ovidiu Portariuc poate, în urma unei campanii echilibrate, să iasă un consilier municipal, poate chiat viceprimar, dacă cei din PSD sunt sinceri faţă de el şi nu-l vor sacrifica în favoarea unei alte persoane. Mai trebuie ca Portariuc să nu alunece pe panta populismului şi a unor promisiuni irealizabile. A cam trecut perioada când electoratul accepta orice promisiuni, luându-le drept viitoare realităţi.
Cu cât discursul lui Portariuc va fi mai apropiat de realităţile zilei şi protejat de limbajul politic duplicitar cu atât va câştiga mai mult încrederea botoşănenilor.
Nu câştigi simpatii lovind în interesele celor care muncesc în sistemul privat, numai de dragul de a te bucura de simpatia bugetarilor. Bugetarii sunt mai puţini la număr şi mai leneşi în a merge la vot.
Acum mingea se află în terenul lui Ovidiu. Depinde de el cum o va returna, ca s-o primească îndemânos la alegerile din 2016

written by Ioan Rotundu


6 Responses to “Depinde de Ovidiu!”

 1. 1. Zbigniew B. Says:

  Cea mai buna tactica a lui Ovidiu ar fi sa-l intrebe deschis, omeneste pe Catalin Flutur care ar fi anul electoral in care acesta va renunta la a mai candida pentru primarie. Atunci si numai atunci ar putea avea O.P. vreo sansa, nu prea mare, cu conditia sa se maturizeze si sa-si aleaga alti sfatuitori decat cei pe care-i are azi, oameni care n-au facut nimic pentru Botosani.

 2. 2. arhip Says:

  Faptele vorbesc,de promisiuni suntem satui…

 3. 3. un cetatean Says:

  D-l Ovidiu Portariuc fiind un om inteligent, cu o buna pregatire si experienta manageriala, este capabil sa convinga electoratul ca el este primarul de care are nevoie Municipiul Botosani.Succes D-le Ovidiu Portariuc !

 4. 4. nelu Says:

  Trebuie de retinut un lucru. Societătile unde figureaza O.P. ca director sunt conduse de tatal sau. Este un tanar simpatic fara experenta politica, dupa parerea mea,pus de PSD sa candideze ca va injecta bani la partid.Va ajunge consilier local sau cel mult consilier judetean in nici un caz viceprimar,fiindca inca nu se stie lista de consilieri a PSD si multi candidati aspira la aceasta functie din propriul partid.Faptul ca face actiuni cu produse nemodificate genetic, el trebuie sa le faca fiindca partenerii de afaceri ai tatalui sau cer asa ceva si ele inca nu prind la noi.Ii dorim mult succes lui O.P.cu toate ca nu are nici o sansa ca primar,dar partidul va avea un finantator al campaniei si muncitorii (vacarii) de la ”Multiagra”Vlasinesti sau de la societatile sale pe care ii pregateste sa le dea in somaj vor avea salarii mici nu datorita crizei ci datorita campaniei eletorale care cere bani si care se va declansa probabil cu sase luni inainte de alegeri. Parerea mea.

 5. 5. LIVIU Says:

  cum sa nu aiba bani de campanie cand SC PORTAS strangea vara trecuta lapte de la taranii din judet cu 5 bani litrul…

 6. 6. Azazel Says:

  Dar oare ce experienta avea Domnul Flutur si ce realizari marete ! Poata merita un binemerit concediu si noi un primar energic !

Leave a Reply

i3Theme sponsored by Top 10 Web Hosting and Hosting in Colombia